رضا مقدم روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خاک به عنوان سرمایه ملی و بستر حیات، نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی دارد و حفاظت از این سرمایه خدادادی در راستای توسعه کشاورزی پایدار، ضرورتی انکار ناپذیر است.
وی اضافه کرد: تغییر کاربری و خرد شدن اراضی کشاورزی از چالش های مهم بخش کشاورزی است که سبب نابودی مساحت قابل توجهی از اراضی کشاورزی شده است و تهدید بزرگی برای امنیت غذایی محسوب می شود.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: امسال ۶۱ قطعه مستحدثات غیرمجاز در راستای پیشگیری از گسترش تغییر کاربری، مطابق تبصره ۳ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی با حضور نماینده دادستان، قلع و قمع و اراضی که دستخوش تغییر کاربری شده بود، آزادسازی و رفع تصرف شد.
وی اظهار کرد: طبق ماده یک قانون حفظ کاربری هرگونه ساخت و ساز در اراضی کشاورزی بدون اخذ مجوز ممنوع است و مالکین اراضی و کشاورزان عزیز که قصد ایجاد بنا اعم از اتاق نگهبانی و یا اجرای طرح کشاورزی، صنعتی و تولیدی در زمین کشاورزی را دارند قبل از خرید هرگونه مصالح و اقدام به ساخت، با مراجعه به جهاد کشاورزی، مجوزهای مربوطه را اخذ نمایند، در غیر اینصورت مطابق قانون با مرتکبین تغییرکاربری غیرمجاز برخورد خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب، با بیان اینکه حیات نسل کنونی و آیندگان مستلزم حفظ امنیت غذایی است، گفت: تامین این امنیت در گرو صیانت از اراضی کشاورزی و منابع طبیعی است.
به گزارش ایرنا، دشت حاصلخیز میاندوآب با ۴۵ هزار هکتار اراضی قابل کشت، شامل ۳۷ هزار هکتار اراضی زراعی، هشت هزار هکتار باغ و تولید سالانه بیش از ۹۰۲ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی آذربایجانغربی است.
میاندوآب در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.