به گزارش خبرنگار گردشگری ایرنا، حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه روز دوشنبه -۲۸ اسفند ۱۴۰۲ - در شصت و یکمین نشست ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر که به ریاست علیاصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی و با حضور نمایندگان همه دستگاههای عضو در محل سالن خلیج فارس معاونت گردشگری برگزار شد، اظهار داشت: این ستاد در حقیقت یک جمع قرارگاهی است و ستاد خدمات سفر کارکرد قرارگاهی دارد.
وی افزود: این ستاد هماهنگی خدمات سفر را مدیریت میکند و بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر زیر نظر این ستاد در استانهای مختلف در حال فعالیت هستند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: سیر و سفر و گردشگری جزو برنامههای سبک زندگی مؤمنان باید باشد. اساسا زندگی پیامبران (ع) در طول قرون مختلف بر مبنای سفر بوده و با سفرهای خود مردم را هدایت میکردند و در همین حال بسیاری از بزرگان و حکیمان ما زندگی و سفر توام با حکمتآموز داشتند که میتوان به شیخ اشراق، ابوعلی سینا اشاره کرد.
وی گفت: دین اسلام در بسیاری از کشورها از طریق سفر بزرگان و حکیمان و عارفان ما توسعه داشته است. وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نقش مهمی در تمدن اسلامی دارد.
وی افزود:ستاد هماهنگی خدمات سفر باید از یک الگوی مناسب حکمرانی استفاده کند تا شاهد تاثیر بهتر مدیریت سفر و گردشگری باشیم یکی از بهترین الگوهای حکمرانی امانتداری است. ما برای این که به این الگوی خوب حکمرانی دست پیدا کنیم باید امانتداری را تقویت کنیم،
خسروپناه اظهار داشت: اگر به عناصر حکمرانی توجه کنیم و مردم را مشارکت دهیم نتایج بهتری میگیریم. در جمعیت هلالاحمر سه میلیون جوان داوطلب افتخاری داریم که نمونه کاملی از حکمرانی مردمی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برای رونق صنعت گردشگری نیاز به سند توسعه داریم. از سال قبل تدوین این سند در هر سه حوزه ماموریتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آغاز شده است، اگر در تدوین این اسناد به نقش مردم و ذینفعان توجه شود این «حکمرانی مردمی» میشود.
وی گفت: یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه کرد حکمت گردشگری است در این باره کارهای بزرگی را قبل از آن باید انجام دهیم که یکی از آنها تدوین نظریه گردشگری حلال و تدوین الگوی حکمرانی گردشگری حلال است. پیشنهاد میکنم این الگو بر اساس سامانههای هوش مصنوعی اجرایی شود سامانه هوش مصنوعی در هر حوزه ای وارد شود، مانع خطا و فساد می شود.
خسروپناه خاطرنشان کرد: باید از سامانههای هوشمند دارای فناوری هوش مصنوعی استفاده کنیم. بهعنوان مثال اگر در تدوین الگوی حکمرانی گردشگری حلال از هوش مصنوعی استفاده کنیم رضایتمندی مردم را افزایش خواهد داد.
گردشگری در اسلام داری پیام است
در این جلسه ائمه جمعه استانهای کرمان و قزوین به بیان نظر و پیشنهادهای خود پرداختند.
حجتالاسلام و المسلمین حسن علیدادی سلیمانی، امام جمعه کرمان در سخنانی به صورت برخط گفت: موضوع مسافر و گردشگری از دیرباز در ایران وجود داشته است و با ورود اسلام به ایران این موضوع رنگ تازهای گرفت.
وی افزود : دین اسلام به موضوع سفر و گردشگری صحه گذاشت و البته جهت جدیدی نیز به او داد که در کنار توجه به موضوعاتی مانند اقتصاد و معیشت، به موضوع عبرت گرفتن نیز توجه دارد و در حقیقت سفر و گردشگری از نگاه اسلام، دارای پیام است.
وی افزود: در هر استان و منطقه شاهد ظرفیتهای مطلوب در حوزه گردشگری هستیم و در استانی مانند کرمان نیز این ظرفیت بسیار مطلوب است و میتوان از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده کرد.
علیدادی تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که در سیاستگذاری و برنامهریزی باید مورد توجه قرار گیرد نسبت ماموریتهای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با ظرفیتهای هر استان است که میتواند به خوبی در اقتصاد و اشتغال هر استان نقش ایفا کنند.
آیتالله عبدالکریم عابدینی امام جمعه قزوین نیز به صورت برخط در این نشست گفت: در دین مبین اسلام سفر و گردشگری مورد تاکید قرار گرفته و در قرآن کریم نیز آیاتی درباره سیر و سفر داریم که زمین را مانند دانشگاهی تعریف میکند که سرشار از درس است.
وی افزود: یکی از تاثیرات و کارکردهای سفر و گردشگری «صلهرحم» است که بسیار به آن سفارش شده است. حتی در اسلام افرادی را که در یک جا قرار گرفته و هجرت نمیکنند، نکوهش میکند.
آیتالله عابدینی اظهار داشت: سفر و گردشگری در کنار تمام آثار معنوی که دارد آثار اقتصادی نیز به دنبال دارد. خطوط سفر و هجرت مانند رودخانهای است که تاثیرات معنوی به دنبال دارد. خوشبختانه فرصتها و ظرفیتهای زیادی دارد و باید شرایط سفر را برای همه فراهم کرد. در هر استان ظرفیتهای زیادی وجود دارد بهعنوان مثال در همین استان قزوین آثار زیبایی مثل کارنواتیرابذ سعدالسلطنه داریم که بسیار زیباست و یک ظرفیت بسیار بزرگ است.
امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: تبادل فرهنگها نتیجه سفر و گردشگری است و در این باره باید به شکل بسیار بهتری برنامهریزی کرد تا تمام ظرفیتهای استانها به خوبی معرفی شود. سفر باعث میشود شادابی و نشاط در افراد پیدا شود از این رو باید سفر و گردشگری را جدی گرفت.