به گزارش ایرنا، «انسیه خزعلی» معاون رئیسجمهور اسلامی ایران در امور زنان و خانواده، بعنوان رئیس این میزگرد تخصصی گفت: با توجه به اهمیت بسیار مشارکت فعال زنان در موفقیت خانواده و پیشرفت جوامع، تمرکز بر امر توان افزایی زنان، از یکسو به خاطرتوانایی های منحصر به فرد آنها و از سوی دیگر به خاطر تأثیر شگرفی که بر اعضای خانواده و ایجاد نشاط و تحرک در جامعه دارند، نقش بیبدیلی در پیشرفت و توسعه جوامع ایفا میکند.
او افزود: زنان، به عنوان اعضای کلیدی خانواده که دارای نقشهای چندگانه هستند، با داشتن توانمندی و آگاهی بیشتر، نه تنها خودشان موفق خواهند بود بلکه میتوانند به تربیت نسلی آگاهتر و در نتیجه توسعه همه جانبه جوامع، بیشترین کمک را کنند.
خزعلی ادامه داد: بدیهی است جوامعی که به توانمندسازی زنان توجه کافی را میکنند، از نظر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پویاتر و توسعهیافتهتر هستند و در این راستا به برخی دستیافتهای کشورمان در عرصههای مختلف نظیر فناوری، سلامت و فرهنگ و هنر اشاره کرد.
«مریم بنت علی بن ناصر المسند» وزیر توسعه اجتماعی و خانواده قطر نیز اشاره به اقدامات کشورش در حوزه زنان و خانواده بر ضرورت اصلاحات قانونی، نهادسازی و فرهنگسازی جهت توانمندسازی زنان و افزایش مشارکت ایشان تاکید کرد.
خانم المسند گفت: زنان خانهدار به عنوان ستون خانواده در جایگاه مادر، همسر، معلم و مربی هستند و دولت باید برای حفظ توازن بین مسوولیتهای خانوادگی و اجتماعی از آنها حمایت کند.
سپس، لیوژومین، دبیرکل امور اجتماعی و اقتصادی ملل متحد در قالب سخنانی که بصورت ویدئویی پخش شد، گفت: با تمرکز بر حمایتهای مالی و سرمایهگذاری برای فقرزدایی زنان میتوانیم در مسیر تحقق اهداف توسعهای گام برداریم. امروز بایستی به آموزش و تحصیلات زنان توجه کنیم و مشاغل را بهگونهای تعریف کنیم که خانواده محور باشند تا هم زنان در کنار کودکانشان باشند و هم درآمد داشته باشند.
او با اشاره به نزدیک شدن به اتمام زمان مورد نظر برای تحقق اهداف توسعه پایدار اظهار کرد: با سیاست گذاری بیشتر در زمینه زنان است که میتوان تحقق این اهداف را باید میسر کرد.
خانم روزالین، معاون وزیر زنان، توانمندسازی و برابری جنسیتی کشور اندونزی نیز دیگر سخنران این میزگرد بود که ضمن معرفی وضعیت پیشرفت کشورش در حوزه زنان بر پایه نمایه های بینالمللی، بخشی از موفقیت کشورش را مدیون بهرهبرداری از ظرفیت SMEs و تسهیلات تخصیصی برای کرود به مشاغل خرد و متوسط دانست.
او گفت: در اندونزی ۵ هدف اصلی برای بهبود وضعیت زنان و خانواده به اجرا گذاشته شده است که بهبود کارآفرینی زنان، افزایش نقش مادری زنان در خانواده، کاهش خشونت علیه زنان، کاستن از کار و ازدواج کودکان را شامل می شود.
دیگر سخنران این پنل خانم «دیزی خان» فعال مدنی و مدیر نهاد غیر دولتی "پویش اسلامی زنان برای معنویت و برابری" از کشور امریکا بود که حضرت خدیجه (س)، همسر پیامبر اسلام (ص)، را نمونه بارز یک زن موفق با معیارهای موفقیت زنان در جامعه امروز خواند.
او در سخنانش افزود: حضرت خدیجه (س) نمونهای از زن موفق است که جنسیت او هرگز مانع فعالیتهای اجتماعی گسترده او نشد. امروز نیز زنان مسلمان در خانواده دارای حقوق مالی گسترده هستند.
دکتر خان اظهار کرد : زنان مسلمان در سراسر جهان فعالند و هر چند رسانهها سعی در بازنمایی متفاوتی از آنان دارند، در خانواده، جامعه، علم، اقتصاد، سیاست، آموزش و تربیت کودک فعالیت جدی دارند و بانوان مسلمان حاضر در این جلسه شاهد این ادعا هستند.
معاون نماینده دائم ونزوئلا نزد سازمان ملل متحد در این نشست، نسل کشی زنان و کودکان غزه را مورد اشاره قرار داد و از مواضع کشورمان در این خصوص قدردانی کرد.
وی تحریمهای ظالمانه علیه کشورها از جمله ایران و ونزوئلا را به شدت محکوم کرد و آن را نقض حقوق زنان و کودکان برشمرد.
همچنین معاون نماینده کشور سریلانکا نزد سازمان ملل متحد، در این نشست، از کشور ایران برای برگزاری این نشست جانبی قدرددانی کرد و گفت: خانواده اولین و اساسی ترین گروهی است که یک فرد عضو آن می شود و فرد از بدو تولد به عضویت خانواده به عنوان یک گروه احتماعی در می آید. یک خانواده سالم به رفاه جسمی و روحی افراد بخصوص زنان کمک می کند.
این مقام سریلانکایی افزود: فرصت های اقتصادی حمایتی از زنان منجر به افزایش توسعه می شود و با تشویق زنان به مشارکت در فعالیت های اقتصادی و فراهم آوردن منابع مالی، موفق به تقویت نهاد خانواده به عنوان اساسی ترین واحد اجتماعی می شویم.
در پایان این میزگرد به پرسشهای مطرح شده از سوی حضار پاسخ داده شد.
در این نشست وزیر امور زنان و خانواده کشور تاجیکستان و امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در مقر ملل متحد نیز حضور داشتند.