جعفر مرادی حقیقی روز شنبه در نشست خبری با اهالی رسانه افزود: از مجموع طرحهای آماده بهرهبرداری به مناسبت هفته منابع طبیعی در استان سمنان ۱۸ طرح با سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیارد ریال مربوط به بخش آبخیزداری و بقیه طرحها در زمینههای مختلف از جمله بیابانزدایی، نهالکاری و کنترل هرزآب است.
وی ادامه داد: کنترل سیل، ممانعت از فرسایش بی رویه خاک و تغذیه سفرههای آبهای زیرزمینی از جمله اهداف مهم اجرای طرحهای آبخیزداری است.
وی با اشاره به تعهد ۲ و نیم میلیون اصله نهال برای استان سمنان در طرح ملی کاشت درخت، بیان کرد: استان سمنان در این طرح سه میلیون نهال تولید کرد که یک میلیون و ۷۰۰ هزار نهال قلمستانی و گلدانی اکنون در مرحله قابلیت کاشت قرار دارند و از آذر ماه تا کنون یک میلیون نهال کاشته شد و تا اوایل فروردین سال بعد برای کاشت ۷۰۰ هزار نهال باقیمانده فرصت وجود دارد.
این مسوول اضافه کرد: بازه زمانی تخصیص اعتبارات مربوط به مصوبه سفر رییس جمهور به استان سمنان در آبان ۱۴۰۰ ، سه سال است که طبق برنامه اعتبارات تخصیص یافت و اکنون ۲۰ درصد مربوط به ۱۴۰۲ باقیمانده که تا پایان سال مالی در شهریور ۱۴۰۳ برای جذب اعتبار فرصت باقی است.
تصویب طرح مدیریت جامع در عرصههای منابع طبیعی سمنان
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: اجرای طرحهای آبخوانداری و کنترل سیل برای جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش اثرات خشکسالی و تغییر اقلیم، تغذیه سفرههای زیرزمینی، استحصال آبهای سطحی، کاهش خسارات سیل به تاسیسات زیر بنایی و اراضی کشاورزی و باغها موثر است.
محمد راستین در این نشست افزود: اجرای عملیات آبخیزداری در ۶۸۰ هزار هکتار و مطالعه در ۷۰۰ هزار هکتار از وسعت اراضی ملی استان سمنان برنامه ریزی شده است.
وی ادامه داد: مدیریت جامع رویکرد ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان است و برای تحقق این رویکرد برنامهای تهیه و مورد تایید مسوولان ملی قرار گرفت و انجام طرحهای مطالعاتی و عملیاتی آبخیزداری بر این اساس انجام میشود.
کاهش آتش سوزی مراتع سمنان به هشت هکتار
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: آتشسوزی عرصههای مرتعی و جنگلی استان امسال با همراهی مردم و تقویت مشارکت امسال در مقایسه با سال گذشته کاهش چشمگیر داشت و امسال نزدیک به هشت هکتار عرصههای مرتعی منابع طبیعی استان در آتش سوخت.
سرهنگ علیرضا ابوطالبی نیز در این نشست افزود: بیش از ۹ میلیون و ۹۲۷ هزار مترمربع از اراضی ملی استان سمنان مورد تصرف غیرقانونی قرار داشت، امسال در قالب ۴۹ پرونده تحویل مراجع قضایی استان سمنان شد.
وی ادامه داد: بیش از یک میلیون و ۴۲۸ هزار متر مربع از اراضی ملی استان سمنان امسال رفع تصرف شد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ۱۵۰ نفر به دلیل تخلف در زمینه آسیب به عرصههای منابع طبیعی استان سمنان امسال دستگیر شدند.
افزایش سرمایه صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان به ۴۸ میلیارد ریال
مسوول صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان سمنان گفت: این صندوق در بدو تاسیس با ۱۰ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال سرمایه کار خود را آغاز کرد که پس از سه دوره افزایش، سرمایه آن به ۴۸ میلیارد ریال رسید.
محمدرضا صابریان بیان کرد: صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان سمنان ۱۳ عضو دارد که هشت عضو آن شرکتهای فراگیر شهرستانهای سمنان و چهار عضو شرکت تعاونی های فعال در سطح استان در بخش غیردولتی با سرمایه ۲۶ میلیارد و ۷۹۷ میلیون ریال و سهم ۵۵ درصد در صندوق و در مجموع یکهزار و ۳۳۰ عضو را تحت پوشش خود دارند و یک عضو شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری بخش کشاورزی در بخش دولتی با سرمایه ۲۱ میلیارد و ۲۰۳ میلیون ریال و سهم ۴۴ درصدی در صندوق عضویت دارند.
به گزارش ایرنا، استان سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است که با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
از ۹ و هفت دهم میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد جنگل است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ۱۵ اسفند روزدرختکاری و از این روز تا بیست و یکم هفته منابع طبیعی نامگذاری شده است.
نظر شما