فاطمه حاجی سیدتقیا روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: در ماه مبارک رمضان و برای برخی بیماران مدت زمان مصرف بعضی از داروها را میتوان تغییر داد اما برخی دیگر از داروها مانند آنتیبیوتیکها و داروهای تشنج این مساله قابل تغییر نیست و حتما باید سر ساعت معین خود مصرف شود.
وی افزود: برخی دیگر از داروها همانند لووتیروکسین که برای کمکاری تیروئید قبل از صبحانه استفاده می شود را نیز می توان مدت زمان مصرف آن را به زمان سحری تغییر داد.
حاجی سید تقیا تاکید کرد: اشخاصی که به بیماریهای مزمن همانند دیابت و فشارخون مبتلا هستند به طور حتم در خصوص گرفتن روزه در ماه مبارک رمضان به پزشک معالج خود جهت مصرف دارو و تغذیه مراجعه کنند که اگر مدت زمان مصرف داروهای آنها قابلیت جا به جایی داشت، این امکان فراهم شود تا بتوانند روزه خود را در این ماه بگیرند.
این مسوول با بیان اینکه استفاده خودسرانه از داروهای ترکیبی همانند LD برای قطع خونریزی دوران قاعدگی خانمها به هیچ عنوان توصیه نمیشود، هشدار دارد: به طور معمول خوردن این قرصها بدون مشورت با پزشک، میتواند در لخته شدن خون تاثیر بگذارد و اختلالات حیاتی ایجاد کند که از نظر شرعی هم چنین توصیهای اصلا وجود ندارد.
به گفته وی، خانمهای باردار و یا شیرده ملزم به روزهداری نیستند اما اگر در سه ماهه دوم قرار دارند و از بنیه مناسب بدنی نیز برخوردار هستند، میتوانند با مشورت پزشک روزه خود را بگیرند.
حاجی سیدتقیا همچنین به اشخاصی که در سنین بالای ۶۵ سال قرار دارند، توصیه کرد که قبل از روزهداری یک چکاپ کلی شوند، چرا که در بسیاری اوقات با روزهداری دچار عارضه و تغییر فشار خون میشوند.
این مسوول با بیان اینکه بیماران مبتلا به دیابت نیز بایستی از هرگونه کاهش خودسرانه مصرف داروها اجتناب ورزند، تاکید کرد: اشخاصی که بیماریهای گوارشی از جمله یبوست، زخمهای گوارشی معده و روده تحریک پذیر دارند و یا بیماران کلیوی، قلبی و عروقی نیز قبل از روزهداری حتما با پزشک معالج خود مشورت کنند.
وی با تاکید براینکه بیمارانی که داروهای ضد انعقاد خون دریافت میکنند هم برای گرفتن روزه با پزشک خود مشورت کنند، گفت: غلظت خون هم به غذا و هم به میزان مصرف آب وابسته است و اگر غلضت خون زیاد شود، در بدن لخته ایجاد شده و برعکس این قضیه نیز باعث خونریزی در بدن میشود.
کارشناس دارویی واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: مصرف غذاهای پرنمک ضمن ایجاد تشنگی، افزایش فشار خون و سردرد را نیز به همراه دارد و بهتر است که افراد در ماه مبارک رمضان تا حد امکان از غذاهای کم چرب، کم نمک و شیرین استفاده کنند.