به گزارش ایرنا، هرساله مهاجرت پرندگان از عرضهای شمالی کره زمین شامل مناطق سردسیر سیبری و اروپای شرقی و غربی، همزمان با سرد شدن هوا و محدودیت منابع غذایی در این مناطق از شهریورماه به سایتهای آبی گلستان آغاز میشود و ۶ ماه مهمان تالابهای آلماگل، آلاگل، آجیگل، اینچه، دانشمند، بیبیشیروان، تالاب ساحلی گمیشان، خلیج گرگان و سایر منابع آبی استان هستند.
انواع مرغابی، قو، پلیکان، حواصیل، چنگر، پرستوها، آبچلیکها، غاز، فلامینگو، باکلان و عقاب دریایی دم سفید از جمله گونههای پرندگان مهاجری هستند که نیمی از سال را در زیستگاههای آبی گلستان ساکن میشوند.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: سال گذشته ۱۱۶ هزار قطعه انواع پرنده مهاجر آبزی و کنار آبزی در استان سرشماری شد که در مقایسه با ۸۶ هزار قطعه سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰ درصد افزایش جمعیت را نشان میدهد.
محمود شکیبا با اشاره به اینکه حضور پرندگان مهاجر در زیستگاههای آبی گلستان قدمتی طولانی دارد، گفت: تامین غذای حیوانات منطقه مانند روباه و شغالها در کنار مردم محلی و همچنین نقش فضولات آنها در تقویت خاک برای کشاورزی از تاثیرات مثبت حضور پرندگان مهاجر در استان است.
وی مهاجرت پرندگان را چرخهای از حیات برشمرد و افزود: دارا بودن اکوسیستمهای متعدد آبی و قرار گرفتن در کریدور مهاجرتی پرندگان آبزی و کنار آبزی باعث حضور جمعیت قابل توجهی از مردم به ویژه در نیمه دوم سال به مناطق آبی گلستان برای تماشای حدود ۸۰ گونه از پرندگان شده است.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان بیان کرد: پرندگان مهاجر که نیمی از سال را برای استفاده از منابع غذایی در ۲۳ زیستگاههای آبی گلستان ساکن هستند از اواسط اسفند با گرم شدن هوا پرواز خود به عرصههای شمالی را برای زادآوری آغاز میکنند و این روند تا اواسط فروردین ماه ادامه دارد.
به گزارش ایرنا، از مجموع ۳۰۴ گونه پرنده که در گلستان شناسایی شده است ۱۰۷ گونه بومی استان، ۹۷ گونه زمستان گذران، ۸۱ گونه برای تولید مثل و ۱۹ گونه به طور اتفاقی دیده شدند.