به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان دماوند که یکی از شهرستان های شرق استان تهران می باشد در ۴۵ کیلومتری پایتخت واقع شده و جزو مناطق خوش آب و هوا محسوب می شود.
این شهرستان در بین دو محور مواصلاتی هراز و فیروزکوه قرار دارد که به جهت اهمیت این دو محور روزانه بیش از ۲۰۰هزار خودرو در این محدوده تردد می کنند که می توان گفت جزو شاهراه های اصلی محسوب می شود.
دماوند که در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۳۱۰ به شماره ۵۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده، امروز جزو ۱۴ شهر نمونه گردشگری کشور است چراکه این شهرستان در دل کوههای سربه فلک کشیده با طبیعت جذاب و بکر قرار گرفته است و به واسطه موقعیت جغرافیایی، آثار تاریخی و گردشگری در فصول مختلف سال همواره مورد توجه گردشگران و مسافران قرار دارد.
این شهرستان به دلیل برخورداری از اراضی مستعد کشاورزی، قطب تولید محصولات زارعی و باغی است بطوری که در بخش زراعی بیش از دوهزار هکتار و در بخش باغی ۷هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیرکشت دارد و سالانه بیش از ۲۵۰هزار تن محصولات متعددی همچون سیب، قیسی، گردو و... تولید می شود.
در حوزه دامپروری، این شهرستان دارای بیش از ۵۰ واحد صنعتی و حدود ۹۵ واحد سنتی دارد که سالانه بیش از ۷۰۰تن گوشت قرمز و ۳۵هزار تن گوشت سفید تولید می کند. همچنین این شهرستان دارای چندین استخر پرورش ماهی بوده که سالانه بیش از یکهزار و ۸۰۰تن گوشت ماهی و ۳۳۸تن ماهی زینتی تولید می کند.
دماوند دارای دو واحد صنعتی آیینه ورزان و دماوند۲ می باشد که بیش از ۱۳۰واحد صنعتی دارد و ۶۴معدن فعال که توانسته در این زمینه اشتغالزایی بسزایی را فراهم نماید.
دماوند در حوزه گردشگری نیز یکی از مناطق مهم استان تهران محسوب میشود به طوری بیش از ۱۸۰ اثر تاریخی دارد که ۷۵ اثر آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
هر چند که از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون خدمات شایانی به این شهرستان ارائه شده ولی برخی از محدودیتها موجب شده تا سرعت رشد این شهرستان متناسب با نیازهای ساکنان آن نباشد که با آغاز فعالیت دولت سیزدهم بخش مهمی از مطالبات شهرستان محقق شده است.
سالی که گذشت با خدمت رسانی دولت سیزدهم و همدلی مسوولان جهادی شهرستان و پیگیریهای مستمر اقدامات جهادی در دماوند صورت گرفت و همه گوش به فرمان دستورات مقام معظم رهبری در سال جدید هستند.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ ضمن تبریک عید نوروز به ملت ایران بهویژه خانوادههای ایثارگران و همه ملتهایی که نوروز را گرامی میدارند، سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند.
به گزارش ایرنا، حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۴۰۳، سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند.
مشکلات و مطالبات مردم را به صورت میدانی و به عینه دیده می شود
فرماندار شهرستان دماوند در گفتگو با خبرنگار ایرنا، به تبیین خدمات دولت سیزدهم در طی دو سال اخیر در سطح شهرستان اشاره کرد و گفت: یکی از اولویت های دولت سیزدهم، مردمی بودن آن است که در شهرستان دماوند همه مدیران را به این رویه مهم دعوت کردیم و برنامه ریزی هایی نیز در این خصوص صورت گرفت تا مدیران منطقه میدانی باشند و مشکلات و مطالبات مردم را به صورت میدانی و به عینه ببینند و تصمیمات لازم را اتخاذ نمایند.
رضا طاهرخانی اظهار داشت: در این راستا با استقرار دولت سیزدهم، در سطح شهرستان دیدارهای مردمی را از نماز جمعه آغاز کردیم و دیدارهای چهره به چهره را در سطح شهر و روستاها پیش بردیم چراکه خودرا خادم مردم می دانیم و خادم باید در دسترس مردم باشد و از میزهای اداری خود فاصله بگیرند و در جمع مردم حضور یابند و این مهم جزو برنامه های ثابت ما است.
