تهران- ایرنا- هر ساله تعداد زیادی از دانش‌آموزان، دانشجویان و مردم از طریق کاروان‌های راهیان نور برای دیدن مناطق جنگی بازمانده از جنگ تحمیلی به جنوب و غرب کشور سفر می‌کنند، امسال هم علاوه بر زائران ایرانی هزاران نفر از خارج از کشور به مناطق عملیاتی دفاع مقدس سفر کردند تا از این گردش معنوی بهره ببرند.

به گزارش خبرنگار ایثار و شهادت ایرنا، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سازمان دهنده و متولی اصلی اردوهای سراسری «راهیان نور» است و هر ساله گروه‌هایی از مردم مناطق مختلف را برای گردشگری معنوی به مناطق عملیاتی اعزام می‌کند.

امسال به پیشنهاد سردار بهمن کارگر رئیس ستاد مرکزی راهیان نور و صدور حکمی از سوی سردار سرلشگر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش به‌ عنوان فرمانده قرارگاه راهیان نور دانش‌آموزی امام حسن عسکری (ع) منصوب و «در راه فتح قله‌ایم» به عنوان شعار سال ۱۴۰۳ راهیان نور انتخاب شد.

اعزام زائران راهیان نور از اول اردیبهشت امسال آغاز و تا ۲۹ اسفند ادامه دارد، بعد از عید تا ۱۳ فروردین (روز طبیعت) هم زائران می‌توانند با وسایل نقلیه شخصی خود به مناطق عملیاتی بروند. امسال روزانه به طور میانگین هشت هزار زائر از یادمان شلمچه بازدید کردند.

اعزام ۴۰۰ هزار دانش آموز به اردوی راهیان نور

برنامه‌ریزی برای اعزام دانش آموزان به مناطق عملیاتی از سوی بسیج اردوی راهیان نور دانش آموزی قرارگاه امام حسن عسگری (ع) انجام شد و مسئولان سپاه پاسداران استان‌ها با همکاری آموزش و پرورش امور را مدیریت کردند. اعزام دانش آموزان به اردوی راهیان نور از ابتدای بهمن آغاز و تا ۲۲ اسفند ادامه داشت، براساس برنامه ریزی های صورت گرفته ۴۰۰ هزار دانش آموز از سراسر کشور در این اردوها شرکت کردند.

اعزام ۱۵۰ هزار دانشجو به مناطق عملیاتی جنوب کشور

قرارگاه شهید علم‌الهدی برای اعزام ۱۵۰ هزار دانشجو در قالب اردوی راهیان نور به مناطق عملیاتی جنوب کشور برنامه‌ریزی کرد و دانشجویان از ۲۲ بهمن تا ۲۲ اسفند با اتوبوس یا قطار به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام شدند و اردوگاه‌های سپاه پاسداران انقلاب واقع در محدوده استان خوزستان در شهرهای خرمشهر، آبادان، اهواز، سوسنگرد، هویزه، دزفول و اندیمشک پذیرای آنها بودند.

اعزام دانشجویان به اردوی راهیان نور در راستای روایت صادق رزمندگان، جلوگیری از فراموشی دفاع مقدس و تربیت کادر مومن و انقلابی انجام شد.

کار ویژه‌های فرهنگی در راهیان نور با عنوان «یک شب رزمندگی به سبک دفاع مقدس» در یادمان های، والفجر هشت، شط علی، منطقه عمومی فکه و دارخوین، وِیژه برنامه روایتگری تحت عنوان «با این ستاره ها» هم با حضور حاج حسین یکتا در یادمان شلمچه، حاج محمد احمدیان در یادمان طلائیه و حاج حسین کاجی در یادمان والفجر هشت و ویژه برنامه های فرهنگی در رابطه با دفاع مقدس برای دانشجویان اجرا شد.

۴۰۰ هزار زائر از یادمان شهدای شلمچه دیدن کردند

۴۰۰ هزار زائر از اردیبهشت امسال تا ۸ اسفند از یادمان شهدای شلمچه دیدن کردند، روزانه به طور میانگین هشت هزار نفر از یادمان شلمچه بازدید می کنند؛ احتمالا این تعداد تا روزهای آینده به ۱۵ هزار زائر در روز می رسد.

با توجه به اینکه یادمان شهدای شلمچه یک یادمان بین‌المللی است امسال علاوه بر زائران ایرانی هزار زائر خارجی از کشورهای عراق، سوریه، چین، افغانستان، پاکستان و هندوستان به این منطقه اعزام شدند.

