به گزارش ایرنا، علی سرخوش روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: قدرت رقابتی علفهای هرز بیشتر از گندم است و به دلیل ساختار ریشهای قوی حجم قابل توجهی از آب ذخیره شده در خاک را جذب میکند بنابراین مانع رشد محصول اصلی میشود.
وی با اشاره به ضرورت کنترل علفهای هرز در مزارع گندم گفت: با کنترل علفهای هرز شاهد افزایش تولید ۲۲۵ کیلوگرمی گندم در هر هکتار هستیم که با قیمت خرید تضمینی ۱۷۵ هزار ریال افزایش درآمد کشاورز بیش از ۳۹ میلیون ریال در هکتار خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کبودرآهنگ با بیان اینکه اراضی زیر کشت غلات پاییزه در سال زراعی ۱۴۰۲_۱۴۰۳ شهرستان کبودرآهنگ بیش از ۱۳۲ هزار هکتار است اظهار کرد: این میزان بیش از یک چهارم سطح زیر کشت غلات استان به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه سطح کشت گندم دیم شهرستان نیز ۱۱۰ هزار هکتار است که در حدود یک سوم سطح کشت گندم دیم استان را به خود اختصاص داده است تصریح کرد: در سال زراعی جاری بارش نزولات آسمانی از پراکنش مطلوبی در شهرستان برخوردار بوده از همین رو سطح سبز گندم دیم شهرستان نسبت به سنوات گذشته مطلوب ارزیابی میشود.
سرخوش یکی از اهداف مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان را حفاظت از محصول گندم و جو کشت شده دانست و تاکید کرد: در این راستا انجام به موقع و موثر عملیات کنترل علفهای هرز و سن غلات میتواند این هدف را محقق سازد.
وی با اشاره به اینکه آب مهمترین عامل محدودکننده تولید در دیمزارهاست افزود: اقدام به موقع بهرهبرداران در این حوزه را برای افزایش کمی و کیفی محصول موثر اعلام کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کبودرآهنگ یادآور شد: اقدام به موقع با هزینه کم این مانع بزرگ تولید را کنترل میکند از همین رو آگاهی کشاورزان در کاهش هزینههای مبارزه نقش بسزایی دارد.
وی تاکید کرد: هزینه یک لیتر سم علفکش سه میلیون ریال، هزینه سمپاشی سه میلیون ریال و جمع هزینههای کنترل علفهای هرز را ۶ میلیون ریال برآورد کرد.
سرخوش کنترل همزمان سن غلات و علفهای هرز را مزیت نسبی مبارزه با آفات و علفهای هرز خواند و اضافه کرد: با مشارکت بهرهبرداران بخش کشاورزی در شهرستان، شعار سال و جهش در تولید گندم دیم شهرستان محقق میشود.