به گزارش بامداد جمعه ایرنا از سی ان ان، حزب لیکود گفت که انتظار میرود چاک شومر رهبر اکثریت سنای آمریکا به کابینه رژیم صهیونیستی احترام بگذارد و آن را تضعیف نکند.
در بیانیه حزب لیکود آمده است: (رژیم) اسرائیل جمهوری موز فروش نیست، بلکه یک دموکراسی مستقل و افتخارآفرین است که نخست وزیر نتانیاهو را انتخاب کرد.
جمهوری موز فروش در واژگان سیاسی نوین، اصطلاحی است که برای کشورهایی تک محصولی و ضعیف که از نظر سیاسی ناپایدار هستند و اقتصاد آنها وابسته به صادرات یک محصول محدود مانند موز است، به کار میرود. این اصطلاح اولین بار اوایل قرن بیستم برای هندوراس و کشورهای آمریکای لاتین که شرکتهای آمریکایی از منابع طبیعی آنها سوء استفاده میکردند، به کار رفت.
حزب لیکود افزوده است: بر خلاف اظهارات شومر، مردم (رژیم) اسرائیل از پیروزی کامل بر حماس حمایت میکنند و با بازگشت تشکیلات خودگردان فلسطین به غزه مخالف هستند.
در همین رابطه، بنی گانتس عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی نیز از اظهارات شومر انتقاد کرد.
گانتس افزود: آمریکا و (رژیم) اسرائیل ارزشها و منافع مشترک دارند و شهروندان (رژیم) اسرائیل و آمریکا دارای ارزشها و منافع مشترک هستند.
عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی، اضافه کرد: شومر دوست (رژیم) اسرائیل است و این روزها نیز کمک زیادی به (رژیم) اسرائیل میکند، اما در اظهارات خود اشتباه کرده و این مورد نادرست و غیر قابل قبول است.
شومر پیش تر در شدیدترین انتقاد علنی یک مقام آمریکایی از نتانیاهو، خواستار برگزاری انتخاباتی در فلسطین اشغالی برای تعیین نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی به جای او شد.
شومر که بلند پایهترین مقام یهودی در آمریکا است، در اظهاراتی در صحن مجلس سنا گفت: ائتلاف نتانیاهو بعد از ۷ اکتبر دیگر هیچ تناسبی با نیازهای (رژیم) اسرائیل ندارد.
وی گفت: دنیا از آن موقع به بعد دچار تغییراتی شگرف شده و اسرائیلیها هماکنون دارند با چشماندازهایی در حکمرانی که در گذشته گیر کرده است، خفه میشوند.
رهبر حزب اکثریت در مجلس سنای آمریکا همچنین گفت که نتانیاهو اجازه داد حیات سیاسی او بر منافع اسرائیل پیشی بگیرد و بدین طریق راهش را گم کرد.
شومر از همسویی نتانیاهو با سیاستمداران راست افراطی در کابینه اسرائیل نیز انتقاد کرد و افزود که این سیاست موجب شده حمایتهای عمومی از (رژیم) اسرائیل به پائینترین سطوح در طول تاریخ تنزل پیدا کند. چنانچه (رژیم) اسرائیل به دولت مطرود تبدیل شود دوام نخواهد آورد.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.