۲۲گروه بر طرح ممنوعیت کوچ عشایر در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند

گچساران- ایرنا- مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه وبویراحمد گفت: ۲۲ گروه ثابت و سیار در مناطق مختلف استان بر طرح ممنوعیت کوچ زودهنگام عشایر نظارت دارند.

سعید جاوید بخت روز جمعه در حاشیه بازدید از طرح ممنوعیت کوچ زودهنگام عشایر کهگیلویه و بویراحمد با اعلام این مطلب به خبرنگار ایرنا ، افزود: کوچ زود هنگام موجب تخریب پوشش گیاهی در مراتع سردسیری کهگیلویه و بویراحمد می شود.

وی بیان کرد: در حال حاضر گروه ‌های کنترل کوچ با ۱۳ اکیپ ثابت و ۹ اکیپ سیار در گلوگاه‌های ورودی در چهار شهرستان استان مستقر هستند و از کوچ غیرمجاز دامداران و عشایر در ایل راه‌ها جلوگیری می کنند.

جاوید بخت تصریح کرد: همزمان با اجرای طرح مدیریت چرا و کنترل ورود و خروج دام به مراتع ییلاقی ، تمامی مبادی ورودی و خروجی مراتع استان با استقرار کمپ کنترل کوچ بهاره در حال رصد است.

وی اظهار کرد: مناطق کوشک، مور پریسه، تنگ المجن، گرکلاغ نشین، پل خیرآباد، سه راهی پازنان، تنگ برایی، شب لیز، پل دزک، پل بریم، دم تنگ ماغر، تنگ شاه حمزه، دلی آب برم و تنگ

لنده از جمله مناطقی هستند که گروه‌های حفاظتی در آن مستقر شده اند.

وی بیان کرد: کوچ و استفاده زودهنگام و دام مازاد در مراتع مهمترین عوامل تخریب مراتع است.

جاوید بخت عنوان کرد: زمان ورود و خروج دام، ظرفیت دام و مدت استفاده از مراتع در حوزه مدیریت چرا دام بسیار مهم است.

۲۲گروه بر طرح ممنوعیت کوچ عشایر در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند

وی تصریح کرد: برای اجرایی شدن سیستم چرای متناوب و چرخشی در مراتع نیز با فرماندهی انتظامی ناجا، پلیس راهور، صدا وسیما، مکاتباتی انجام شده است.

جاوید بخت با اشاره به اینکه پانزدهم اردیبهشت زمان شروع رسمی کوچ عشایر به مناطق ییلاقی تعیین شده تصریح کرد: براساس مصوبه ستاد کوچ استان تمامی دامداران و عشایر کوچ‌رو باید با رعایت تقویم کوچ بهاره ، برنامه زمانبندی حرکت کوچ را تنظیم و به هشدارهای لازم توجه کنند.

جاوید بخت افزود: برای کنترل محورهای مواصلاتی و خروجی شهرستان‌ها و نیز به منظور جلوگیری از کوچ زودهنگام و خارج از فصل دامداران و انتقال دام به مناطق ییلاقی ۳۵ نفر از نیروهای حفاظتی منابع طبیعی به صورت شبانه‌روزی در کمپ‌های کنترل کوچ مستقر شده اند.

وی با بیان اینکه مرتع کهگیلویه و بویراحمد ۱۲ درصد مراتع حوزه زاگرس را تشکیل می‌دهد افزود: مساحت مراتع این استان ۵۱۹ هزارو ۲۳۶ هکتار است.

جاوید بخت گفت: ۱۲ درصد از مراتع این استان غنی، ۲۸ درصد نیز دارای پوشش گیاهی متوسط و مابقی فقیر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha