۲۰۰ غرفه عرضه‌کننده صنایع دستی استان سمنان به مسافران نوروزی است

سمنان - ایرنا - معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان گفت: ۱۵ بازارچه با ۲۰۰ غرفه در نقاط مختلف این استان برای عرضه دست‌سازه‌های هنرمندان صنایع دستی استان در نوروز ۱۴۰۳ برپا شده است.

سمانه سلطانی پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بازارچه‌های صنایع دستی نوروز ۱۴۰۳ در نقاط مختلف استان سمنان در ورودی و خروجی و نقاط شلوغ و پرتردد شهرها برپاست.

وی اضافه کرد: ۱۷ فروشگاه عرضه صنایع دستی در نقاط مختلف استان سمنان در کنار بازارچه‌ها برای عرضه دست‌سازه‌های هنرمندان سمنانی به مسافران نوروزی در نوبت صبح و عصر فعال هستند.

این مسوول ابراز کرد: استان سمنان حدود چهار هزار هنرمند در ۵۲ رشته صنایع دستی دارد که با توجه به تنوع و حفظ اصالت و همچنین تناسب با نیازهای روز، ظرفیت زیادی برای سرمایه‌گذاری، فروش و معرفی به عنوان هنر برتر استان دارد.

سلطانی‌پور بیان کرد: ایجاد بازارچه صنایع دستی و تجاری‌سازی تولیدات برای کمک به تقویت بازار فروش در کنار ثبت این مهارت‌ها با هدف حفظ اصالت و معرفی این ظرفیت‌ها به گردشگران ضروری است.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان گفت: رونق فروش صنایع دستی به عنوان صنعتی ارزان‌قیمت، اما با ارزش افزوده بالا و موثر در اشتغالزایی، نیازمند تامین بازار فروش در سایه توجه به نوآوری و خلاقیت در تولید است.

رشته های مطرح صنایع دستی استان سمنان مانند سفال و سرامیک، گلیم‌بافی، منبت و معرق چوب، گوهرتراشی، زیورآلات سنتی، چاپ قلمکار، نساجی سنتی، سوزن‌دوزی سنتی، نمدمالی، قلم‌زنی، بافت‌های داری و چرم‌دوزی است و دست‌سازه‌های هنرمندان این رشته ها در بازار عرضه می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ۳۰ فن و مهارت مربوط به صنایع دستی مناطق مختلف استان سمنان در قالب میراث ناملموس ثبت ملی است.

۲ شهر کلاته‌خیج و مهدیشهر جزو خانواده شهرهای ملی صنایع دستی کشور هستند که اکنون کارگاه‌های فعال صنایع دستی در این مناطق موجب اشتغالزایی خوبی شد.

گلیچ روستای چاشم در شهرستان مهدیشهر، مهارت خرسک بافی روستای افتر در شهرستان سرخه، دست‌بافته‌های سنتی امیریه در دامغان، و سفالگری و قالی‌بافی در سمنان، از جمله صنایع دستی استان سمنان، و مفرش بافی در روستای پاده آرادان، قالی خودرنگ سنگسری در مهدیشهر، مهارت فن لاک تراشی در منطقه کالپوش میامی، دوخت کیسه مراد در شاهرود، از جمله میراث معنوی و ناملموس استان سمنان است که در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.

برای اسکان مسافران و زائران در استان سمنان یکهزار و ۱۰۶ کلاس و ۱۳۲ مدرسه توسط آموزش‌وپرورش، ۱۲ زائرسرا توسط اوقاف و امور خیریه و ۲۵۵ واحد تأسیسات گردشگری اقامتی از جمله هتل، اقامتگاه سنتی، اقامتگاه بوم‌گردی، مهمان‌پذیر، خانه مسافر در ایام نوروز ۱۴۰۳ برای ارائه خدمات اقامتی فعال است.

ظرفیت رسمی اقامتی استان در گذشته هفت هزار نفر بود اما امسال به بیش از ۱۰ هزار نفر افزایش‌یافته است و در حوزه اسکان غیررسمی نیز استان ظرفیت اقامت بیش از ۲۰ هزار نفر را دارد و با احتساب ظرفیت اسکان اضطراریِ ۱۸ هزاری نفری شهرداری‌ها و ستاد بحران، در تعطیلات نوروزی آمادگی برای اسکان ۵۰ هزارنفر شب در استان سمنان مهیا است.

به منظور ارائه خدمات و راهنمایی گردشگران، مسافران و زائران ۷۴ پایگاه اطلاع‌رسانی در سطح استان توسط میراث فرهنگی، هلال‌احمر، شهرداری‌ها و نیروی انتظامی در ورودی شهرها ایجادشده است.

در استقبال از بهار ۲۷ موزه استان شامل موزه‌های مردم‌شناسی، موزه آب، موزه‌های خصوصی و موزه‌های تاریخی و طبیعی، میزبان گردشگران و مسافران در استان سمنان هستند. برای ایجاد شور و نشاط اجتماعی و معرفی آیین‌ها و سنت‌های استان سمنان، ۲۰ نوروزگاه در سراسر استان با برنامه‌های آیینی، موسیقی محلی، و نوروزخوانی، به اجرای برنامه‌های متنوع گردشگری و فرهنگی به صورت روزانه می پردازند.

استان سمنان ۶۹ روستای هدف گردشگری و منطقه نمونه گردشگری دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha