به گزارش ایرنا، سید عزتالله ضرغامی روز دوشنبه -۱۴ اسفند ۱۴۰۲- در بیست و یکمین گردهمایی باستانشناسان ایران که در محل سالن آمفی تئاتر موزه ملی ایران برگزار شد، گفت: صحبتهای باستانشناسان پیشکسوت بسیار مفید است و در این مراسم بزرگان زیادی هستند که از حضور تمامی آنها میتوان درس یاد گرفت. باستانشناسی هم علم و دانش است هم هنر است و هم مهارت به حساب میآید؛ ریشه همه اینها یک عشق و انگیزه خاصی است که محرک اصلی برای باستانشناس است؛ آن عشق و علاقه است که به باستانشناس توان و قدرت میدهد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: از هر طرحی که کاوش میشود یک حرف جدید و یک تمدن جدید به دست میآید؛ قرآن وقتی درباره خرابههایی که عبور میکنیم، صحبت میکند تاکید دارد که از برون به درون برسیم و به تعبیری درس بگیریم تا مایه عبرت ما شود.
وزیر میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی گفت: باستانشناسان باید با مردم حرف بزنند. ممکن است برخی از مردم از باستانشناسی اطلاعات کمی داشته باشند و باید فرهنگسازی کنیم. ما امروز مشکل فرهنگی داریم. حوزه باستانشناسی نیز باید کار فرهنگی کند در حوزه باستانشناسی باید از علم ارتباطات و رسانه استفاده شود. ما ماموریت داریم که بگوییم باستانشناسی مهم است.
ضرغامی یادآور شد: ایران مهد تمدن است، ۱۹ هزار تپه تاریخی در کشور داریم. ایران در دل خود پر است از اشیا و آثار تاریخی با این حال با پدیده قاچاق مواجه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: باستانشناسان ما نخبه هستند؛ اینها همه جزو انسانهای شناخته شده هستند و به تعبیر رهبر معظم انقلاب جزو بیتالمال هستند؛ بنابراین این افراد را باید تجلیل و تکریم کرد و قدر آنها را بدانیم؛ باستانشناسان خط مقدم میراثفرهنگی ما هستند و از همه آنها تشکر و قدردانی میکنم؛ امیدوارم که با همین انگیزه بتوانیم به کشور عزیزمان خدمت کنیم.
رونمایی از دو کتاب و افتتاح نمایشگاه باستانشناسی با حضور ضرغامی
در حاشیه این مراسم کتاب یافتههای پژوهشی باستانشناسی و نیز کتاب اسناد بیست و یکمین گردهمایی باستانشناسان ایران با حضور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی رونمایی شد.
در حاشیه این همایش، نمایشگاه یافتههای باستانشناسی با وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افتتاح شد. در این نمایشگاه بیش از ۴۰۰ اثر از ۱۲ محوطه تاریخی به نمایش درآمده و تا عید سعید فطر (۲۵ فروردین) میزبان بازدیدکنندگان است.