کرمان - ایرنا - رییس هیات اجرایی حزب اعتدال و توسعه و وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید «رای اعتراضی» بدهیم زیرا اگر ۳۰ تا ۴۰ معترض نیز در مجلس داشته باشیم صدای اعتراض مردم به گوش می رسد و در تصویب قوانین هم موثر خواهد بود.

به گزارش ایرنا، علی جنتی عصر سه شنبه در همایش انتخاباتی اصلاح طلبان با عنوان« همایش بزرگ حماسه حضور» در محل تالار فرهنگ و هنر شهر کرمان افزود: به همه کسانی که امروز می‌پرسند رای بدهیم یا خیر، می گویم برویم و رای اعتراضی بدهیم، این به آن معنا نیست که ما حتما موفق می شویم و اگر موفق شویم، اکثریتی می توانیم در مجلس پیدا می کنیم اما اگر ۳۰ تا ۴۰ نفر معترض در مجلس داشته باشیم نیز قطعا صدای آنان به گوش ملت می رسد و اکثریت نمی تواند هرچه را خواست تصویب کند.
این فعال سیاسی گفت: امام خمینی(ره) همواره بر اسلامیت و جمهوریت نظام تاکید داشتند و جمهوریت به معنای تکیه بر آرای مردم و آنچه اکثریت مردم می خواهند، است.
وی اظهار داشت: تاکید امام خمینی(ره) همواره بر حفظ مردم به عنوان پشتوانه حکومت بوده است، امیرالمومنین در حکومت داری به رای مردم تاکید داشتند و زمانی که مردم با دیگران بیعت کردند، امیرالمومنین کنار نشست و گفت وظیفه ای ندارم اما روزی که مردم دور ایشان را گرفتند و با وی بیعت کردند، احساس مسئولیت کرد و حکومت ظاهری را به دست گرفت.
این چهره سیاسی کشور با بیان اینکه امیرالمومنین همچنین در مقابل مظلومان و فقرا احساس مسئولیت می کردند گفت: آنچه برای همه و نظام ما مهم بوده تکیه بر آرای اکثریت مردم است و مشارکت نکردن مردم در صحنه به معنای شکست و تضعیف نظام است.

نارضایتی، جامعه را بی تفاوت کرده است
وی یادآور شد: امروز بخاطر عملکرد همه دولت ها، دوره های مختلف مجلس‌ شورای اسلامی و مسئولان به جایی رسیده ایم که نارضایتی در اقشار مختلف مردم موج می زند، مشکلات معیشتی، تورم افسارگسیخته، فشار مالی کمرشکن، فساد نهادینه شده در بخش های مختلف، رانت خواری، فقر، نابرابری و تبعیض دست به دست هم داده که جامعه را نسبت به سرنوشت خود بی تفاوت کرده است.
جنتی افزود: از طرف دیگر انتخابات و رای مردم را از شکل واقعی خود خارج کردیم زیرا انتخابات یعنی اکثریت جامعه بیایند و سرنوشت خود را تعیین کنند اما به ۲ انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال ۹۸ و ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ نگاه کنید.
وی تصریح کرد: جمع آرای ۲۹۰ نماینده مجلسی که الان مستقر است، ۹ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر بود و حداقل ۶۵ میلیون نفر از جمعیت ۸۰ میلیونی آن زمان واجد شرایط رای گیری بودند اما اقلیت حدود ۱۵ درصدی به تمامی نمایندگان مجلس رای دادند، آیا این مجلس می تواند نماینده کل مردم باشد؟.
رییس هیات اجرایی حزب اعتدال و توسعه ایران گفت: تایید صلاحیت مدیر کشوری یعنی باید این فرد مدیر، مدبر و رجل سیاسی باشد اما در انتخابات برای انتخاب نفر دوم نظام جمهوری اسلامی اتفاقات یاد شده افتاده است.
وی ادامه داد: با یک جریان اقلیت با صدای رسا و پشتوانه قدرت مواجه هستیم که سعی می کنند تمام قدرت کشور را در دست بگیرند، این جریان از شورای نگهبان تا دستگاه های نظامی و امنیتی تا مجریان انتخابات را فراگرفته و الان همه قوا ازجمله قضاییه، مجریه و مجلس یکدست شدند؛ این چه نوع انتخاباتی است که می خواهیم برگزار کنیم؟ طبیعی است که انگیزه را از بسیاری مردم گرفتیم.

