به گزارش ایرنا از سازمان غذا و دارو، نرگس سموری افزود: باتوجه به برخی تبلیغات مبنی بر بازیافت ظروف نچسب (تفلون) با قیمتهای نازل، به مردم توصیه می شود این خدمات را از مراکز فاقد مجوز دریافت نکنند چراکه بازیافت ظروف نچسب فرایند چندمرحلهای و تخصصی است که از مواد اولیه با گرید غذایی استفاده می شود، اما در مراکز غیرمجاز این فرآیند اغلب با مواد اولیه با گرید شیمیایی انجام شده و مواد شیمیایی سمی در بیشتر موارد هنگام مصرف از ظروف جدا و همراه غذا وارد بدن انسان می شود که به مرور زمان امکان آسیب جدی به سلامت وجود دارد.
این کارشناس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه برای بازیافت ظروف نچسب (تفلون) حتما باید به مراکز دارای مجوز بهداشت مراجعه شود، تصریح کرد: مراکزی که مجوز بهداشت جهت بازیافت ظروف نچسب ندارد، از مواد غیر استاندارد و سمی استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه بازیافت ظروف در مراکز غیرمجاز تحت شرایط غیر استاندارد و غیرایمن انجام می شود، تصریح کرد: فرآیند بازیافت طبق اصول انجام نمی شود، در نتیجه ظرف بازیافت شده در بیشتر موارد سمی و مضر و ظروف بازیافت شده دچار آلودگی های میکروبی و شیمیایی خواهند شد.
سموری خاطرنشان کرد: مراکزی که مجوز بهداشت ندارند، با تبلیغات غلط و هزینه اندک اقدام به بازیافت ظروف نچسب می کنند، درحالیکه هزینه بازیافت ظروف نچسب به علت فرآیندهای پیچیده تر، خیلی بالاتر است؛ در مقابل، مراکز دارای مجوز بهداشت، با مواد اولیه تایید شده، فرآیند تحت کنترل و استاندارد و در نهایت محصول با کیفیت که سلامت انسان را به خطر نمی اندازد بازیافت و عرضه خواهد کرد.
براساس این گزارش، مجوز بهداشت یا پروانه بهداشتی ساخت، از طریق سایت FDACRM.IR برای عموم قابل ردیابی است.