۱۵ اسفند ۱۴۰۲، ۲۱:۲۴
کد خبرنگار: 882
کد خبر: 85409426
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

رکوردشکنی صادرات کشاورزی روسیه در شرایط تحریم؛ حمایت پوتین از بورس غلات بریکس

مسکو- ایرنا- رئیس‌جمهوری روسیه با بیان‌اینکه درآمد این کشور از صادرات محصولات کشاورزی در سال ۲۰۲۳ میلادی به ۴۳.۵ میلیارد دلار رسید، این رقم را بالاترین نرخ و رکورد در تاریخ این کشور توصیف کرد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین در نشستی با کشاورزان در روستای سولنچنودولسک منطقه استاوروپل روسیه افزود:‌ ما چهارمین کشور جهان در صادرات محصولات کشاورزی و نخستین کشور جهان از نظر گندم هستیم.
وی ادامه داد: روسیه همچنین از نظر تولید گوشت در رده‌های نخست جهان قرار دارد که این جایگاه با توجه به اینکه تولید دام به خوراک دام نیاز دارد، به فعالیت‌های کشاورزی مرتبط است.
پوتین همچنین به رکورد برداشت غلات در روسیه اشاره کرد که در سال ۲۰۲۲ به ۱۵۷ میلیون تن و در سال ۲۰۲۳ به ۱۴۷ میلیون تن رسید.
وی با اشاره به اینکه چنین نتایجی در صادرات محصولات کشاورزی روسیه هرگز دیده نشده است، یادآور شد: حتی در زمان تزار پدر هم احتمالاً چنین نتایجی به دست نیامده است.
دیمیتری پاتروشف وزیر کشاورزی فدراسیون روسیه نیز در تأیید سخنان رئیس‌جمهوری این کشور گفت: چنین رکوردی سابقه نداشت؛ در آن زمان چنین فناوری‌هایی وجود نداشت.

رکوردشکنی صادرات کشاورزی روسیه در شرایط تحریم؛ حمایت پوتین از بورس غلات بریکس

در این آیین، پوتین سه شرکت کشاورزی جدید را در مناطق مختلف از طریق ارتباط ویدیویی افتتاح کرد و از کشاورزان خواست تا از افزایش تولید گوجه فرنگی اطمینان حاصل کنند.
رئیس جمهوری روسیه همچنین در این آیین از ابتکار ایجاد بورس غلات در کشورهای عضو گروه بریکس حمایت کرد.

رکوردشکنی صادرات محصولات کشاورزی روسیه در حالی است که این کشور از زمان آغاز عملیات نظامی در اوکراین در اسفندماه ۱۴۰۰ با تحریم‌های گسترده غرب و موانعی در مسیر فروش محصولات خود روبرو است.
به گزارش ایرنا، رئیس‌جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) عملیاتی نظامی را که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد. این عملیات نظامی تاکنون ادامه دارد و کشورهای غربی ضمن اعمال تحریم‌ها بر روسیه، سلاح و مهمات در اختیار اوکراین قرار می‌دهند.

حمایت رئیس‌جمهوری روسیه از ایجاد بورس غلات در میان کشورهای عضو بریکس در شرایطی مطرح شد که این کشور در سال ۲۰۲۴ میلادی ریاست گروه بریکس را برعهده دارد.
طرح ایجاد گروه بریکس با نزدیکی چهار قدرت اقتصادی در حال ظهور جهان شامل برزیل، روسیه، چین و هند در دوران اوج یکجانبه‌گرایی آمریکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی شکل گرفت. «گروه بریک» در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۹ میلادی ( ۲۶ خرداد ۱۳۸۸ شمسی) به‌طور رسمی تأسیس شد و با اضافه شدن آفریقای جنوبی در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۰ (۳۰ شهریور ۱۳۸۹) نام آن پس از پیوستن این کشور از «بریک» به «بریکس» تغییر یافت. جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی، امارات متحده عربی و عربستان سعودی از دی‌ماه ۱۴۰۲ به عضویت این گروه درآمده‌اند.
به گفته دستیار رئیس‌جمهوری روسیه در حوزه سیاست خارجی، گروه بریکس از نظر برابری قدرت خرید از گروه هفت پیشی گرفته است؛ گروه بریکس همچنین ۳۵.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را به خود اختصاص داده است، در حالی که گروه هفت، سهم ۳۰.۳درصدی را به خود اختصاص داده است.
یوری اوشاکوف گفته است: تا سال ۲۰۲۸ میلادی، وضعیت بریکس از موقعیت کنونی در قبال گروه هفت نیز ارتقا خواهد یافت و کشورهای عضو بریکس ۳۶.۶ درصد از تولید ناخالص جهان را به خود اختصاص خواهند داد و سهم گروه هفت به ۲۷.۸ درصد کاهش خواهد یافت.
به گفته وی، سهم کل کشورهای عضو گروه بریکس در اقتصاد جهانی ۵۸.۹ تریلیون دلار است؛ کشورهای عضو این گروه همچنین بیش از یک سوم از خشکی زمین (۳۶ درصد)، ۴۵ درصد از جمعیت جهان (۳.۶ میلیارد نفر)، بیش از ۴۰ درصد از کل تولید نفت و حدود یک چهارم از صادرات جهان را به خود اختصاص داده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha