سمانه سلطانیپور روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پرداخت وام به هنرمندان صنایع دستی استان سمنان در سال گذشته از محل اعتباری تسهیلات مشاغل خانگی، تبصره ۱۸ و بند ب تبصره ۱۶ پرداخت شد.
وی بیان کرد: ۳۱ طرح برای دریافت وام تبصره ۱۸ در سال ۱۴۰۲ به بانکهای عامل معرفی شد که ۶۳ میلیارد ریال پرداخت و ۶۰ میلیارد ریال دیگر در دست پرداخت است.
وی اضافه کرد: هنرمندان استان سمنان در ۵۲ رشته صنایع دستی مشغول به فعالیت هستند که وام در قالب مشاغل خانگی به هنرمندان در بخشهای مختلف از جمله سفالگری، بافتههای داری و غیرداری، بافت گلیم و معرقکاری پرداخت شده است.
وی افزود: ۲۵۰ میلیارد ریال وام از محل اعتبارات مشاغل خانگی بابت ۲۸۷ طرح به هنرمندان صنایع دستی استان سمنان در سال گذشته پرداخت شد که میتواند به توسعه کسب و کار در این عرصه کمک کند.
این مسوول اظهار کرد: ۷۸ میلیارد ریال از محل بند ب تبصره ۱۶ بابت ۵۰ طرح هنرمندان صنایع دستی استان سمنان پرداخت شد.
وی تاکید کرد: افزایش ظرفیت کارگاههای صنایع دستی با رونق بخشیدن به تولید، نقش موثری در افزایش اشتغال پایدار استان سمنان دارد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان گفت: با پرداخت وام، کارگاههای صنایعدستی در شهرستانهای استان توسعه و تجهیز میشود که این رخداد در اشتغالزایی، رونق کسب و کارها و حفظ اصالت هنر در استان موثر است.
به گزارش ایرنا، بیش از چهار هزار هنرمند در ۵۲ رشته صنایع دستی استان سمنان فعالیت دارند. قدیمی ترین آثار صنایع دستی این استان از نوع سفال قدمتی ۶ هزار ساله دارد.
۳۰ فن و مهارت مربوط به صنایع دستی مناطق مختلف استان سمنان در قالب میراث ناملموس ثبت ملی است و شهر کلاتهخیج و مهدیشهر جزو خانواده شهرهای ملی صنایع دستی کشور هستند که اکنون کارگاههای فعال صنایع دستی در این مناطق موجب اشتغالزایی خوبی شد.
گلیچ روستای چاشم در شهرستان مهدیشهر، مهارت خرسک بافی روستای افتر در شهرستان سرخه، دستبافتههای سنتی امیریه در دامغان، و سفالگری و قالیبافی در سمنان، از جمله صنایع دستی استان سمنان، و مفرش بافی در روستای پاده آرادان، قالی خودرنگ سنگسری در مهدیشهر، مهارت فن لاک تراشی در منطقه کالپوش میامی، دوخت کیسه مراد در شاهرود، از جمله میراث معنوی و ناملموس استان سمنان است که در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.