تردد ۶۰ هزار زائر کربلا از مرز شلمچه

همچنین با توجه به همجواری چند یادمان ما با مرزهای عبوری خسروی، یادمان جبهه شهید بهشتی در مرز شلمچه، جذابه و قلاویزان در شهر مهران، ۶۰ هزار زائر کربلا در این مسیر تردد و از این یادمان دیدن می کنند و رشادت‌های رزمندگان یکبار دیگر به نمایش گذاشته می‌شود.

مهم ترین برنامه در یادمان شلمچه مراسم «بله برون» حاج حسین یکتا است که به صورت روایتگری، انگیزشی و تلنگری توسط وی از ۱۹ بهمن تا ۴ اسفند و ۱۲ تا ۱۹ اسفند اجرا شد.

برنامه های فرهنگی نظیر نماز جماعت، مراسم روایتگری توسط راویان دفاع مقدس، تئاتر خیابانی به صورت روزانه و اجرای سرود توسط گروه های سرود از سراسر کشور از دیگر برنامه هایی است که در این یادمان برای زائران برگزار شد.

هزار دانشجوی خارجی برای «راهیان نور» به ایران می‌آیند

متولیان امر همچنین برای سفر حدود هزار دانشجوی خارجی به ایران و اعزام به اردوی راهیان نور برنامه‌ریزی کرده اند، ۵۰ درصد این دانشجویان دختر هستند.

این دانشجویان از کشورهای اروپایی، آفریقایی، آمریکای لاتین، آسیای دور و اقیانوسیه برای دیدن مناطق عملیاتی عازم ایران شدند. اعزام دانشجویان خارجی به ایران از اوایل اسفند آغاز شد و تا ۲۰ اسفند (روز ملی راهیان نور) ادامه داشت، دانشجویان در اردوی راهیان نور از یادمان‌های فتح‌المبین، فکه، دهلاویه، معراج شهدا، طلایه، والفجر هشت، کربلای چهار و شلمچه دیدن کردند.

همچنین ۱۲۰ نفر از دانشجویان خارجی از کشورهای ژاپن، افغانستان، لبنان، عراق، مراکش، تاجکستان و اوپا که در دانشگاه‌های ایران مشغول به تحصیل هستند نیز به واسطه بسیج دانشجویی اخیرا به اردوی راهیان نور اعزام شدند. کاروان دانشجویان خارجی مقیم ایران از کانال کمیل فتح‌المبین، شهید باقری، هویزه، یادمان شهدای عملیات کربلای پنج در شلمچه دیدن کردند و برخی از دانشجویان تحت عنوان «خادم شهدا» به زائران خدمات ارائه دادند.

اعزام این کاروان ها در راستای گردشگری جنگ و معارف دفاع مقدس راهیان نور انجام شد و راویان مسلط به زبان‌های بین‌المللی در مناطق عملیاتی، فداکاری و ایثار مردم ایران در دفاع مقدس و پشتیبانی خانواده های آنها در پشت جبهه را به عنوان الگوی عملی پایداری به سیاست‌ها، اهداف نظام و انقلاب برای دانشجویان تبیین کردند.

حضور۳ هزار نفری خادمان در راهیان نور

امسال۳ هزار خادم در راهیان نور حضور یافتند و تمام یادمان‌های دفاع مقدس جنوب به اضافه یادمان شهدای شرهانی استان ایلام تحت پوشش کمیته خادمین قرار گرفت، فلسفه خادمی در این سفر این بود که جای شهیدان خرازی، باکری، همت و حاج قاسم را پُر کنند.

خطیبان نماز جمعه «راهیان نور» را تبیین کردند/ برگزاری نماز جمعه در یادمان شلمچه

خطیبان نماز جمعه نیز تا پایان سال پیش از نماز، موضوع «راهیان نور» را تبیین کردند تا جوانان و مردم برای سفر به این اماکن مقدس در جنوب و جنوب‌ غرب کشور تشویق شوند.

امسال به یاد «ریحانه سلطانی‌نژاد» کودک شهید شده در حادثه تروریستی کرمان، اتاق کودک با عنوان کاپشن صورتی در منطقه شلمچه راه‌اندازی و برای کودک خانواده‌های زائر مسابقات شعر، سرود و نقاشی برگزار شد.

اعزام ۱۶هزار طلبه به اردوی راهیان نور

امسال ۱۶هزار طلبه نیز به اردوی راهیان نور اعزام شدند، اتوبوسی نبود که بدون روحانی و مبلغ به این سفر معنوی اعزام شود هر کاروان موظف بود یک راوی، مبلغ و خادم به همراه داشته باشد.

متولیان سازمان بسیج، اساتید، طلاب و روحانیون کشور از ابتدای امسال‌ مبلغان خود را به مناطق عملیاتی در غرب و جنوب کشور اعزام کردند.