علی اکبر عباسی راد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: امسال ۴۰ هزار اصله نهال سنجد، سه هزار زیتون مثمر و ۹۲ هزار اصله نهال غیرمثمر از نوع زبانگنجشک، ارغوان، اقاقیا، تبریزی و صنوبر غرس میشود.
وی ادامه داد: نهال ها برای کاشت، از ۱۰ روز پیش بین دهیاران و متقاضیان توزیع شد و همچنان در هفته منابع طبیعی و درختکاری ادامه دارد.
وی اظهار داشت: در اولین روز درختکاری زنگ طبیعت نواخته و بوستان جنگلبان در شهر امیریه با همت شهرداری این شهر، به مساحت ۲و نیم هکتار ایجاد و هزار اصله نهال زیتون در آن غرس شد.
این مسوول با اشاره به برنامهریزی برای کاشت ۲ هزار و ۵۰۰ اصله نهال سازگار و غیرمثمر در کارخانه فروآلیاژ پارس دامغان، ۵۰۰ اصله نهال در دانشگاه آزاد و ۳۰۰ اصله در دانشکده کشاورزی امیریه، به کاشت نهال در بوستانهای روستایی اشاره کرد و گفت: در هفته منابع طبیعی امسال کاشت نهال در بوستانهای روستایی مهماندوست، کلاتهملا، محمدآباد و حسن آباد با مشارکت مردم و همراهی دهیاران انجام میشود.
نقش ایستگاه تولید نهال دامغان در طرح ملی کاشت درخت
وی به طرح کاشت یک میلیارد نهال در کشور اشاره کرد و افزود: طبق اعلام مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، ایران هفتمین کشور در زمینه تولید کربن است که در این راستا طرح یک میلیارد کاشت نهال در دستور کار قرار گرفت و سهم استان سمنان، کاشت ۱۰ میلیون نهال در چهار سال است.
عباسی راد خاطرنشان کرد: به منظور طرح کاشت یک میلیارد نهال، ایستگاه تولید نهال حسن آباد دامغان در سال جاری ۱۰۰ هزار نهال سنجد و ۲۰ هزار اصله نهال توت با اعتبار ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال قلمه زده است که در این ایستگاه برای کاشت در سال آینده آماده میشود.
وی اضافه کرد: امسال در ایستگاه تولید نهال حسن آباد دامغان، ۱۰۰ هزار نهال گلدانی تولید میشود که ۴۰ هزار نهال بیابانی و ۶۰ هزار نهال از گونه جنگلی است که در اختیار مردم قرار میگیرد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان گفت: امسال ۴۵۰ هکتار گیاه دارویی آنغوزه و باریجه در منطقه طزره و تویه دروار کشت شد که این ۲ گیاه دارویی متناسب با شرایط منطقه است، ارزآوری خوبی دارد و نیاز آبی ندارند.