حسن قشقاوی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره چگونگی مردمی شدن اقتصاد کشور و تحقق فرمایشات رهبرمعظم انقلاب در سال جهش تولید با مشارکت مردم اظهار داشت: هر زمان شرایطی در کشور فراهم شود که به جای خرید ملک، دلار و طلا یا نگهداشت پول های راکد در بانک ها به تولید توجه کردیم، به معنای تحقق منویات رهبرمعظم انقلاب برای عملیاتی شدن شعار سال و افزایش مشارکت مردم در اقتصاد خواهد بود.
وی افزود: توجه به بخش خصوصی به وسیله تسهیل در صدور مجوزهای کسب و کار همراه با حذف بروکراسی های زائد اداری در کنار فرهنگ سازی برای مردم مبنی بر اینکه سرمایه گذاری در تولید به جای خرید سکه و دلار برای آنها و جامعه اثربخش است، می تواند به تحقق شعار سال کمک کند.
سفیر سابق ایران در اسپانیا، رفع موانع قانونی را از دیگر راه های افزایش مشارکت مردم در اقتصاد کشور عنوان کرد و اظهار داشت: بعد از رفع موانعی که در برخی از قوانین کشور وجود دارد، باید در اجرا نیز اهتمام ویژه به منظور مشارکت مردم در اقتصاد به کار بست. به عنوان مثال باید تامین برق شهرک های صنعتی و واحدهای تولیدی در اولویت قرار بگیرد تا فروش آن واحد تولیدی یا کارخانه دچار مشکل نشود.
قشقاوی اضافه کرد: اگر عکس این رویکرد اجرا شود، به طور قطع به افزایش بدهی بانکی این تولیدکنندگان و در ادامه ضرر و زیان و در نهایت ورشکستگی آن واحد تولیدی و کارخانه منجر خواهد شد.
وی با بیان اینکه برای افزایش مشارکت بخش خصوصی و مردم در اقتصاد کشور باید هزینه تولید را کاهش داد، اظهار داشت: اعطای وام هایی با سودهای کم به تولید کنندگان همراه با ایجاد تسهیلاتی توسط گمرکات کشور سبب می شود تا مردم به جای انباشت سرمایه خود در بانک ها آن را وارد چرخه تولید کنند. همچنین حمایت مالی از شرکت های دانش بنیان، منویات رهبر انقلاب برای جهش تولید را محقق خواهد کرد.
منتخب مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس دوازدهم ادامه داد: وقتی موانعی بر سر راه تولید قرار گیرد تا سود ناشی از تولید ۱۰ تا ۱۵ درصد شود و در مقابل سپرده گذاری در بانک بدون هیچ زحمتی به ۲۰ درصد برسد، در این شرایط به طور قطع میزان مشارکت مردم در اقتصاد کشور کاهش خواهد یافت.
قشقاوی با بیان اینکه در حوزه انتخابیه بهارستان و رباط کریم حدود ۵ هزار واحد تولیدی و کارخانه وجود دارد، گفت: در بازدیدهایی که پیش از انتخابات مجلس شورای اسلامی از این کارخانه ها انجام دادم، تولیدکنندگان با مشکلاتی مواجه بودند که باید پیرو فرمایشات رهبر انقلاب، راه حل مناسبی برای رفع مسائل پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه در تمام دنیا حمایت از صنایع خرد و کوچک نسبت به صنایع بزرگ در اولویت قرار دارد، یادآور شد: در کشوری مانند کره جنوبی ۸۰ درصد تسهیلات بانکی به صنایع کوچک داده می شود و فقط ۲۰ درصد حمایت مالی بانک ها به صنایع بزرگ اختصاص می یابد.
سفیر سابق ایران در سازمان جهانی گردشگری با بیان اینکه دولت سیزدهم در برخی از بخش ها خدمات ارزنده ای ارائه داده که غیرقابل انکار است، خاطرنشان کرد: بسیاری از تصمیم گیری های دولت و مجلس یازدهم از جمله تصویب قانون صدور مجوزهای کسب و کار درست و جامع بود که به رفع موانع تولید منجر شد و در ادامه حمایت های مالی از تولیدکنندگان خرد می تواند شعار سال را محقق کند.