داوود علیدادیان روز چهارشنبه در گفت و گو گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این میزان تسهیلات شامل ۳۳۶ فقره است که در ۲ بخش سرمایه در گردش و وام های ضروری و اثر بخش پرداخت شده است.
وی افزود: از مجموع پرداختی ها؛ ۳۱۵ فقره با ۸۷ درصد به میزان ۷۸۰ میلیارد ریال در بخش سرمایه در گردش و ۲۱ فقره با ۱۳ درصد به میزان ۱۲۰ میلیارد ریال در بخش تسهیلات ضروری و اثر بخشی است.
مدیرعامل صندوق بخش کشاورزی خراسانشمالی تصریح کرد: این میزان تسهیلات برای نهاده های کشاورزی همچون بذر، افزایش مکانیزاسیون در بخش کشاورزی، تهیه و خرید میوه شب عید، گوشت مرغ ، گوشت قرمز تنظیم بازار و سایر موارد بوده است.
علیدادیان با بیان اینکه صندوق با همکاری و مشارکت اتحادیه ها در راستای حذف واسطه ها فعالیت می کند، گفت: این صندوق با سرمایه اولیه سه میلیارد و ۱۶۸ میلیون ریال شامل ۴۹ درصد سهم دولت و ۵۱ درصد سهم بخش غیر دولتی ایجاد شد.
وی افزود: سرمایه فعلی این صندوق ۶۵۰ میلیارد ریال است و با وجود اینکه در این زمینه رشد خوبی داشته است همچنان پاسخگوی نیاز بخش کشاورزی استان با ۸۲ هزار بهره بردار نیست.
علیدادیان بر افزایش اعضای این صندوق و تامین مالی به روش های جدید از محل فروش اموال مازاد دولت، رسوب اعتبارات دولتی، قانون افزایش بهره وری در بخش کشاورزی و سایر بخش ها تاکید کرد.
مدیرعامل صندوق بخش کشاورزی خراسانشمالی خاطرنشان کرد: در راستای افزایش تولید، کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری از شرکت های دانش بنیان دربخش کشاورزی حمایت خواهد شد و اکنون پنج شرکت به عضویت این صندوق درآمده اند.
علیدادیان تصریح کرد: ۵۰ میلیارد ریال اعتبار به عنوان سهم اولیه شرکت های دانش بنیان در بخش آورده اختصاص داده شد که اینک به ۱۰۰ میلیارد ریال رسیده است.
استان خراسان شمالی ۲ هزار و ۸۴۳ هکتار وسعت دارد که ۱۶ درصد از این گستره قابل کشت است.
در مجموع سطح اراضی زراعی و باغی استان با احتساب زمین های آیش و دیم ۴۵۲ هزار و ۶۱۴ هکتار است.
سهم بخش کشاورزی خراسان شمالی ۱.۱ درصد از تولیدناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است.