جنتی بیان کرد: عده ای می گویند اینکه ما رای بدهیم چه تاثیری دارد؟؛در گذشته همین مشکلات را داشتیم اما این وضعیت هیچ گاه مثل ۲ انتخابات گذشته نبود و در این ۲ انتخابات تمامی افرادی را که با نگاه خود معارض می دیدند را حذف کردند.
وی ابراز داشت: یکی از مشکلاتی که در انتخابات داریم این است که یک اکثریت می گویند ما نمی خواهیم شرکت کنیم؛ جمعی از دوستان اصلاحات رسمی اعلام کردند که کاندید نداریم لذا در انتخابات شرکت نمی کنیم یا رای سفید می دهیم.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در عین حال جمع کثیری از دوستان اصلاح طلب و اعتدال گرا به آینده نظام فکر می کنند و نمی توانند بی تفاوت باشند، ما اعتقاد داریم که نمی توانیم در خیابان اعتراض خود را بیان کنیم، همچنین نمی توانیم در خانه بشینیم لذا راه ما فقط و فقط صندوق رای است.

وی با بیان اینکه بایستی تاکید کنیم که سرنوشت کشور را از طریق انتخاب مردمی، رقم بزنیم تصریح کرد: بیانیه ای را ۱۱۰ نفر از نخبگان اصلاح طلب و اعتدال گرا امضا کردند و بیان داشتند که وظیفه در این شرایط از ما ساقط نیست و اگر یک صدای اعتراض به وضع موجود داشته باشیم باید آن صدا را تقویت کنیم.
جنتی افزود: زمانی که این مجلس را انقلابی توصیف می کنند، پیش خود گفتم مجلس آینده انقلابی تر خواهد بود زیرا چهار نفر باقی مانده را هم حذف کنند تا صدای مخالفت کسی درنیاید.
وی عنوان کرد: کسانی(نمایندگان کنونی) که دولت را به نقد می کشیدند را (در این انتخابات )رد صلاحیت کردند، درحالی که تعدادی از شخصیت ها در کشور داریم که نسبت به وضع موجود معترض هستند و به هر حال اگر اشتباه هم شده اما این افراد تأیید شدند و به عنوان کاندید به صحنه انتخابات آمدند.
این سیاستمدار گفت: با جمعی از حزب اعتدال و توسعه، کارگزاران سازندگی، اعتماد ملی و ندای ایرانیان از مدت ها قبل هماهنگی‌هایی صورت گرفت که هر تعداد تایید صلاحیت شدند و شایسته بودند را حمایت کنیم تا اقلیتی از ۵۰ تا ۷۰ نفره به این مجلس راه یابند، ممکن است راهیابی این افراد در سرنوشت مجلس و ارایه برخی قوانین موثر نباشد اما در ممانعت و جلوگیری از تصویب برخی قوانین می توانند اثرگذار باشد.
مجلس مانع برداشتن تحریم ها شد
وی با بیان اینکه اگر مجلسی برخاسته از رای اکثریت داشتیم این مجلس می توانست تحریم ها را بردارد یادآور شد: همه کارها برای احیای برجام در اواخر دولت دوازدهم انجام شده بود اما همین مجلس با تصویب یک قانون سنگ بزرگ بر سر راه دولت گذاشت و به صورت جدی مانع شد تا دولت نتواند برجام را احیا کند.
جنتی افزود: عده ای به صورت رسمی اعلام کردند که ما تحریم ها را می خواهیم و می گویند کشور را با تحریم خوب اداره می کنیم لذا سنگ بزرگی پیش پای دولت گذاشتند. این همان مجلسی است که برجام را آتش زدند و الان خودشان دنبال برجام می دوند اما طرف مقابل حاضر به امضای آن نیست.
