به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، محمدصادق خیاطیان در تشریح شرایط زیستبوم نوآوری و فناوری کشور گفت: به گواه آمارهای رسمی، این زیستبوم اکنون بالغتر شده و تعداد شرکتهای دانشبنیان به حدود ۱۰ هزار شرکت رسیده است و سهم اقتصاد دانشبنیان از تولید ناخالص داخلی ـ به عنوان یک شاخص راهنمای مهم ـ نه چندان پرشتاب، اما به طور مستمر در حال افزایش است.
وی با بیان اینکه، برخی از شرکتهای دانشبنیان با موفقیت وارد بازارهای بینالمللی شدهاند، افزود: برخی توانستهاند در زنجیره ارزش صنایع مختلف کشور جای بگیرند و برخی نیز با مشارکت سایر ذینفعان کمر همت به حل مشکلات و چالشهای مزمن کشور بستهاند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به اینکه، این صندوق در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری و همسو با اهداف دولت سیزدهم در قانون برنامه هفتم توسعه، راهبرد نسبتاً جامعی برای افزایش سهم اقتصاد دانشبنیان از تولید ناخالص داخلی کشور به ۷ درصد تدارک دید و بخشی از آن را به اجرا گذاشت، یکی از ارکان مهم این راهبرد را برنامه «رشد تولید» ذکر کرد که همسو با شعار سال ۱۴۰۲ طراحی و شعار آن، «۱۰۰۰ شرکت، ۱۰۰۰ محصول، ۱۰۰۰ هزار میلیارد ریال رشد فروش» بود.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ با اجرای این بسته، ۷۶ شرکت دانشبنیان توانستند ۲۷۲۵ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش با ضمانت صندوق نوآوری از شبکه بانکی دریافت کنند. برآوردها نشان میدهد که اعطای این تسهیلات، به افزایش بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومانی فروش محصولات دانشبنیان منجر شده است.
خیاطیان افزود: یکی دیگر از مولفههای این راهبرد که همسو با اسناد بالادستی و سیاستهای کلان نظام، به ویژه «مردمیسازی اقتصاد» طراحی شده بود، توسعه فرهنگ تامین مالی جمعی در زیستبوم فناوری و نوآوری کشور بود. در همین راستا بود که یک مسابقه تلویزیونی با عنوان «شکوفا» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و تضمین ۱۰۰ درصدی اصل سرمایه سرمایه گذاران تولید و پخش شد. تاکنون از طریق این برنامه بیش از ۱۷۰ میلیارد تومان سرمایه برای ۱۶ شرکت با مشارکت ۳۴۷۰ سرمایه گذار جذب شده است.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: نامگذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر معظم انقلاب، عزم صندوق نوآوری و شکوفایی برای کمک به جهش تولید شرکتهای دانشبنیان را راسختر کرده است.
وی ادامه داد:به واسطه خاستگاه و ماهیت شرکتهای دانشبنیان، این شرکتها مصداق آشکار مشارکت مردم در عرصه تولید به شمار میروند و بیتردید هرگونه اقدام برای کمک به رشد تولید در این شرکتها، گامی در راستای تحقق شعار سال خواهد بود.
بر اساس اعلام صندوق نوآوری و شکوفایی، وی تاکید کرد: برخی از محصولات شرکتهای دانشبنیان میتوانند دستمایه خوداشتغالی یا کارآفرینی و خلق کسبوکارهای جدید و سودآور برای شهروندان در اقصی نقاط کشور قرار گیرد.
به گفته خیاطیان، این اتفاق مستلزم معرفی این محصولات به شهروندان و اعطای تسهیلات لیزینگ ارزان به خریداران است. این تسهیلات که به واسطه کمک به توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان، یکی از خدمات اولویتدار صندوق به شمار میرود، امسال بیش از پیش تقویت خواهد شد.
وی در ادامه با تاکید براینکه، برنامههای صندوق نوآوری برای تعمیق تامین مالی جمعی در حوزه دانشبنیان با قوت ادامه خواهد یافت، افزود: گرچه قانون جهش تولید دانشبنیان با تکیه بر سازوکار اعتبار مالیاتی، راه را برای تزریق منابع مالی شرکتهای بزرگ کشور به حوزه فناوری و نوآوری هموارتر کرده است، اما مسیر ورود سرمایههای خرد مردمی به این حوزه، از ابزارهایی مانند تامین مالی جمعی میگذرد.
نظر شما