تهران - ایرنا - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از روسای برتر دانشگاه‌های کشور میهمان داود منطور رییس سازمان برنامه بودجه بودند، نشستی که درددل‌ها بیش از آنکه از کمبود شدید بودجه باشد، بیشتر از عدم همکاری حوزه صنعت کشور با دانشگاه ها حکایت داشت.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، داود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه کشور چهارشنبه شب میزبان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و تعدادی از رؤسای دانشگاه‌های برتر کشور در محل سازمان برنامه و بودجه بود.

جلسه ای که بیشتر روسای دانشگاه ها از کمبود بودجه و عدم برخورداری از سرمایه لازم به منظور انجام و پیگیری اهداف عالی خود گله مند بودند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در این نشست در سخنانی تاکید کرد: دانشگاه های بزرگ کشور دانشگاه های حاکمیتی هستند و از وظایف خطیری برخوردارند.

عبدالله معتمدی از ناتوانی این مجموعه آموزشی در حمایت از اعضای هیات علمی برای حضور در مجامع علمی جهانی گفت و افزود: اگر این رویه اصلاح نشود حوزه آموزش عالی کشور ضربه سنگینی خواهد خورد.

وی با اشاره به دیگر مشکلات دانشگاه علامه طباطبایی، بدهی به پیمانکاران، پرداخت حق پژوهانه و اساتید حق التدریس را از مهمترین مسائل این دانشگاه ذکر کرد.

رئیس دانشگاه امیرکبیر هم در این نشست با بیان اینکه در سال ۱۳۹۲ متوسط سالانه حضور اساتید دانشگاه در مجامع بین المللی برای آشنایی با جدیدترین تحقیقات و یافته های علمی حدود ۱۵۰ نفر بود، افزود: این در حالیست که این تعداد اکنون به زسر ۱۰ نفر کاهش یافته است.



علی رضا رهایی با بیان اینکه این وضعیت بودجه ماموریت های حوزه فرهنگی دانشگاه ها، حتی سفرهای راهیان نور را با مشکل مواجه کرده است، خروج از بن بست فعلی را در گرو توجه ویژه سازمان برنامه بودجه به دانشگاه ها دانست.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز در این نشست در سخنانی با تاکید بر نقش مهم این دانشگاه معتبر کشور در حوزه های مختلف علمی کشور افزود: اکنون دانشگاه شهید بهشتی که از سال ۱۳۳۹ تاسیس شده دارای۲۳ دانشکده، ۱۰ پژوهشکده و پنج مرکز پژوهشی و همچنین معین وزارت خانه های صمت و نیرو است.

محمود آقامیری با اشاره به تعریف یک برنامه متحولانه برای دانشگاه شهید بهشتی به منطور حرکت در لبه دانش و توانمندی این دانشگاه در برخی حوزه های پیشرفته از جمله کوانتوم، لیزر و فوتونیک، هیدروژن و میکرو الکترونیک، تحقق این مهم را در سپردن پروزه های بزرگ به این مجموعه آموزشی معتبر دانست و افزود: متاسفانه گاهی به دلیل مشکل در تامین سرمایه اولیه از گرفتن پروژه‌ها باز می مانیم.

وقتی با یک درصد اضافه برداشت نفت از یک چاه می توان ۲۰ میلیاردلار درآمد داشت
اما رئیس دانشکاه علم و صنعت نیز به عنوان یکی دیگر از حاضران این نشست، حفظ شان و توجه هر چه بیشتر دولتمردان به دانشگاه ها را بسیار مهم خواند و گفت: این توجه، دستاورد و موفقیت های در عرصه های مختلف را برای کشور و جامعه به ارمغان خواهد آورد.

منصور انبیاء با تاکید بر اینکه دانشگاه های کشور در حال حاضر صورت خود را با سیلی سرخ نگه داشته اند، از عدم همکاری حوزه صنعت کشور به خصوص حوزه صنعت نفت با دانشگاه ها ابراز ناخرسندی کرد و گفت: متاسفانه اکنون گرفتن یک پروژه از بخش صنعت از شکار نهنگ سخت تر شده است.

وی افزود: این در حالیست که به فرموده رهبر معظم انقلاب و همچنین تاکیدات رییس جمهور حوزه صنعت باید مشکلات و نیازمندی های خود را بواسطه دانشگاه های کشور رفع کند.

رئیس دانشگاه علم وصنعت با ذکر مثالی از ضرر و زیانی که در نتیجه عدم همکاری حوزه صنعت با دانشگاه ها به کشور وارد می شود، افزود: در حالیکه حدود ۵۰ مجتمع پتروشیمی کشور فعال است و این مجموعه ها تنها ۱۰۰ محصول پتروشیمی تولید می کنند در برخی کشورها این تعداد محصول پتروشیمی به پنج هزار رسیده و این فقط حاصل همکاری مناسب و صحیح دانشگاه های آن کشور با حوزه پتروشیمی آنها است.

وی با ذکر مثال دیگری گفت: فقط یک درصد اضافه برداشت از یک چاه نفت حدود ۲۰ میلیارد دلار برای کشور درآمد بدنبال خواهد داشت که این مهم بدلیل عدم همکاری حوزه نفتی کشور با دانشگاه ها بر زمین مانده است.