تهران -ایرنا- بسته اخبار اجتماعی ایرنا در بیستم فروردین به اعزام اولین گروه داوطلب پزشکی به عتبات عالیات، اعلام روش‌های پرداخت فطریه، شرکت ۶۵ هزار اتباع خارجی درطرح‌های سرمایه‌گذاری،طراحی ۲۰ برنامه برای کاهش آسیب‌های اجتماعی بازماندگی از تحصیل،ثبت بیش از یک میلیون تولد درسال گذشته،مجوز ورود کالاهای ته‌لنجی مغایر با قوانین و مصائب مبتلایان اوتیسم پرداخته است.

به گزارش ایرنا، در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور می‌کنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را می‌توانید در ادامه بخوانید.

مصائب مبتلایان اوتیسم؛چشم‌هایم را بخوان!

آریا چشم‌هایش را از معلم می‌دزدد و به او نگاه نمی‌کند؛ معلم نمی‌داند این امر از بی‌ادبی یا ترس است یا اینکه حرف‌های او را نمی‌فهمد؛ به هرحال دیگر حاضر نیست به این کودک درس بدهد! رفتار این معلم به تنهایی که نه، رفتار جامعه با این کودک چنان ناآگاهانه است که روند زندگی او را مختل کرده است.

کودکان دارای اختلال اوتیسم مانند آریا در جامعه فراوان هستند؛ کودکانی که به راحتی قضاوت می‌شوند و به‌رغم امکان داشتن یک زندگی عادی به خاطر واکنش منفی اطرافیان یا ناکافی‌بودن حمایت‌های لازم به حاشیه رانده می‌شوند. مردم این کودکان را مثل آب خوردن قضاوت می‌کنند و بسیار پیش آمده که آنها را «بی‌تربیت» می‌خوانند؛ القابی که سرنوشت این کودکان را در مسیر بی‌عدالتی قرار می‌دهد.ادامه گزارش را اینجا بخوانید.

اعزام اولین گروه داوطلب پزشکی به عتبات عالیات

سرپرست معاونت عتبات عالیات مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر از اعزام اولین گروه داوطلب پزشکی هلال‌احمر به عتبات عالیات در سال جدید خبر داد.

حمید رضا لرنژاد، گفت: اولین گروه اعزامی داوطلب پزشکی جمعیت هلال احمر روز گذشته وارد شهر نجف شدند. این گروه ۱۶ روز برای ارائه خدمات درمانی به زائران در عتبات مستقر می‌شوند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

روش‌های پرداخت زکات فطره اعلام شد

رئیس مرکز مشارکت‌های مردمی و توسعه ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی سازمان بهزیستی کشور راه‌های شرکت در پویش مثبت ماه برای حمایت از مددجویان سازمان بهزیستی را در ایام عید فطر اعلام کرد.

سید محمد جواد حسینی با اشاره به برگزاری پویش "مثبت ماه" گفت: عید سعید فطر، عید پاداش ما مسلمانان است که باید به کمک و یاری نیازمندان بشتابیم و لبخند و شیرینی این روز را با یکدیگر تقسیم کنیم. پرداخت زکات فطره یا فطریه در این روز بر هر مسلمانی واجب است و چه خوب است که این فطریه را به نیازمندان آبرومند و افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی همچون بهزیستی هدیه کنیم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

۶۵ هزار اتباع خارجی برای طرح سرمایه‌گذاری خرد و کلان شرکت کردند

معاون اقتصادی سازمان ملی مهاجرت وزارت کشور گفت: از ابتدای آغاز طرح جذب سرمایه‌های خرد و کلان مهاجرین و اتباع خارجی تاکنون حدود ۶۵ هزار نفر در این طرح شرکت کردند.

محسن دودانگه در تشریح این خبر افزود: نحوه و مبلغ سرمایه گذاری همانند سال گذشته است و در آن تغییری صورت نگرفته است و براساس نوبت دهی که دفاتر کفالت به اتباع متقاضی اعلام می کنند می توانند با مراجعه به آن جا اقدام به ثبت نام کنند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

۲۰ برنامه برای کاهش آسیب‌های اجتماعی بازماندگی از تحصیل طراحی شده است

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: در سال جاری ۲۰ برنامه برای کاهش آسیب‌های اجتماعی بازماندگی از تحصیل و ترک تحصیل طراحی و با تدوین برنامه اقدام ملی برای انسداد مبادی بی‌سوادی و جذب این کودکان، اقدامات جهادی و انقلابی آغاز شده است.

حمید طریفی حسینی در پاسخ به مطلبی در یکی از رسانه‌ها، اظهار داشت: عدد کودکان بازمانده از تحصیل دوره‌ ابتدایی در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به کمترین میزان خود در طول سال‌های گذشته رسیده است و تنها در سال تحصیلی یاددشه حدود ۵۰هزار کودک بازمانده از تحصیل جذب آموزش‌وپرورش شدند و این عدد نسبت به عدد سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ کاهش حدود ۵۰ هزار نفری را نشان می‌دهد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

مجوز ورود کالاهای ملوانی یا ته‌لنجی مغایر با قوانین مبارزه با قاچاق‌ کالا است

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا گفت: قانون اجازه کالای ملوانی یا ته‌لنجی همچنین کالای کوله‌بری کاملا دچار اشکال و مغایر با سیاست و قوانین مقابله با قاچاق کالا است.

سردار حسین رحیمی در گفت و گو با خبرنگار انتظامی ایرنا اظهار داشت: قانون ورود کالا توسط ملوانان شناورھای دریایی سنتی است که در سال ۹۶ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد اما دارای نقایص بسیاری است و قابلیت اجرای قوانین مقابله با قاچاق کالا را از بین می‌برد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ثبت بیش از یک میلیون تولد در سال گذشته/استان تهران رکورد دار ولادت‌ها

سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد: یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۴۸ ولادت در سال ۱۴۰۲ در کشور به ثبت رسید و استان تهران رکورد دار میزان ولادت‌ها بود.

به گزارش سازمان ثبت احوال کشور و براساس اطلاعات مرکز رصد جمعیت کشور، در سال گذشته یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۴۸ ولادت در کشور به ثبت رسیده است و بر اساس آمار موجود بیشترین میزان ولادت‌ها مربوط به استان تهران با ۱۳۱ هزار و ۱۷۶ نوزاد و کمترین آن مربوط به استان سمنان با ۶ هزار و ۹۰۷ نوزاد بود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

تحریم علمی ایران در کنار تحریم‌های اقتصادی و سلامت

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: برای چاپ مقالات محققان ایران در سطح بین‌المللی سخت‌گیری می‌کنند و تحریم علمی نیز در کنار تحریم‌های اقتصادی و سلامت آغاز شده که باعث کند شدن ارتقای امتیاز علمی ایران می‌شود.

حسین قناعتی در تشریح دستاوردهای حوزه پژوهش و سلامت این دانشگاه افزود: با وجود این تحریک‌ها همچنان دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه ۴۵۲ در دنیا را به دست آورده است و در منطقه مدیترانه شرقی نیز اول هستیم.

وی اظهار داشت: حدود ۲۰ سال است که این دانشگاه دارای رتبه اول پژوهش‌های کشور و در چهار سال اخیر نیز در بخش فناوری و تولید تجهیزات پزشکی مدرن از جایگاه نخست برخوردار است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزه‌هایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیب‌ها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد می‌کنیم هر روز سری به این سایت‌ https://www.irna.ir/service/society بزنید.