مجلسی که دستیابی به اطلاعات را محدود کرد
وی خاطرنشان کرد: این همان مجلسی است که تحت عنوان طرح صیانت تمامی آزادی مردم را در دستیابی اطلاعات محدود کرده، کلیه شبکه‌های اجتماعی را فیلتر کردند و فکر می کنند می توانند این کار را انجام دهند.
این چهره سیاسی تصریح کرد: براساس برآوردها حدود ۶۰ میلیون نفر از جمعیت کشور از فیلتر شکن استفاده می کنند، فقط بازار بزرگ فروش فیلتر شکن ایجاد کردند.
وی ادامه داد: این همان مجلسی است که طرح عفاف و حجاب را تصویب کرده که خودشان هم در آن مانده‌اند، این طرح چهار ماه بین شورای نگهبان و مجلس است و آخر هم نمی توانند آن را ابلاغ کنند اما رییس مجلس می گوید باید ابتدا بار مالی این طرح حل شود؛ طرح عفاف و حجاب چه بار مالی می‌تواند داشته باشد؟ اینها ناشی از تفکرات کسانی است که تا نوک بینی خود را نمی بینند.
جنتی افزود: جمع ۱۰ تا ۱۲ نفره به عنوان نماینده این طرح ها را با اختیار کامل تصویب کردند که به منزله کل نمایندگان است و این افراد ادامه تفکرات کسانی هستند که با دوش حمام، رادیو، میکروفن، دوربین، ویدیو و دیش های ماهواره وحتی عده ای با برق کشی منازل خود مخالفت می کردند.
وی اضافه کرد: این موارد نیز ادامه آن تفکرات است زیرا این افراد فکر می کنند که اگر با قانون جلو اطلاعات را بگیرند، مردم نمی توانند به آنها دسترسی داشته باشند اما در دنیای انفجار اطلاعات چنین امکان جلوگیری از اطلاعات و فضای مجازی وجود ندارد.
رییس هیات اجرایی حزب اعتدال و توسعه ایران گفت: در گذشته به عنوان یک عضو در کمیته مصادیق مجرمانه شنیدم که می خواهند شبکه واتس اپ را ببندند که با ۶ وزیر و یک نماینده مجلس راهی جلسات شدیم تا این شبکه بسته نشود.
وی تاکید کرد: باید دنبال تفکر معترض و دارای سواد کافی برای تصویب قوانین که دنیا را بشناسند، برویم تا بتوانند کشور را به سمت پیشرفت های دنیا ببرند.
رای دادن حق هر شهروند ایرانی است
جنتی بیان کرد: رای دادن علاوه بر تکلیف، حق هر شهروند ایرانی است، امروز باید پرسید چرا اکثریت جامعه ایرانی را از این حق خود محروم می کنید؟، حق این افراد است که به کسی که علاقه دارند، رای دهند، چرا افراد مورد علاقه آنان را حذف کردید؟
وی اظهار داشت: کار یکسان سازی و خالص سازی را در کشور انجام دادند و از ابتدای انقلاب مرتب دنبال حذف یکدیگر بودیم، عده ای را کنار می گذاریم تا آنان که می خواهیم سر کار بمانند.
جنتی افزود: این افرادی که فکر می کنید امروز یکدست هستند فردا ۲ دسته می شوند؛ امکان ندارد کشور را با یک تفکر و اندیشه اداره کنیم زیرا راه توسعه کشور این است که همه اقشار و نخبگان با تفکرات و سلیقه های مختلف بتوانند در ساخت و توسعه کشور مشارکت کنند.

نمایندگان مجلس وکیل دولت هستند، نه ملت
رییس هیات اجرایی حزب اعتدال و توسعه ایران گفت: نمایندگان مجلس اینک وکیل ملت هستند یا دولت؟ باوجود کمترین اشکال در دولت دوازدهم، وزرا را مورد سوال و استیضاح قرار می دادند و در دولت گذشته بحث سوال از رییس جمهور را مطرح کردند؛ حالا طی ۲ سال و ۶ ماهه گذشته اتفاقی در کشور نیفتاده که بخواهند از دولت سوال کنند؟ پس آنها وکیل الدوله هستند نه نمایندگان ملت.
