یاسوج - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه وبویراحمد گفت: نیروهای منابع طبیعی در ۱۵ گلوگاه ثابت و سیار در شهرستان‌های مختلف این استان از کوچ پیش از موعد عشایر این استان جلوگیری خواهند کرد.

سعید جاوید بخت روز شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: گلوگاه های ثابت و سیار در شهرستان‌های کهگیلویه، گچساران، باشت، بویراحمد، بهمئی، لنده و دنا برای جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر به مناطق ییلاقی فعالیت خود را آغار کردند.

وی زمان کوچ عشایر به مناطق ییلاقی را ۱۰ اریبهشت اعلام کرد و افزود: با توجه به شرایط دمایی، اقلیم مناسب و علوفه کافی در استان‌های همجوار، لزومی ندارد دامدار کوچ پیش از موعد داشته باشد.

جاوید بخت با اشاره به اینکه مصوبات ستاد کوچ از سوی استانهای همجوار نادیده گرفته می شود تاکید کرد: لازم است عشایر برای عدم تخریب مراتع و تداوم فعالیتهای دامداری در زمان مناسب اقدام به کوچ کنند.

وی اضافه کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یک ایل راه بزرگ در مسیر کوچ بهاره استان‌های همجوار واقع شده است و همه ساله بخاطر این موضوع، خسارت زیادی به مراتع آن وارد می‌شود.

جاوید بخت تصریح کرد: با توجه به اینکه کهگیلویه و بویراحمد مبدا کوچ است انتظار می رود استان‌های همجوار با در اختیار گذاشتن نهاده‌های لازم برای عشایر، مانع کوچ زودهنگام آنها شود.

استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۱۱ هزار خانوار عشایری و جمعیتی افزون بر ۷۰ هزار نفر یکی از مهمترین استان‌های کشور در زمینه جمعیت عشایری است.

عشایر استان ۳۵ درصد صنایع‌دستی شامل ۱۰ هزار مترمربع انواع گبه، جاجیم، قالی، گلیم و فرش این استان را تولید می‌کند.

هشت ایل بومی و سه ایل غیربومی با ۱۳ زیست‌بوم در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.

بیشتر بخوانیم:

کوچ عشایر به مناطق ییلاقی کهگیلویه و بویراحمد دهم اردیبهشت اعلام شد

روایت کوچ عشایر کهگیلویه و بویراحمد+ فیلم

کوچ پاییزه عشایر کهگیلویه وبویراحمد آبان ماه آغاز می شود