مهدی قاسمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بازدید از جاذبههای تاریخی استان سمنان از اولویت گردشگران نوروزی بود و بیشترین بازدید مربوط به جاذبههای تاریخی شهر سمنان است.
وی با اشاره به سهم بین ۶۰ تا ۷۰ درصدی علاقهمندی گردشگران به جاذبههای تاریخی استان سمنان، ادامه داد: نوروز ۱۴۰۳ بیش از ۲۵۰ هزار گردشگر از جاذبههای تاریخی استان بازدید کردند.
این مسوول اضافه کرد: علاقهمندی به گردشگری جاذبههای طبیعی استان سمنان با توجه به آمارها در رتبه دوم بعد از اماکن تاریخی قرار دارد.
معاون گردشگری و سرمایهگذاری ادارهکل میراث فرهنگی استان سمنان اظهار کرد: ۶۹ گردشگر خارجی بیشتر از آسیای میانه دستکم یک شب در زیرساختهای گردشگری این استان در نوروز ۱۴۰۳ اقامت داشتند.
کاهش اقامت و افزاش بازدید گردشگران نوروزی
وی با اشاره به همزمانی ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۳، بیان کرد: اقامت گردشگران نوروزی امسال در مقایسه با مدت مشابه ۱۴۰۲ بین ۹ تا ۱۰ درصد کاهش و شمار مسافران عبوری و بازدید از جاذبههای گردشگری استان سمنان بین سه تا پنج درصد افزایش یافت.
معاون گردشگری و سرمایهگذاری ادارهکل میراث فرهنگی استان سمنان گفت: ۱۶۷ هزار نفر تا دوازدهم فروردین ۱۴۰۳ در زیرساختهای گردشگری این استان اقامت داشتند.
وی یادآور شد: ۷۴ پایگاه اطلاعرسانی در نقاط مختلف استان سمنان در نوروز ۱۴۰۳ به منظور ارائه خدمات و راهنمایی گردشگران، مسافران و زائران توسط میراث فرهنگی، هلالاحمر، شهرداریها و نیروی انتظامی در ورودی شهرها ایجادشده بود.
قاسمی افزود: فعالیت ۲۷ موزه استان شامل موزههای مردمشناسی، موزه آب، موزههای خصوصی و موزههای تاریخی و طبیعی، برگزاری۲۰ نوروزگاه در سراسر استان با برنامههای آیینی، موسیقی محلی و نوروزخوانی و ۱۵ نمایشگاه صنایعدستی با ۲۰۰ غرفه در ورودی شهرها، درون شهرها و برخی هتلها از جمله برنامهها در استان سمنان در استقبال از بهار و میزبانی در گردشگران نوروزی بود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، استان سمنان دارای بیش از یک هزار و ۸۳۳ اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی شناسایی شده است و ثبت جهانی پنج مجموعه کاروانسرای تاریخی از شرق تا غرب این استان، انتخاب سمنان به عنوان تنها نماینده ایران در «اتحادیه بینالمللی شهرهای گردشگری در امتداد جاده ابریشم»، کسب مهر اصالت ملی برای ۵۳ اثر صنایع دستی و ۹ اثر صنایع دستی در کسب مهر اصالت بینالمللی و طراحی «اپلیکیشن پارکوپولو» به عنوان ابتکاری از استان برای معرفی جاذبههای گردشگری، بخشی از دستاوردها برای رونق حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این استان است.
استان سمنان ۶۹ روستای هدف گردشگری و منطقه نمونه گردشگری دارد.