به گزارش خبرنگار ایرنا، سعید صادقی روز دوشنبه در جریان بازدید از واحدهای صنعتی شهرک صنعتی قرچک در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در حال حاضر ۲۰ شهرک صنعیت فعال دولتی، ۱۳ شهرک صنعتی خصوصی و ۳۸ پهنه صنعتی در استان تهران مستقر است که در این ۷۱ منطقه صنعتی، ۱۴ هزار و ۴۰۰ واحد صنعتی با اشتغال بیش از ۳۰۰ هزار نفر مشغول به فعالیت میباشند.
وی افزود: هم اکنون ۶ هزار و ۶۰۰ بهره بردار در شهرکهای صنعتی دولتی استان تهران مشغول به فعالیت میباشند که از این تعداد، ۸ درصد غیر فعال است که با پیگیریهای صورت گرفته از سوی دولت سیزدهم، هر سال ۲۵۰ واحد صنعتی غیرفعال بار دیگر احیا شده و به چرخه تولید باز گشته است.
وی با اشاره به این که برخی از واحدهای غیرفعال به دلیل نبود بازار مصرف و فرسودگی تکنولوژی قابلیت احیا مجدد ندارد اظهار داشت: احیا مجدد واحدهایی که از نظر تکنولوژی قدیمی بوده و بازار مصرفی ندارند اتلاف منابع است ولی برخی از واحدهایی که به دلیل تقاضای بازار امکان فعالیت مجدد آنان وجود دارد، با استفاده از ظرفیتهای قانونی ستاد تسهیل و تلاش استاندار تهران و فرمانداران در سال آینده بار دیگر فعال میشوند.
صادقی همچنین از افزایش ظرفیت تولید یکهزار واحد صنعتی طی دو سال گذشته در مناطق مختلف استان تهران خبر داد.
وی با تأکید بر لزوم تأمین زیرساختهای مورد نیاز شهرکهای صنعتی گفت: در دو سال گذشته افتخار داریم که با توجه به نیازهای صاحبان صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی، یک هزار و ۵۰۰ هکتار زمین جدید با کمک مسئولان استانی و منابع طبیعی در اختیار شرکت شهرکهای صنعتی قرار گرفته و با صدور سند، در اختیار سرمایهگذاران جدید قرار گیرد.
وی گفت: در شهرک صنعتی شمس آباد ۲۰۰ هکتار زمین، ملارد ۳۵۰ هکتار، پرند ۱۳۲ هکتار، دماوند پس از ۱۷ سال ۹۵ هکتار زمین جدید به نام شرکت شهرکهای صنعتی صادر شده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران از کلنگزنی شهرک صنعتی دماوند پس از ماه مبارک رمضان خبر داد.
وی افزود: در حوزه تأمین آب پایدار مورد نیاز صنایع با کمک آب منطقهای و آبفای استان تهران، کار انتقال پساب تصفیه شده به شهرک صنعتی شمس آباد به میزان ۱۴۵ لیتر در ثانیه و شهرک صنعتی پرند به میزان ۱۴۰ لیتر بر ثانیه انجام شده و همزمان عملیات احداث تصفیه خانه این شهرکهای صنعتی در حال انجام است.
وی همچنین از گازرسانی به شهرک صنعتی شهریار به عنوان یکی از مهمترین اقدامات در تأمین زیرساختهای مورد نیاز صنایع یاد کرد.
صادقی افزود: در حوزه صدور سند مالکیت اقدامات خوبی با همکاری اداره کل ثبت اسناد استان تهران صورت گرفته و در حال حاضر همزمان با احداث شهرک صنعتی ملارد، اسناد تفکیکی یکهزار و ۸۲ و قطعه از اراضی این شهرک صادر شده و به محض استقرار صنایع، این اسناد در اختیارسرمایهگذاران قرار میگیرد.
معاون سازمان بازرسی کشور
تولید کنندگان به تعهدات قانونی در حفاظت از محیط زیست عمل کنند
معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان بازرسی کل کشور گفت: تولید کنندگان در کنار تلاش دولت برای رفع نیازهای واحدهای صنعتی، به تعهدات قانونی خود در امر حفاظت از محیط زیست عمل کنند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد اسدیان روز دوشنبه در جریان بازدید از واحدهای تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی قرچک و ورامین در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برخی از واحدهای صنعتی از جمله واحدهای تولید کننده چرم، به دلیل آببَر بودن، پسابهای خطرناکی تولید کرده و به محیط زیست آسیب وارد میکنند که لازم است برای جلوگیری از این امر، اقدامات اساسی صورت دهند.
وی با اشاره به فعالیت واحدهای صنعتی مستقر در شهرک صنعتی چرمشهر گفت: شهرک صنعتی چرمشهر، قطب صنعت چرم کشور بوده و واحدهای متعددی در آن مشغول فعالیت بوده البته حجم زیادی از پسماند را تولید میکنند که بخشی از آن اراضی کشاورزی، منابع طبیعی و حتی سفرههای زیرزمینی را آلوده میکند.
وی تصریح کرد: با وجود آن که برای جلوگیری از ورود پساب صنعتی به محیط زیست اقداماتی در این شهرک صنعتی صورت گرفته ولی این اقدامات از جمله پیش تصفیه برای کم شدن بار نهایی پساب کافی نیست صنعتگران موظفند به تکالیف قانونی خود عمل کنند.
اسدیان اظهار داشت: سازمان بازرسی کل کشور برای تأمین تجهیزات و دستگاههای مورد نیاز پیشتصفیه از سوی واحدهای تولیدی پیگیریهای لازم را انجام میدهد تا آسیب کمتری به محیط زیست وارد شود.
وی گفت: در حال حاضر صندوقی به نام صندوق محیط زیست در کشور وجود دارد که اعتبار آن از محل جرائم واحدهای صنعتی تأمین میشود که بخشی از اعتبارات آن باید به عنوان حمایت از واحدهای صنعتی که در صدد تجهیز شدن به وسایل مورد نیاز پیش تصفیه هستند، اختصاص پیدا کند.
معاون سازمان بازرسی کل کشور گفت: سازمان بازرسی برای انجام این تکلیف از سوی صندوق محیط زیست پیگیریهای لازم را انجام میدهد.
وی تأکید کرد: در کنار تلاش برای جلوگیری از تعطیلی واحدهای آلاینده، از سلامتی محیط زیست کوتاه نمیآئیم از این رو، به واحدهای صنعتی آلوده کننده فرصت محدودی داده میشود تا به تعهدات خود در جلوگیری از آلودگی محیط زیست و تولید پساب عمل کنند.