یزد- ایرنا - معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری یزد با اشاره به برگزاری مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیایی (ACD) در این استان در روزهای ۱۶ و ۱۷ اسفندماه در این استان گفت: در این مجمع ۵۵ نفر با ۱۵ ملیت حضور دارند.

به گزارش ایرنا "محمدحسین پارساییان" روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به انتخاب یزد بعنوان "پایتخت گردشگری کشورهای مجمع گفت‌وگوی آسیا» افزود: در این مجمع علاوه بر دبیر کل اکو و رییس موسسه فرهنگی آن، سفرایی از کشورهای ترکیه ، ترکمنستان ، ازبکستان ، تاجکیستان ، پاکستان ، قزاقستان، اندونزی ، مالزی ، فیلیپین ، تایلند ، قرقیزستان حضور دارند.

وی اظهار کرد: برگزاری نشست‌های استانی با نگاه ملی به میزبانی شهرداری، استانداری و اتاق بازرگانی از جمله برنامه‌های تدوین شده برای میزبانی سفرای عضو مجمع گفت وگوی آسیا در این ۲ روز در استان است.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: نگاه مدیریت ارشد استان تاکید بر فعال کردن ظرفیت‌های گردشگری و میراثی و تبدیل شدن یزد به خاستگاه برگزاری رویدادهای ملی و بین المللی است.

مشاور استاندار یزد هم با بیان اینکه تقویم رویدادهای ویژه در طول یک سال در استان تدوین شده است گفت: برنامه ها طبق تقویم انجام می شود و برگزاری مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیایی (ACD) چهارمین رویداد در استان است.

"محمدرضا آخوندی" تصریح کرد: ‌بازدید از جاذبه‌های‌ گردشگری‌ استان‌ ،کاشت‌ نهال‌ دوستی‌ در بوستان‌ ملل‌ استان‌، نشست سفرا با نمایندگان صنایع و اتاق بازرگانی ، حضور در میدان امیرچقماق و ادای احترام به شهدای گمنام از جمله برنامه‌های این اجلاس است.

دبیر اجرایی نشست سفرای عضو مجمع گفتگوی آسیا در استان یزد هم با بیان اینکه کشورهای عضو مجمع گفت‌وگوی آسیا در حقیقت شرکای راهبردی ایران هستند گفت: ۳۵ کشور عضو مجمع گفت‌وگوی آسیا هستند که ۳۱ کشور آن در ایران نمایندگی دارند و حدود ۶۰ درصد جمعیت دنیا را دارند.

"سید امیر ناصرالدین طباطبایی" افزود: این اتفاق گامی بسیار اثرگذار برای استفاده از ظرفیت‌های گردشگری، اقتصادی و فرهنگی تمامی استان‌های کشور به‌ویژه این شهر میراث جهانی و استان است.

طرح پیشنهادی تشکیل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا موسوم به (ACD) برای اولین بار توسط نخست وزیر تایلند در سی و چهارمین نشست وزرای امور خارجه کشورهای آ. سه. آن در سال ۲۰۰۱ مطرح و در سال ۲۰۰۲ در تایلند تأسیس شد.

مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا با ۳۵ عضو، فراگیرترین تشکل آسیایی به شمار می‌آید که در سال ۲۰۰۲ با هدف توسعه همکاری‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی تأسیس شده است. عالی‌ترین ارگان تصمیم‌گیری مجمع، اجلاس وزیران امور خارجه است که سالانه دو نشست برگزار می‌کند، این دو نشست عبارتند از نشستی در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک و نشستی به میزبانی کشوری که ریاست مجمع را در همان سال بر عهده گرفته است.

همچنین کمیته میراث جهانی یونسکو ۱۸ تیر ۱۳۹۶ در چهل و یکمین نشست خود در کراکوف لهستان، با اجماع اعضا، بخشی از بافت تاریخی شهر یزد را در فهرست میراث جهانی ثبت کرد و با ثبت بافت تاریخی یزد، نخستین پرونده یک شهر تاریخی ایران در فهرست جهانی به ثبت رسیدو به عنوان میراث مشترک بشری به جهانیان معرفی شد.

استان یزد ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی و ۶ هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی ، فرهنگی و طبیعی دارد که از این تعداد تاکنون، حدود یکهزار و ۹۰۰ اثر آن به ثبت ملی و پنج اثر هم در فهرست میرات جهانی یونسکو به ثبت رسید که شامل ۲۰۰ هکتار بافت تاریخی یزد، باغ های دولت آباد و پهلوان پور مهریز و قنات های زارچ و حسن آباد مشیر و دهنوست که نام این استان تاریخی را بیش از پیش در جهان پرآوازه کرد .

یزد در کنار استان های فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران، مقصد نخست گردشگران خارجی است و این مهم، گردشگری را به عنوان یکی از محورهای توسعه استان قرار داد.

برچسب‌ها