به گزارش ظهر یکشنبه ایرنا، محمدشروین اسبقیان، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان، در نشست خبری که امروز در محل این وزارتخانه برگزار شد، درخصوص وظایف وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: در قانون، هفت وظیفه برای وزارت ورزش مشخص شده است که شامل بخشهای مختلفی از جمله ورزش همگانی، قهرمانی، حرفهای، فرهنگی و ... میشود.
وی افزود: در سال جاری شاهد دو اتفاق و رویداد در ورزش کشور بودیم. یکی از آنها دیدار ورزشکاران با رهبر معظم انقلاب بود. برای اولین بار ورزشکاران نوجوان و جوان زورخانهای به اجرای برنامه پرداختند. در آن دیدار که رضایتمندی رهبری را نیز به دنبال داشت و ایشان از عملکرد وزارت ورزش ابراز رضایت کردند.
وی ادامه داد: دومین اتفاق حضور رییس جمهور در وزارت ورزش و جوانان بود. معاونان وزارت ورزش گزارشهایی را داشتند و رییس جمهور نیز تاکیداتی را برای مسئولان داشت. همچنین هشت مصوبه در شورای عالی ورزش به تصویب رسید. درباره پروژهها نیز تصمیماتی گرفته شد که چگونه به اتمام برسند. همچنین مشخص شد که از ظرفیت سایر دستگاهها نیز استفاده شود.
اسبقیان گفت: سند ملی آمایش سرزمینی در دست تدوین است تا هر رشته در شهر مشخص که مهد آن است، بیشتر رشد کند که این سند برای ما بسیار مهم است. موضوع بعدی بحث برنامه و سند ملی پیشرفت ورزش کشور است که نقشه راه و چشمانداز ورزش ایران را مشخص میکند. در این برنامه اهداف مختلف پیشبینی شده تا به آنها در طول سالهای آینده دست پیدا کنیم. این سند شامل دو بخش است؛ چشمانداز و راهبردها و همچنین نحوه پیاده سازی برنامهها.
سخنگوی وزارت ورزش با اشاره به موفقیت های ورزش کشور و مدالهای به دست آمده، گفت: در مجموع تا پایان بهمن، ۳۷۹ مدال جهانی، ۶۶۳ مدال آسیایی و ۴۱۲ مدال بینالمللی کسب شده که ۱۲۰ مدال طلا در بخش مردان و ۱۱۹ طلا در بخش زنان کسب شده است. ۱۱۴ مدال نقره در بخش مردان و ۱۶ مدال نقره در بخش زنان، ۹۱ برنز در بخش مردان و ۱۸ مدال برنز نیز در بخش زنان به دست آمد. با توجه به قانون اهداف و وظایف که ورزش زنان را به صورت جدی دنبال میکند، در بخش زنان مدالهای کسب شده در تورنمنتهای بیناالمللی ۸۱۷ مدال بوده و یکهزار و ۱۹۹ ورزشکار ما در مسابقات بینالمللی حضور داشتهاند که در مجموع جهانی، آسیایی در دولت سیزدهم، زنان ورزشکار ما در ۴۵۱ رویداد شرکت کردهاند.
اسبقیان درخصوص برگزاری انتخابات فدراسیون ژیمناستیک با ثبتنامهای گذشته، گفت: با تدابیری که صورت گرفت قرار شد انتخابات ژیمناستیک تجدید شود. باید فدراسیونها را تعیین تکلیف کنیم. دغدغه وزیر تعیین تکلیف فدراسیونهای ورزشی است، بنابراین تا بازیهای المپیک، ژیمناستیک باید تعیین تکلیف شود. سه نفر شرکت کردهاند و با همین سه کاندیدا انتخابات را برگزار میکنیم. این تصمیم با حضور وزیر، خسرویوفا و بنده گرفته شده و مشکلی به لحاظ قوانین بینالمللی ایجاد نمیکند.
