حسین وحیدا روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میزان آب رها شده در زایندهرود در روزهای اخیر در حدی نبوده که مزارع اصفهان و شرق این دیار بخوبی آبیاری شود و این امر کشت کشاورزان را با مشکلات عدیده مواجه کرده است.
وی اظهار کرد: بر اساس توافق صورت گرفته با مسوولان مربوطه، قرار بود در این دوره از آبیاری، ۴۶ مترمکعب آب بر ثانیه در محل «سد آبشار» واقع در شرق اصفهان به کشاورزان تحویل شود، اما میزان آب تحویلی کمتر از این رقم و بر اساس برآورد ما حدود ۳۳ یا ۳۴ متر مکعب بر ثانیه بوده لذا مزارع این نواحی بدرستی آبیاری نشده است.
رییس هیات مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان ادامه داد: قرار شد جلسهای برای پیگیری مطالبات ما برگزار شود تا در نهایت ببینیم نتیجه به چه صورت خواهد شد.
به گزارش ایرنا، رودخانه زایندهرود از بیستم آبان سال قبل برای انجام کشت پاییزه کشاورزان استان و آبیاری دوره اول مزارع بازگشایی شده بود و جریان آن پس از تخصیص آب به زمینهای کشاورزی دوباره قطع شد.
سپس خروجی سد زایندهرود سوم فروردین امسال به منظور آبیاری دوره دوم زمینهای کشاورزی افزایش یافت و در پی آن آب در نواحی خشک این رودخانه جاری شد.
زایندهرود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهههای اخیر بدلیل برداشتهای بیرویه در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگیها، به یک رودخانه با جریان دورهای، تبدیل و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.