به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا، آمریکاییها دیگر مانند قبل نمیتوانند هم زمان در چند جبهه فعالیت موثر داشته باشند. حضور کشورهای غربی در جنگ اوکراین و به دنبال آن، حمایت از اسرائیل در جنگ غزه باعث شد، آمریکا و متحدینش تا حد زیادی از پرداختن به برنامه هستهای ایران فاصله بگیرند.
در همین خصوص چند روزی است مراکز فکری و نخبگان غربی و صهیونیستی در اقدامی مشترک، در تلاش برای فضاسازی جهت افزایش فشار روی ایران، به بهانه برنامه هستهای کشورمان هستند.
عدم وجود برنامه مشخص دولت بایدن در قبال ایران و همچنین اقدامات غیرمنتظره ترامپ در صورت پیروزی احتمالی او در انتخابات، باعث شده است موسسات غربی و صهیونیستی به تکاپو افتاده تا اقدامات به باور خودشان نسنجیده رئیس جمهور اسبق آمریکا، باعث کاهش یا از دست رفتن اهرم فشار غرب علیه ایران نشود.
سرهنگ «اران لرمن»، نایب رئیس موسسه «اورشلیم برای استراتژی و امنیت» در گزارشی می نویسد: ایران ذخایر اورانیوم خود را به میزان قابل توجهی افزایش داده است. در چنین شرایطی اسرائیل، جامعه اطلاعاتی، تشکیلات دفاعی و سیاست خارجی کشورها، موظفند زنگ خطر را به صدا درآورده و دوباره به چالش های ناشی از برنامه هسته ای ایران توجه کنند. البته اگر آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان ملل متحد برای مقابله با برنامه هسته ای ایران همراهی نکنند، تل آویو می تواند از نگرانی های آژانس بین المللی انرژی اتمی و سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه، در راستای اقدامات ضدایرانی خود استفاده کند و تغییر نگرش ایالات متحده و اروپا نسبت به تهران را افزایش دهد. در حال حاضر نشانه های قابل توجه از چنین تغییری، در بیانیه ماه مارس و نوامبر سال ۲۰۲۳ کشورهای اروپایی آلمان، انگلیس و فرانسه مشاهده می شود.
در ادامه این گزارش آمده است: حمایت ایران از روسیه، باعث تشدید تنش ها در اوکراین شد؛ اما دولت بایدن به تلاش های خود برای رسیدن به یک برنامه جامع اقدام مشترک جدید ادامه داد. ایالات متحده با آزادسازی میلیاردها دلار از دارایی های مسدود شده ایران، در ازای آزادی شهروندان آمریکایی بازداشت شده در تهران موافقت کرد. این موضع آشتی جویانه ممکن است دیگر قابل دفاع نباشد؛ تنش ها در حال افزایش است. حملات علیه نیروهای آمریکا در عراق و سوریه با واکنش نظامی این کشور، علیه اهداف سپاه پاسداران و شبه نظامیان مرتبط با آن مواجه شد. ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده در ۴ دسامبر، حملات ارتش یمن به کشتیرانی بین المللی را به طور مستقیم به ایران نسبت داد و کشتی های نیروی دریایی آمریکا، در چندین عملیات برای مقابله با این حملات شرکت کردند.
در ادامه این ادعا آمده است: علاوه بر این تنش ها، هشدار اسرائیل مبنی بر خطر برنامه هسته ای ایران هم افزایش یافت. این یک تهدید است که باید با ترکیبی از تحریمهای تهاجمی و تهدیدهای نظامی معتبر با آن برخورد کرد.
این کارشناس صهیونیست در انتهای گزارش خود مینویسد: اسرائیل باید در ایجاد مشروعیت لازم برای اقدام علیه برنامه هسته ای ایران، از طریق ارتباط با سایر کشورهای ذی نفع فعالیت کند. اما در صورت عدم همراهی کشورها، باید این کار را به تنهایی انجام دهد.
در حالی صهیونیستها مدعی نگرانی از برنامه هستهای ایران هستند که در چند ماه گذشته بارها مردم غزه را به استفاده از سلاح اتمی تهدید کردهاند. در چنین شرایطی که رژیم صهیونیستی با بحران مشروعیت روبهروست تلاش دارد تا با طرح ادعاهای ضدایرانی، اذهان جهانی را منحرف کند. هر چند از پیش مشخص است که این سناریو محکوم به شکست است.