وی درخصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه ورزش و جوانان طی دو سال اخیر اشاره کرد و افزود: با استقرار دولت، یکی از اقدامات خوب در سطح شهرستان، حضور جوانان گام دوم انقلاب و نشست های مشترک و شورایی آنان بود که اکنون کارگروه هایی در سطح شهرستان در حال انجام است.
صدای جوانان در سطح استان و حتی در سطح ملی شنیده می شود
طاهرخانی با بیان اینکه این نشست ها با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شده تا صدای جوانان در سطح استان و حتی در سطح ملی شنیده شود، بیان داشت: نشست های جوانان گام دوم انقلاب شهرستان با حضور وزیر محترم کشور، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست، وزیر نیرو و همچنین مسئولان استانی همچون استاندار تهران، معاون سیاسی استانداری، مدیران کل و شهرستانی برگزار شد تا برنامه ها و ایده ها از سوی جوانان مطرح و مطالبات بیان شود.
فرماندار شهرستان دماوند با تاکید براینکه از مهم ترین اقدامات در این حوزه آماده سازی خانه جوان در سطح شهرستان است، گفت: یکی از مشکلات شهرستان در حوزه ورزش، برون سپاری فضاهای ورزشی به بخش خصوصی بود که متاسفانه بسیاری از این مکان ها دچار آسیب و صدمه شده بود.
وی با تاکید براینکه با همکاری اداره کل ورزش و جوانان استان و شهرستان دماوند، عمده فضاهای ورزشی را در اختیار هیات های ورزشی قرار دادیم، خاطرنشان کرد: برخی از این مکان ها بسیار دردآور بود که می توان به مجموعه استخر غدیر شهر رودهن اشاره کرد که به یک مخروبه تبدیل شده بود و با هماهنگی که صورت گرفت این مرکز در فاصله زمانی حدود ۴ ماه به یک محیط شاداب تبدیل شد و اکنون در اختیار علاقمندان قرار دارد.
این مقام مسئول ادامه داد: سالن ورزشی شهر آبعلی نیز با مشکلات کفپوش، سرمایشی، گرمایشی و سرویس بهداشتی مواجه بود که مرتفع و تقدیم جوانان شد؛ همچنین در این مدت اقدامات خوبی در سطح مدارس صورت گرفت که می توان به آماده سازی ۶ زمین چمن فوتسال شهر رودهن و یک مورد نیز در منطقه سادات محله این شهر اشاره کرد؛ مدارس شهر دماوند نیز دو زمین چمن فوتسال آماده شده و در شهر آبسرد نیز یک زمین چمن فوتسال مورد بهره برداری قرار گرفت.
خدمات به ورزش و جوانان
طاهرخانی بیان داشت: همچنین در دولت مردمی سیزدهم بعد از گذشت ۱۰سال انتظار، نخستین مکان ورزشی در مسکن مهر مهرآباد رودهن مورد بهره برداری قرار گرفت و احداث فضای ورزشی مناسب در مسکن مهر امام رضا(ع) شهر دماوند نیز با تخصیص اعتبار، آغاز بکار می شود.
نماینده عالی دولت در شهرستان دماوند با اشاره به اینکه در بخش حمایت بخش خصوصی، بسیاری از امکانات ورزشی را در اختیار گرفتیم و در اختیار متولیان امر قرار دادیم، افزود: سالن چند منظوره ولیعصر شهر دماوند نیز در مرحله تخریب بود که این مهم اکنون بهبود یافته است؛ همچنین تخصیص اعتبار برای تعویض زمین چمن مصنوعی دو منطقه دماوند و رودهن و اجرای آن در سال آینده از دیگر اقدامات است.
کسب مقام های قهرمانی، رشد ۲۸ درصدی ورزشکاران در منطقه، اختصاص اعتبارات مناسب برای توسعه ورزش شهرستان، افزایش سرانه ورزشی دولتی بطوری که حدود ۵۰ باشگاه خصوصی و ۹ خانه روستایی در حال فعالیت هستند.