وی درخصوص بودجه فدراسیونهای ورزشی، گفت: این رقم که به فدراسیونها میدهیم کمک دولت و وزارت ورزش است نه بودجه. خوشبختانه داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه، حمایت زیادی دارند و قطعا در روزهای آتی شاهد کمک به فدراسیونهای ورزشی خواهیم بود.
اسبقیان درخصوص تعجیل وزارت ورزش برای واگذاری استقلال و پرسپولیس گفت: این دو باشگاه از سرمایههای ورزش کشور هستند که میلیونها هوادار دارند. این دو تیم ظرفیتهای خوبی برای استفاده تجاری دارند و برخلاف دولتهای قبل، در این دولت حل مشکل این دو باشگاه به صورت جدی در دستور کار بخشهای مختلف است. بخشی از سهام این دو باشگاه از طریق بورس به مردم واگذار شد و دولت از همان ظرفیتهای قانونی برای حل مشکلات آنها استفاده کرده است. ظرفیت قانونی برای واگذاری آنها فراهم شد که یکی از آنها به یکی از صندوقهای رفاه واگذار شود که مورد قبول واقع نشد. دولت این محور را داده که این دو باشگاه به دو بانک غیر دولتی واگذار شوند، مقدمات آن انجام شده و بر همین اساس اقدامات لازم انجام میشود.
معاون قهرمانی وزیر ورزش درخصوص تمرکززدایی از تهران، گفت: قطعا کیومرث هاشمی به دنبال تمرکزدایی از میزبانی مسابقات در تهران است. بر این اساس، دیدار والیبال نشسته در محلات برگزار شد و تیمی ملی فوتسال در شهرستان لار مسابقه داد. در بدمینتون شاهد بودیم که یزد میزبانی کرد. به صورت عملیات این موضوع را دنبال می کنیم اما در سالهای آتی قطعا تمرکززدایی پررنگتر خواهد شد.
وی درخصوص تکمیل ورزشگاه آزادی گفت: نواقص ورزشگاه آزادی به صورت جدی با مدیریت حسین طلا در حال رفع شدن است و مشکلی نیست.
اسبقیان همچنین با اشاره به اینکه نباید کارمندان وزارت ورزش را از حقوق شهروندی خود محروم کنیم، گفت: یک کارمند وزارت ورزش چرا نتواند به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شود؟ چیزی که وزیر با آن مخالف بوده این است که یک نفر پست مدیریتی در وزارتخانه داشته باشد و بخواهد در فدراسیون هم پست بگیرد. وزیر میگوید باید آن شخص از پست سازمانی خود استعفا دهد. مثل اتفاقی که اخیرا در دوومیدانی رخ داد.
وی درخصوص مشکلاتی که تحریم ها ایجاد کرده، گفت: وزارت ورزش همان دیپلماسی قوی را دنبال میکند. ما تاکنون جلوی این تحریمها ایستادهایم در واقع ۴۰ سال است که با تحریمها مواجه هستیم، اما تلاش شده که در حوزههای مختلف به موفقیت و پیشرفت برسیم که رسیدهایم. این در ورزش هم وجود داشته است که نمونه آن عنوان دوم در بازیهای پاراآسیایی هانگژو است. این یعنی حرکت به جلو.
اسبقیان درخصوص خصوصیسازی سرخابی و راهبرد وزارت برای مدیریت این دو باشگاه در سال جدید و این که بحث مدیریت این باشگاهها تا ۱۱ فروردین به نتیجه میرسد؟ گفت: وزیر همیشه تاکید دارد که شان وزارت باشگاهداری نیست و ما ناظر بر عملکرد باشگاهها و فدراسیونها هستیم. وزارت باید راهبری لازم را داشته باشد اما این که آیا تا ۱۱ فروردین تعیین تکلیف میشوند باید بگویم کار به صورت جدی در حال دنبال شدن است و وارد مرحله عملیاتی شده و دستور واگذاری هم داده شده و قطعا این خبر تا موعد مقرر اعلام میشود.
