مسکو-ایرنا- جمعی از سفرای کشورهای اسلامی، شخصیت‌های سیاسی، اعضای جنبش‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد حامی آرمان رهایی قدس شریف از چنگال غاصبان صهیونیست عصر چهارشنبه در آستانه روز جهانی قدس مقابل سفارت فلسطین در مسکو تجمع برپا کردند.

در این آیین که با حضور مقامات مذهبی از کلیسای ارتدوکس و اداره روحانیت مسلمانان روسبه و جمعی از شهروندان مسکو همراه بود، شعارهایی همچون الاقصی در قلب ماست ، مردم غزه را دریابید سر داده شد.
سفیر فلسطین در مسکو در سخنانی در این آیین گفت: جنایت و کشتار بیرحمانه، کوچ اجباری و غصب سرزمین ، ویران کردن خانه و مدرسه و مسجد و بیمارستان و در یک کلام ، نسل‌کشی وحشیانه ، در تمام مدت ۷۵ سال گذشته ادامه داشته و در هفت ماه اخیر این جنایات به اوج رسیده است.
عیدالحافظ نوفال، عملیات طوفان‌الاقصی را به معنای باز شدن بغض فروخورده فلسطینیان برشمرد و از کشورهای اسلامی ، ملتهای مسلمان و آزادیخواهان جهان خواست نسبت به این جنایات بی‌تفاوت نباشند.
معاون پیشین مجلس دومای روسیه نیز در این اجتماع به ارتکاب جنایات جنگی متعدد در هفت ماه گذشته از سوی رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: تشکیل فوری دادگاه جنایات جنگی و محاکمه سران این رژیم از فوری‌ترین اقداماتی است که نهادهای حقوقی در عرصه بین‌الملل باید انجام دهند.
سرگئی بابورین همچنین حمله موشکی رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق را یکی دیگر از صفحات ننگین این رژیم برشمرد و گفت : حمله به اماکن دیپلماتیک نقض صریح کنوانسیون‌های بین‌المللی و منشور ملل متحد است و در صورتی که جامعه بین‌المللی برخوردی جدی با این جنایت نکند ، باید منتظر پیامدهای مخرب آن باشند.

سفیر لبنان نیز در این تجمع ، فهرستی بلندبالا از جنایات صهیونیست‌ها در هفت ماه اخیر را قرائت کرد و گفت :در این مدت کوتاه ، بیش از ۱۵ هزار کودک بی‌گناه بدست خونخوارترین رژیم تاریخ کشته شده‌اند.
وی کشتار غیرنظامیان ، ویران کردن منازل مسکونی ، بیمارستان‌ها ، مساجد ، مدارس ، کلیساها و حتی اردوگاههای آوارگان و نیز ایجاد قحطی و گرسنگی را گوشه‌ای از توحش دیوانه‌وار رژیم اسرائیل برشمرد و گفت : این فقط بخشی کوچک از جنایاتی است که بیش از هفتاد و پنج سال ادامه داشته است.
وی افزود : اگر دنیای اسلام صادقانه و در عمل به کمک برادر و خواهران مسلمان و مظلوم فلسطینی نشتابد، دامنه وحشی گری این رژیم گسترده‌تر خواهد شد.

مسجد جامع شهر مسکو پایتخت روسیه نیز جمعه ۱۷ فروردین ۱۴۰۳ همزمان با آخرین جمعه ماه مبارک رمضان میزبان آیین روز جهانی قدس خواهد بود.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است. مذاکرات برای برقراری آتش بس دوباره در غزه و آزادی اسرا با میانجیگری قطر و مصر و مشارکت آمریکا تاکنون به نتیجه نرسیده است. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیش بینی کرده بود که تا قبل از ماه مبارک رمضان، حماس و اسرائیل برای دور جدید آتش بس به توافق دست یابند اما این پیش بینی به واقعیت نپیوست.
اکنون با توجه به وضعیت فاجعه بار غزه و هشدارهای پی در پی سازمان ملل درباره این منطقه از یک سو و تهدید رژیم اسرائیل برای حمله به رفح از سوی دیگر که می تواند بحران در غزه را به فاجعه ای غیرقابل توصیف تبدیل کند، تلاش ها برای جلوگیری از این فاجعه همچنان ادامه دارد.
قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه، سرانجام پس از نزدیک به ۶ ماه جنگ در غزه روز دوشنبه به وقت محلی ، ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۵ مارس ۲۰۲۴ در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید که خواستار آتش بس فوری در غزه در ماه رمضان شده است با این رویکرد که زمینه آتش‌بس پایدار را فراهم کند.

برچسب‌ها