رضا طاهرخانی در ادامه به خدمات دولت سیزدهم در موضوع بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: نخستین موضوع در این خصوص بهره برداری درمانگاه شبانه روزی شهر کیلان بود که بعد از گذشت ۱۵سال انتظار، با پیگیری های صورت گرفته در مدت سه ماه تکمیل و بعد از سالها بلاتکلیفی مورد بهره برداری قرار گرفت.
وی به مطالبات دیرینه حوزه بهداشت در بخش خانه های سلامت اشاره کرد و بیان داشت: گرچه این مهم در برخی از روستاها انجام شده ولی این مهم در دیگر روستاها نیز در دستور کار قرار گرفت و شاهد افتتاح خانه بهداشت در روستای چناران، ساران، کلاک و کوهان بودیم و همچنین در روستای آیینه ورزان که خانه بهداشت مجهزی مورد بهره برداری قرار گرفت.
مرکز جامع خدمات سلامت
این مقام مسئول به تقویت بخش سلامت در سایت های مسکن مهر اشاره کرد و افزود: هم اکنون پایگاه های سلامت در این دو سایت مسکونی فعال شده و ساختمان جدید این دو منطقه نیز که به مرکز جامع خدمات سلامت ارتقاء یافته است، در حال ساخت بوده و پیشرفت فیزیکی خوبی دارد.
فرماندار شهرستان دماوند تصریح کرد: ۱۳خانه بهداشت در این یک سال بازسازی و تعمیر شد و تمامی شهروندان در مناطق شهرستان شاهد توسعه و تجهیز مراکز درمانی بودند و ۴ خانه بهداشت نیز در حال ساخت و تحویل است و در سال آینده ۹ پروژه به بهره برداری خواهد رسید؛ همچنین در شهر آبعلی نیز بهره برداری مرکز جامع خدمات سلامت در دستور کار است که با جانمایی زمین عملیات آن آغاز می شود.
راه اندازی مرکز سراج و سلامت روان جامع محور از دیگر پروژه های قابل افتتاح در سطح شهرستان است که به مقوله آسیب های اجتماعی می پردازد و جزو دستاوردهای وزارت بهداشت بوده که در حوزه های آسیب های اجتماعی در بخش پیشگیری و درمان فعالیت می کند.
طاهرخانی به تقویت بخش اورژانس شهرستان اشاره و بیان کرد: در سطح شهرستان در این دولت حرکت خوبی را در حوزه اورژانس شاهد بودیم چراکه متاسفانه در بخش امکانات و تجهیزات واقعا مشکل داشتیم که اکنون اورژانس شرق استان تهران مستقر در منطقه و اتوبوس بیمارستان به شهرستان اختصاص یافته و در مناطق حادثه خیز همچون جابان و سربندان نیز پایگاه اورژانس احداث شد تا خدمات بهتری به مردم ارائه شود.
وی افزود: در بحث خدمات جاده ای کمبود پدهای هلیکوپتر در منطقه وجود داشت که مکان یابی آن را انجام دادیم ودر محدوده جابان مورد بهره برداری قرار گرفت و همچنین در شهر کیلان به همراه پایگاه هلال احمر مورد افتتاح قرار گرفت.
این مقام مسئول به موضوع مدیریت زنجیره ای بیمارستان های شهرستان به عنوان پایلوت در گام نخست در دماوند خبر داد و افزود: با پیگیری های انجام شده و مصوبه سفر ریاست جمهور بحث ام آر آی و سی تی اسکن به خدمات اضافه شود و از خدمات دولت مردمی است.
طاهر خانی گفت: در بیمارستان سوم شعبان دماوند با آمدن سه دستگاه درمانی اکوکاردیوگرافی، دیالیز و دستگاه رادیولوژی سیار، خدمات به بیماران مراقبت های ویژه که امکان حرکت آنان نیز فراهم شده است و همچنین افزایش تخت در دو بیمارستان سوم شعبان و حضرت فاطمه (س) شهرستان به ۲۵۰ تخت بستری که ۹۰ تخت در بیمارستان حضرت فاطمه (س) و ۱۶۰ تخت در بیمارستان سوم شعبان هم موافقت ها انجام شده است.
شهرستان دماوند در شرق استان تهران قرار دارد.