وی درخصوص احتمال لغو مجوز حرفهای باشگاهها نیز، گفت: مهدی تاج به عنوان کسی که سالها در فدارسیون فوتبال حضور داشته، گفت اولین بار است که جلساتی برای حل مشکلات با این سطح برگزار شد. وزارت ورزش کار را دنبال میکند و همراهی دستگاههای ذیربط را داریم و مشکلی درخصوص صدور مجوز سرخابیها وجود ندارد.
معاون توسعه ورزش قهرمانی وزارت ورزش درخصوص اینکه آیا اساسنامه مستقل فدراسیونها نیازمند تصویب در شورای نگهبان است یا خیر گفت: کیومرث هاشمی معتقد است که فدراسیونها متفاوت هستند و تخصصها فرق میکند. تصمیم بر این است که هر فدراسیون اساسنامه مختص به خود را داشته باشد و باید در مجمع عمومی فدراسیونها به تصویب برسید. کار کارشناسی درحال انجام است و وزیر دمی خواهد مشکلات گذشته پیش نیاید. دغدغهای هم برای تصویب اساسانامه در بخش های دولتی نداشته باشید.
معاون وزیر ورزش درخصوص موازیکاری فدراسیون ملی زورخانهای و فدراسیون بینالمللی این رشته، گفت: این که دو فدراسیون وجود داشته باشد مغایر قانون نیست. حضرت آقا در حضور جامعه ورزش گلهمند بودند از این که در سالهای قبل برای بین المللی کردن این رشته ورزشی مطالبه داشتند ولی این اتفاق رخ نداده است. بنابراین فدراسیون زورخانهای را بر آن داشت که برای بین المللی کردن این فدراسیون گامهای اساسی بردارد.
اسبقیان در پاسخ به پرسشی که در رابطه با آیین نامه تجلیل از مدالآوران و تغییر این آیین نامه بر اساس نرخ تورم و ارز مطرح شد، گفت: وزیر ورزش دستور تغییر آیین نامه را داده است و سال آینده عملیاتی میشود. پاداش مدال آوران در سال ١٤٠٣ بر اساس تغییرات اعمال شده در آیین نامه ایجاد میشود.
وی در پاسخ به این که چند انتخابات در سال آینده برگزار خواهد شد و همچنین سه تعیین تکلیف سه فدراسیون تازه تاسیس، عنوان کرد: هر کاری باید کارشناسی و با مطالعه باشد. به نظر میرسد بعد از کارشناسی که صورت گرفت، فدراسیون بادبانی امروز به مجموعه فدراسیون قایقرانی برمیگردد. فدراسیون راگبی به عنوان انجمن مستقل فعالیت میکند. فدراسیون ساحلی و دریایی هم درحال مطالعه است و در این خصوص هم تصمیمگیری خواهد شد. تا امروز به فکر تاسیس فدراسیون جدید نیستیم مگر این که احساس نیاز شود اما با مطالعه و نه تصمیم انفرادی و یک شبه؛ چون تصمیمات یک شبه ورزش کشور را با چالش مواجه میکند.
وی افزود: تاکنون ۷ مجمع انتخاباتی را برگزار کردهایم. ۳۳ ماه فدراسیون سواکاری بلاتکلیف بود که یک خطای اساسی بود. خدا را شکر رشته والیبال هم دیروز تعیین تکلیف شده و سایر فدراسیون ها هم همیطور. فروردین ماه ۲ اتخابات داریم. انجمنهای رزمی و ورزشهای سه گانه. انشاا... اردیبهشت ماه ژیمناستیک و فدراسیون انجمنهای ورزشی برگزار میشود. به ترتیب تاریخ انتخابات سایر فدراسیونها را اعلام میکنیم. قطعا تلاش می کنیم تا تیرماه فدراسیونی نداشته باشیم که به صورت سرپرستی اداره شود.