محمد حسین جعفری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا فزود:این اقدام با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و سایر دستگاههای اجرایی با هدف افزایش سطح کیفی میزبانی و به ویژه آشنایی زائران با فرهنگ و زندگی جامعه عشایری همچون سالهای قبل صورت گرفت.
مدیرکل عشایر خراسان رضوی اضافه کرد: ۱۰ شهرستان استان برپایی سیاه چادر را در ایام نوروز بر عهده دارند و هر سیاه چادر عشایر را به مثابه یک نمایشگاه توانمندی عشایر می دانیم که علاوه بر معرفی توانمندی های جامعه عشایری، فرصت خرید مسافران و زائران از تولیدات عشایر را فراهم کرده است.
جعفری ادامه داد:هدف از برپایی سیاه چادرها و نوروزگاهها در مسیرهای ورودی به استان ، شهرستان و داخل شهر، خدمات رسانی به زائران ومیهمانان امام رضا(ع) و معرفی این قشر است که در کنار آن محصولات عشایری و صنایع دستی در جهت کمک به اقتصاد خانوار عشایری به فروش می رسد.
هم اکنون هشت هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری با حدود ۳۴ هزار نفر جمعیت در خراسان رضوی هستند.
مشهد، کلات، سرخس، چناران، قوچان درگز، نیشابور، سبزوار، خوشاب، خواف، کاشمر، خلیل آباد، بردسکن، کوهسرخ، فیروزه و داورزن از شهرستان های دارای عشایر در خراسان رضوی است.
عشایر خراسان رضوی ۹۳۵ هزار واحد دامی در اختیار دارند و بر این اساس ۱۲ درصد جمعیت دام خراسان رضوی به این جامعه تعلق دارد و آنان با تولید حدود ۱۵ درصد گوشت قرمز استان (۱۳ هزار و ۷۰۰ تن)، ۲۶ هزار تن انواع فرآورده های دامی شامل شیر، روغن، پشم و کرک و همچنین با تولید ۱۶ هزار و ۸۰۰ مترمربع صنایع دستی، نقش بسزایی در اقتصاد این خطه ایفا میکنند.