تهران- ایرنا- دونالد تاسک نخست‌وزیر لهستان متعهد شد با سخنرانی در پارلمان این کشور، حمایت نمایندگان مجلس را برای تحریم محصولات کشاورزی روسیه و بلاروس جلب کند.

به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری پراودا، نخست‌وزیر لهستان پس از دیدار با اینگریدا سیمونیت نخست‌وزیر لیتوانی، در جریان یک کنفرانس مشترک خبری، گفت: به سیمونیت اطلاع دادم که در مجلس لهستان در مورد اعمال تحریم محصولات کشاورزی روسیه و بلاروس سخنرانی خواهم کرد.

تاسک با تاکید بر ضرورت اتخاذ تصمیم مشترک از سوی اتحادیه اروپا در مورد تحریم محصولات کشاورزی روسیه و بلاروس، خاطرنشان کرد: این موضوع نه‌ تنها به دلیل تقویت تحریم‌ها علیه روسیه به دلیل تهاجم این کشور به اوکراین مهم است بلکه به خاطر افزایش حمایت از بخش کشاورزی در لهستان و لیتوانی نیز اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی اتحادیه اروپا باید جلوگیری از صادرات محصولات کشاورزی روسیه و بلاروس به کشورهای اتحادیه اروپا باشد، یادآور شد: در حالی که کشاورزان ما برای پیدا کردن بازار مصرف برای محصولات خود با مشکل مواجه هستند، اتحادیه اروپا نباید اجازه دهد کشورهایی که پیش از آغاز تهاجم مسکو به اوکراین از روسیه و بلاروس محصولات کشاورزی وارد می‌کردند، کماکان به این روند ادامه دهند.

نخست‌وزیر لیتوانی نیز در جریان این کنفرانس خبری با تائید دیدگاه‌های همتای لهستانی خود، تاکید کرد: این تصمیم باید از سوی همه اعضای اتحادیه اروپا و به صورت مشترک اتخاذ شود چرا که در غیر این صورت، مسکو راه‌هایی برای دور زدن چنین محدودیت‌هایی پیدا خواهد کرد.

به نوشته پراودا، تاسک پیشتر اعلام کرده بود که لهستان هم ممکن است به تبعیت از لتونی، واردات محصولات کشاورزی روسیه را ممنوع کند.

به دنبال سخنان اویکا سیلینا نخست‌وزیر لتونی که در اواخر ژانویه تاکید کرده بود کشورش با ممنوع کردن واردات غلات از روسیه و بلاروس، الگوی دیگر کشورهای اروپایی خواهد شد، پارلمان لتونی در ۲۲ فوریه (۳ اسفند) ممنوعیت موقت واردات محصولات کشاورزی از روسیه و بلاروس را تا ژوئن ۲۰۲۵ تصویب کرد.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.