سنندج- ایرنا- سریال تاریخی سنجرخان، معرفی یک قهرمان و مبارز ملی کُرد است که به گفته عوامل آن، بازخوردهایی که تاکنون از جامعه گرفته اند نشان می دهد این سریال تاحدود زیادی موفق بوده است.

به گزارش ایرنا، سریال تاریخی سنجرخان به کارگردانی "محمدحسین لطیفی" و تهیه کنندگی "حسین جلالی"، مدتی است پخش خود را از شبکه یک سیما آغاز کرده است، ساخت این سریال تلویزیونی نزدیک به یک دهه طول کشید و پس از سال‌ها توقف بدلیل مشکلات مختلف مالی و .. ، از چند هفته پیش روی آنتن رفت.

این سریال به زندگی‌نامه‌ سنجرخان وزیری، قهرمان کُرد و هم‌دوره‌ای میرزا کوچک‌خان جنگلی پرداخته است، شخصی که به گواه تاریخ در مقابل تجاوز روس‌ها و انگلیسی‌ها در مناطق مختلف ایران از کردستان وارد عمل شد و در برابر استبداد و استعمار قد علم کرد.

سریال سنجرخان در ۲۶ قسمت ۴۰ دقیقه‌ای برای پخش از شبکه یک سیما ساخته شده و به روایت مبارزات کردها و معرفی قهرمانان ملی این دیار پرداخته است.

برای آشنایی بیشتر با چگونگی ساخت این سریال و آشنایی با عوامل آن، نشستی خبری با حضور تهیه کننده تعدادی از بازیگران سنجرخان به میزبانی خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز سنندج برگزار شد.

کردستان دچار تبعیض رسانه ای است

تهیه کننده سریال سنجرخان در این نشست که با حضور تعدادی از عوامل سریال سنجرخان برگزار شد اظهار کرد: در تاریخ کردستان بیش از ۱۰۰ سال است که دچار تبعیض رسانه‌ای هستیم و همین امر باعث شده است چهره های شاخص و برجسته کُرد را نتوانیم آنگونه که باید معرفی کنیم.

وی که سال‌هاست در صدا و سیمای مرکز کردستان به کار تهیه کنندگی مشغول است و ۸۵ هزار دقیقه برنامه در طبقات مختلف ساخته است، درباره فرآیند سریال سنجر خان گفت: سال‌ها بود که بدنبال ساخت کاری ماندگار درباره تاریخ کردُها بودیم و پس از انجام اقدامات فراوان به سنجر خان رسیدیم.

این تهیه کننده کردستانی اضافه کرد: سنجرخان هم عصر با میرزا کوچک خان جنگلی بود و ظرفیت تبدیل شدن به یک قهرمان ملی را داشت اما متاسفانه به این شخصیت پرداخته نشده و همین امر موجب شده که ناشناخته باقی بماند.

وی یادآور شد: برای ساخت این سریال تحقیقات زیادی انجام شد و مدارکی را در اسناد ملی پیدا کردیم گویای این مساله بود، افراد زیادی مانعی بر سر راه مطرح کردن سنجر خان بوده و دوست نداشته اند این شخصیت کُرد شناخته شود بنابراین مصمم شدیم که این کار را انجام دهیم.

جلالی اظهار کرد: ساخت این سریال با فراز ونشیب‌های زیادی همراه بود و حساسیت‌های زیادی بدنبال داشت اما ما در کار خود مصصم بودیم و با اعتماد به عوامل سریال؛ مسیر را ادامه داده و به کار را به نتیجه رساندیم و بازخورد بسیار مثبتی در میان مردم داشته است.

وی با بیان اینکه این سریال موجب شده است، امروز ۸۵ میلیون ایرانی، سنجر خان را به عنوان یک فهرمان ملی کُرد بشناسند، گفت: در سریال بدنبال این بودیم که دیدگاه ها را نسبت به قوم کَرد تغییر دهیم و همه بفهمند که کردها قهرمانان ملی هم داشته اند.

تهیه کننده سریال سنجر خان همچنین به هزینه کرد ساخت این سریال نیز اشاره کرد و گفت: در ساخت این سریال با موانع مالی زیادی روبرو بودیم قرار بود ۵۰ درصد هزینه توسط استانداری کردستان و ۵۰ درصد نیز از سوی صدا وسیما تامین شود که تاکنون فقط استانداری آن هم کمتر از ۵۰ درصد را پرداخت کرده و مابقی با هزینه شخصی بوده است.

وی با بیان اینکه هم اکنون ساخت یک سریال تاریخی ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه دارد، گفت: با توجه به بازخورد مثبتی که این سریال تاکنون داشته است، صدا وسیمای استان قول مساعد داده است که هزینه‌های شخصی بنده، تامین و بازگردانده شود.

سنجرخان بازخورد مثبتی در میان فعالان فرهنگی و مدنی داشته است

فرشید گویلی بازیگر نقش سنجر خان نیز در این نشست اظهار کرد: هیچ کس به اندازه خود ما که در دل سریال قرار داریم نمی داند که این کار با چه مشقت‌ها و کم لطفی‌های مواجه بوده است.

وی با بیان اینکه برای ساخت این سریال سال‌ها زحمت کشیده شده است، گفت: در حال حاضر بازخوردی که از طیف‌های مختلف عوام و خواص می بینیم نگاه مثبت به سریال است و این برای ما بسیار خوشایند است که تلاش‌هایمان نتیجه بخش بوده است.

گویلی یادآور شد: در مدتی که سنجرخان از شبکه یک سیما پخش می شود، فعالان حوزه فرهنگی، هنری و مدنی در داخل و خارج از کشور از طریق مختلف با ما در تماس بوده و از خروجی آن ابراز رضایت داشته اند.

نقطه قوت سریال سنجرخان بازیگران آن است

فرید آریا نژاد بازیگر نقش آیت الله مردوخ در سریال سنجرخان نیز اظهار کرد: بنده به عنوان یک بازیگر چیزی که در سریال برایم مهم بوده و در اولویت قرار دارد، مخاطب است و سریال سنجر خان توانسته است مخاطب را به خود جذب کند.

وی با بیان اینکه این سریال توانسته است، مخاطب را پای تلویزیون بکشاند، گفت: نقطه قوت این سریال بازیگران آن هستند در این سریال بازیگران ما در استان بسیار خوب در کنار بازیگران مرکز درخشیدند و این مهم برای ما یک افتخار است.

آریا نژاد یادآور شد: نقش آفرینی و درخشش بازیگران کردستانی در این سریال نشان داد که این استان ظرفیت های بسیار خوبی در این زمینه دارد که اگر زمینه برایشان فراهم باشد می توانند بسیار بهتر و بهتر در جامعه نمایان شوند.

حسن ترقی بازیگر نقش فیض الله خان نیز در این نشست اظهار کرد: بودجه ای که برای این سریال هزینه شد یک هزارم بودجه ای بود که برای کارهای تاریخی در کشور هزینه می شود.