سرهنگ سیدمصطفی مرتضوی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: یکی از رایجترین روشهای کلاهبرداری در ماه رمضان، کلاهبرداری تلفنی با سوءاستفاده از عناوین رادیو معارف و رادیو قرآن است.
وی اضافه کرد: در این شیوه، کلاهبردار با شهروندان ارتباط برقرار میکند و با عنوان اینکه از رادیو معارف تماس گرفته است، از افراد میخواهد تا آیهای تلاوت کنند سپس با بیان اینکه شما با تلاوت صحیح این آیه، برنده جایزه شدهاید، سعی در باورپذیر شدن کلاهبرداری خود میکند.
رییس پلیس فتا اصفهان افزود: کلاهبرداران با ترفندها و شگردهای مختلف، شهروندان را مجبور به خواندن کدهای دریافتی بر روی تلفن همراه خود میکنند و با فعال کردن برنامههای مورد نظر، موجودی حساب اشخاص را به سرقت میبرند.
وی خاطرنشان کرد: شهروندان با ادعای تماس از طرف رادیو یا صدا و سیما، به گفته مُجرمان اعتماد نکنند، زیرا اگر در سازمان مُعتبری برنده جایزه شده باشند، اسامی برندگان در سایتهای رسمی آن سازمان درج میشود.
این مقام انتظامی با اشاره به حضور ۲۴ ساعته کارشناسان مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا برای ارائه مشاوره به هموطنان افزود: تکیه بر ۲ اصل واریز نکردن بیعانه و بیاعتمادی بر افراد ناشناس میتواند قویترین عامل پیشگیری در کلاهبرداریهای رایانهای باشد.
وی یادآور شد: کاربران فضای مجازی میتوانند در صورت مشاهده هرگونه موارد مشابه و مشکوک، مراتب را از طریق مرکز فوریتهای سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ یا سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.gov.ir گزارش کنند.