سنندج- ایرنا- رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در دولت سیزدهم ۱۱۲ طرح در حوزه های مختلف خانه بهداشت، پایگاه بهداشتی، مرکز جامع سلامت، منزل متخصصان، درمانی، آموزشی و دانشجویی بهره برداری شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فریون عبدالملکی روز شنبه در چهارمین مجمع سلامت کردستان با شعار "سواد سلامت، عدالت اجتماعی، توسعه متوازن و جوانی جمعیت"، اظهار کرد: با ساخت ۵۰ خانه بهداشت ( ۷.۹ درصد از مجموع خانه های بهداشت استان)، تعداد خانه های بهداشت در استان به ۶۳۰ باب رسید.

وی با بیان اینکه از ۱۱۵ واحد پایگاه بهداشتی موجود در استان، ۱۷ واحد آن در دولت سیزدهم راه اندازی شده است، افزود: از ۱۵۴ مرکز جامع سلامت در استان نیز ۹.۷ درصد یعنی ۱۵ واحد در ۲ سال و نیم اخیر ساخته شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به برخی شاخص های سلامت در استان، گفت: میزان مرگ و میر نوزادان زیر یک ماه در استان ۸.۹ در هزار و در کشور ۸.۲ درصد و مرگ و میر زیر یک سال هم در استان ۱۱.۶ و در کشور ۱۱.۹ درصد است.

عبدالملکی ادامه داد: در مرگ و میر کودکان زیر پنج سال، شاخص استان ۱۴.۴ در هزار نفر و در کشور ۱۴.۷ است در زمینه مرگ مادران باردار هم کردستان شاخصی بالاتر از متوسط کشوری دارد که در استان ۳۵.۵ در هزار نفر و در کشور ۲۳.۷ است.

وی به فعالیت ۲۱ واحد بیمارستانی در کردستان اشاره کرد و افزود: از این تعداد ۱۶ واحد زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی است و در کنار آن ۶۹ پایگاه فوریتهای پزشکی از جمله اورژانس هوایی فعال است که تا کنون ۵۵۶ ماموریت انجام داده که هزینه هر پرواز آن چهارهزار و ۴۰۰ میلیون ریال است ولی از بیماران هزینه ای دریافت نمی شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه یکی از مهمترین اقدامات دولت در حوزه بهداشت و سلامت تامین آب آشامیدنی سنندج بود، افزود: کنترل بیماری منحوس کرونا با واکسیناسیون فعال و ارجاع به موقع بیماران، توسعه و تقویت خانه های بهداشت، توسعه، تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه مرجع سلامت، اجرای طرح سلامت خانواده برای ۵۸۰ هزار نفر و پویش ملی غربالگری دیابت و فشار خون از دیگر اقدامات مهم دولت در ۲ سال گذشته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲ هزار و ۵۵۴ تخت بیمارستانی در ۲۱ بیمارستان دولتی و خصوصی استان فعال است، ادامه داد: سلامت از ارکان مهم هر حاکمیتی است که نبود آن بیشتر از بودنش احساس می شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: در حال حاضر هزار و ۱۱۴ پزشک شامل ۴۸۵ پزشک عمومی، ۵۵۷ متخصص، ۷۲ فلوشیپ و متخصص به مردم استان خدمت ارائه می کنند.

عبدالملکی ادامه داد: در حوزه دنداپزشکی و داروسازی هم ۴۴۲ دندانپزشک، ۳۰ متخصص دندانپزشکی و ۲۸۰ داروساز در ۲۲۰ داروخانه مشغول خدمت رسانی هستند.

به گفته وی تعداد اعضای نظام پزشکی در کردستان هزار و ۲۷۱ نفر است که ۲ هزار و ۴۱۳ نفر از آنان را بانوان تشکیل می دهند.

وی یادآور شد: در حوزه درمان نیز اقدامات مناسبی انجام شده و در حوزه غذا و دارو نیز باوجود کمبود برخی اقلام دارویی، هیچ بیماریبه ویژه بیماران خاص با مشکلی مواجه نشدند.