آیتالله «محمود رجبی» در گفتوگو با خبرنگار احزاب ایرنا با تاکید بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب در شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: اگر فرمایش رهبری جدی گرفته شود در ابعاد مختلف میتواند مشکلات معیشتی جامعه را حل کند.
وی جهش تولید را موجب اشتغالزایی خواند و افزود: افزایش تولید هم موجب میشود مردم بتوانند با قیمت کمتر و ارزانتری به فرآوردههای تولیدی دست پیدا کنند و هم از طریق جهش تولیدی که رخ میدهد صادرات بیشتری خواهیم داشت و ثروت ملی هم افزایش یافته و تورم کاهش می یابد.
سخنان رهبری درباره جهش تولید رهنمودی ارزشمند و راهگشا است
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بیان کرد: بنابراین سخنان رهبری درخصوص جهش تولید رهنمودی بسیار ارزشمند و راهگشا است که امیدواریم هم مسئولین و هم مردم آن را جدی بگیرند تا در کوتاهمدت شاهد برکات و آثار آن باشیم.
آیتالله رجبی عنوان کرد: نخستین گام برای اینکه مردم بتوانند نقش خود را در عرصه تولید بهآسانی ایفا کنند این است که قانونگذاران، فرایند قانونی مشارکت مردم در اقتصاد را کوتاهتر، سهلتر و روانتر کنند.
وی با بیان اینکه وظیفه قوه مقننه است که قوانین موجود در عرصه تولید را بازنگری کند، گفت: باید موانع پیشروی مردم برای ورود به اقتصاد برداشته شده و فرایندها سهل، آسان و روان و کوتاه شود تا به آسانی بتوانند در عرصه جهش تولید مشارکت کنند.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: پشتیبانی قوه قضاییه در مواردی که دستگاهها به لحاظ تعامل و ورود در عرصه فرایند تولید با اختلافاتی مواجه میشوند به مشارکت مردم در عرصه تولید کمک میکند.
تعطیلی کارخانهها درگذشته به دلیل عدم نقش آفرینی مردم در اقتصاد بود
آیتالله رجبی افزود: در سالهای گذشته شاهد بودیم که بسیاری از کارخانهها متوقف، تعطیل و حتی فروخته شده بودند و همه این موارد هم به دلیل قوانین و هم به دلیل عدم پشتیبانی از مردمی بود که میتوانستند در کارخانهها نقشآفرینی کنند.
وی خاطرنشان کرد: برخی از قوانین بانک موجب شده بود که افراد سودجو بتوانند با ترفندهایی حق صاحب آن کارخانهها که میخواست کارخانه خود را به رونق برساند در حالی که با پشتیبانی قوه قضاییه میتوان جلوی این موانع و آسیبها را گیرد بنابراین قوه قضاییه میتواند در این زمینه نقش جدی ایفا کند.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بیان کرد: قوه مجریه میتواند پشتیبانیهای لازم و زمینه ورود از سرمایهگذارانی که میخواهند در عرصه تولید نقشآفرینی کنند را هم به لحاظ امکاناتی که در اختیارشان قرار میدهد و هم به لحاظ پشتیبانیهای اجرایی و اعمال قوانین، فراهم کند.
تصدیگری دولت در امور موجب کاهش انگیزه و حضور مردم در مشارکت میشود
آیتالله رجبی تصریح کرد: دولت باید بانکها را موظف کند که در عرصه تولید ورود کنند کما اینکه اقداماتی هم در این زمینه صورت گرفته و اثرگذار بوده است.
وی با اشاره به نقشآفرینی دولت در زمینه تولید اظهار کرد: با مردمیسازی فعالیتهای اقتصادی و نظارت و پشتیبانی دولت قطعا مردم بهتر میتوانند این کار را انجام دهند اما اگر خود دولت تصدیگری کنند طبیعی است که هم انگیزه مردم در مشارکت و هم زمینههای حضور مردم در مشارکت کاهش مییابد.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) اضافه کرد: بنابراین اگر دولت نقش نظارت، پشتیبانی، رصدگری و تسهیل فرایندهای اشتغال مردمی را فراهم کند بدون شک این امر محقق خواهد شد و مردم بیشتر در عرصه تولید و جهش تولید نقشآفرینی خواهند کرد.
به دولت مهلت بدهید/عزم دولت برای مهار تورم جزم است
آیتالله رجبی در ارزیابی خود از سیاستهای دولت برای مهار و رشد تورم گفت: دولت در حد توان اقداماتی در زمینه مهار و رشد تورم انجام داده است اما گاهی توقعها بیش از اینها است لذا باید تلاش بیشتری صورت بگیرد. گاهی برخی از مسائل اجتماعی پیچیدگیهای خاص خود را دارد و عناصر مختلفی در آن نقشآفرینی میکنند.
وی خاطرنشان کرد: ما باید به دولت مهلت بدهیم چراکه مطمئن هستیم دولتمردان ما میخواهند که مشکل تورم و رشد تولید را حل کنند و تا اندازهای هم موفق بودهاند. گزارشهای رسیده و ارزیابیهای صورت گرفته در کل نشان از عزم دولت به سوی مهار تورم دارد و قدمهایی نیز در این زمینه برداشته شده است.
تورم مزمن چند دههای به آسانی و بهسرعت قابل حل نیست
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: اما تورم مزمن چنددههای به آسانی و بهسرعت قابل حل نیست که یکمرتبه این تورم به تکرقمی یا رقمهای پایین برسد اما در عین حال دولتمردان باید عزم راسخ، همت و تلاش و رصد بیشتری داشته باشند و قدمهای بلندتری بردارند.
آیتالله رجبی با بیان اینکه امسال سال «جهش تولید با مشارکت مردمی» نامگذاری شده گفت: یکی از اهرمهای جدی برای مهار تورم این است که رهنمود مقام معظم رهبری جدیتر گرفته شود و مشارکت مردمی را افزایش یابد. و قطعا امسال میتواند قدمهای بزرگتری در این عرصه برداشته شود.