در یک کشتی نشسته‌ایم
وی اضافه کرد: همه ما باید برای نجات کشور تلاش کنیم ما در یک کشتی نشسته ایم و این کشتی از هر گوشه‌ای آسیب ببیند، همه را زیر آب می برد، ما باید روی وفاق و وحدت ملی کار کنیم، نخبگان همفکر باید باهم تلاش کنند و خوشبختانه این اتفاق افتاده است.
اتحاد اصلاح طلبان و اعتدال گرایان
جنتی یادآور شد: از سال ۹۲ مجموعه نیروهای اصلاح طلب و اعتدال گرا در کنار هم ایستادند تا اینکه این اتفاق افتاد و روحانی انتخاب شد؛ در انتخابات سال ۹۶ همه اصلاح طلبان با همه امکانات خود به میدان آمدند و رییس جمهور ۲۴ میلیون رای آورد.
وی افزود: در همان سال ۹۶ همه جریانات اصولگرا دست به‌دست هم داده بودند که روحانی رییس جمهور یک دوره ای شود و روی کار نیاید ، تلاش زیادی هم کردند تا زمین بخورد و کاندید خودشان بالا بیاید اما در اثر وحدت ما آن اتفاق نیفتاد.
این چهره سیاسی ابراز داشت: آقای روحانی با رای بالا انتخاب شد اما بعد از آن اتفاقات تحریم های شدیدتر ، کرونا و سایر مشکلات را داشتیم و دست رییس جمهور را برای بازگشایی برخی گره ها بستند.
اسفندماه سال ۹۹ همه چیز برای امضای برجام آماده شده بود
وی گفت: این برجامی که توسط ترامپ رییس جمهور پیشین آمریکا پاره شد، قرار بود در دولت دوازدهم احیا شود و دولت با ۶ قدرت دنیا مذاکره کرد، در اسفندماه سال ۹۹ همه چیز آماده امضا بود اما گفتند بگذارید دولت بعد امضا کنند.
جنتی ادامه داد: فکر کردند دولت قبل وادادگی نشان داده و نتوانسته امتیازی بگیرد، گفتند ما امتیاز می گیریم، چه امتیازی پس از بیش از ۲ سال عملکرد خود گرفتید؟، نفت را با نرخ هر بشکه ۳۰ دلار می فروشید و حتی پول آن را نمی توانید وارد کشور کنید، پس به صرافان امتیاز می دهید تا بخشی از دلارها وارد کشور شود.
وی یادآور شد: کسری بودجه، چاپ پول بدون پشتوانه نتیجه تورم وحشتناکی است که در این دولت اتفاق افتاده؛ تورم نقطه به نقطه آذرماه ۵۴ درصد شده و این تورم را از ۱۰۰ کالا گرفتند، تورم در برخی کالاهای خوراکی آشامیدنی به ۸۰ تا ۹۰ درصد رسیده که نتیجه سیاست آقایان است.
این سیاستمدار افزود: باید ضمن وحدت و وفاق ملی با دنیا تعامل کنیم اما اینکه همه اعتماد خود را در سبد روسیه و چین بگذاریم و آنان برای ما تعیین تکلیف کنند، این کشور را به جایی نمی رساند؛ باید از ظرفیت تمامی نخبگان و صاحب نظران استفاده کرد اگر جامعه را به خودی و غیر خودی تقسیم و عده ای را اخراج کنیم نتیجه ای جز عقب افتادگی ندارد. باید دنبال رفع مشکلات اقتصادی و نابرابری های کشور برویم و برای آن برنامه داشته باشیم.
همیشه با قهر به خسران رسیدیم
به گزارش ایرنا، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه استان کرمان نیز گفت: ما حرف مردم را می زنیم که با شرایط سخت پای نظام، انقلاب و پای صندوق رای می ایستد ، همیشه از شرکت نکردن به خسران زیادی رسیدیم.
وحید سیف الدینی با اشاره به اینکه بحث مدیران سر قیمت مرغ در شأن ما نیست و وزرا ۲ عبارت انگلیسی را نمی توانند بیان کنند افزود: باید آرزو کنیم که یک نماینده نخبه نماینده مجلس شود زیرا میلیارد ها تومان پول بادآورده که باید برای فقر هزینه می‌شد، هزینه تبلیغات برخی کاندیدا می شود.
وی ادامه داد: رییس جمهور پیشین با ۲۶ میلیون رای با یک تعبیر کوچک رد صلاحیت می شود اما صدای کسی برای میلیاردها تومان پول بادآورده در نمی آید، کسانی قرار بود فقر را با این پول ها ریشه کن کنند اما حالا این پول ها را خرج تبلیغات می کنند.
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه عنوان کرد: شاید ما از نظر تعداد کم باشیم اما بزرگانی هستند که مایع فخر کرمان ما هستند و امیدوارم در نبرد نامتقارن در این انتخابات شرکت کنیم.
وی یادآور شد: افتخار ما مردی است که در سخت ترین شرایط بهترین ها را برای مردم می خواست و در این زمینه آیت الله هاشمی رفسنجانی به ما یاد داد که با کمترین امکانات فضا را بگردانیم و شکست را به پیروزی تبدیل کنیم.
پول نفت کجا رفته است؟
دبیر حزب اعتدال و توسعه استان کرمان نیز گفت: خبرگزاری رسمی دولت یعنی ایرنا اعلام کرده که تولید و صادرات نفت به ۲.۷ میلیون بشکه رسیده و آن را با افتخار اعلام کردند و خط و نشانی کشیدند که فروش نفت نسبت به دولت دوم روحانی بیشتر شده است.

محمد رحیم ابوسعیدی افزود: مردم سوال می کنند پول این نفت کجا رفته؟، ما که چیزی نمی بینم، چرا نصیب ما نشده است؟.
وی تصریح کرد: فروش نفت در دولت روحانی ۲ میلیون بشکه بود و در برهه ای به ۸۰۰ هزار بشکه با نرخ ۵۰ دلار رسید، وضع ما از حالا بهتر بود پس چگونه با این قیمت و افزایش این نرخ، اثری بر اقتصاد مردم نمی بینیم!؟ یک عامل آن مجلس فعلی است که نمایندگانی با اقلیت حضور مردم در این مجلس حضور یافتند و اگر مشارکت بالا برود چنین مجلسی تشکیل نمی شود.
ابوسعیدی ادامه داد: تدوین برخی قوانین فقط ۱۱ غلط املایی داشت و آیا این قوانین مورد قبول مردم است؟ برنامه هفتم مشکلات زیادی برای اقتصاد کشور ایجاد می کند اما باوجود تصویب قانون گذار در قوه مقننه، دولت مجبور بر اجرای آن است و این قانون چه کارشناسی باشد و چه ضعیف. اگر یک مجلس معقول با همراهی مردم تشکیل شود چنین اتفاقی نمی افتاد.
دبیر حزب اعتدال و توسعه استان کرمان بیان کرد: مجلس ما می تواند اثر گذار باشد و آرزو می کنم مجلس دوازدهم غیر از این مجلس باشد و با نمایندگان معقول همراه با مردم تشکیل شود تا مشکلات فعلی مردم را نبینیم ، نگران فردای خودمان نباشیم و بتوانیم در مسئولیت اجتماعی خود اثرگذار باشیم.
ابوسعیدی افزود: اقشار مردم را به حضور در انتخابات دعوت کنید زیرا اگر مشارکت حداکثری داشته باشیم می توانیم به نتیجه مطلوب برسیم وگرنه مجبور به تکرار مجلس فعلی هستیم.
وی یادآور شد: در یک بنر فضای تبلیغاتی کرمان نوشته شده بود عدم مشارکت برابر با رضایت از وضعیت موجود است و خودشان خودشان را قبول ندارند اما پا به عرصه گذاشتند.
دبیر حزب اعتدال و توسعه استان کرمان گفت: امیدوارم در استان کرمان نمایندگان خوبی به مجلس بفرستیم زیرا این مشارکت نه تنها در مجلس به ویژه در نظام تاثیرگذار است و سطح امنیت و توانمندی جامعه را بالا می برد، مردم ما در این وضعیت هم به نظام خود علاقه‌مندند و می خواهند در چارچوب دموکراسی تغییراتی انجام دهند.