به گزارش ایرنا، دراین نشست مقدماتی که 19 فروردین 1403 برگزار شد، نماینده ولیفقیه و امامجمعه شیراز اظهار کرد: کار باید از یک نقطه آغاز شود و کاری که شروع میشود، نمیتوان توقع داشت که هیچ عیبی نداشته باشد و باید در مرحله اجرا در زمینه حوزه گفتمان بیشتر مطالعه کنیم.
آیتالله لطفالله دژکام افزود: جریانی در مقابل موضوع سومین حرم اهلبیت (ع) فعالیت و میخواهد محیطهای مذهبی از کارکرد اصلی خودش بیرون بیاید.
استاندار فارس نیز گفت: برای هر قشری به گفتمان سازی خاصی نیازمندیم و لازم است کمیتههایی که تشکیل میشود زمان بگذارد و گفتمان سازی اقشار مختلف را فراهم کند و باید بسیار چابک عمل کند.
محمدهادی ایمانیه بیان کرد: شهرداری و شورای اسلامی شهر برای اتصال راههای اتصال مردم به حرم مطهر از طریق مترو باید برنامه زمانبندی اساسی در نظر بگیرند، دسترسی مردم به حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) باید تسهیل شود.
وی بر ضرورت ساماندهی خانههای اطراف حرم مطهر حضرت احمدبن موسی الکاظم علیهالسلام تأکید کرد و گفت: خانههای اطراف حرم باید ساماندهی شود تا از وجود معضلات فرهنگی اطراف حرم از این طریق جلوگیری شود.
استاندار فارس بیان کرد: منابع مالی پایدار حرم را موردتوجه قرار گیرد که تا پایان سال دغدغهای برای اجرای بسیاری از برنامهها نداشته باشیم.
تولیت حرم مطهر شاهچراغ(ع) در این نشست گفت:دوستان دستبهکار شدند و با تلاش مضاعف، گامهای اولیه برای تدوین سند راهبردی سومین حرم اهلبیت علیهمالسلام در ایران اسلامی برداشته شد و امروز متن اولیه، در اختیار دوستان است.
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری افزود:به مرورزمان، هم این سند تکمیل و هم گامهای تکمیلی برداشته میشود. این سند، نقشه حرکت است. برای اینکه یک حرکت بزرگ انجام گیرد، نقشه راه باید مشخص باشد و گامها تعریف شود، زمان، امکانات و عناصر اجرایی مشخص باشد و همه ابعاد این قضیه بایستی بهدرستی تبیین شود.
وی ادامه داد: هدف اصلی از نوشتن سند راهبردی سومین حرم اهلبیت علیهمالسلام این است که ما میخواهیم این کار بزرگ را انجام دهیم و بر اساس این نقشه به مقصد برسیم. لذا برای نیل به این هدف و رسیدن شیراز و حرم مطهر حضرت احمد بن موسی(علیهماالسلام) به جایگاه رفیع سومین حرم، لازم است یک سند دقیق، روشن و متقن وجود داشته باشد.
تولیت حرم مطهر شاهچراغ(ع) بیان کرد: این، اصل و ضرورت کار بوده است که بحمدالله باهمت دوستان بزرگوار شروع شد و به این مرحله رسیده است. جمعی از دوستان در این قضیه تلاش کردند که از همه آنها تشکر میکنیم.
کلانتری گفت: گفتمانسازی در این سند، یک گام است که همه مدیران، دستگاهها و مجموعهها به لحاظ گفتمانی بر این مسأله متمرکز شوند. طرح موضوع و جا انداختن این موضوع در ذهن شهروندان شیراز و مردم استان و کشور بایستی انجام گیرد و گامهای بعدی در جای خود برداشته شود.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائرین استانداری فارس نیز گفت: مختصرسازی و مردمی سازی سند گفتمان سومین حرم اهلبیت (ع) اهمیت ویژهای در موضوع گفتمانی دارد.
محمد فرخ زاده اضافه کرد: این سند باید قابلیت داشته باشد در شورای ملی زیارت کشور اجرایی شود.
وی گفت: در موضوع گفتمان سومین حرم اهلبیت (ع) مسئله شهر فرزانگان را مطرح کردیم و تمام دانشآموزان پایه چهارم دبستان در حرم مطهر حضور یافتند و با موضوع سومین حرم اهلبیت (ع) و آداب حرم مطهر آشنا شدند و در طرح مسجد محوری هم اهالی مسجد با حرم مطهر ارتباط قوی گرفتند.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز با اشاره به مراحل شکلگیری سند جامع سومین حرم اهلبیت علیهمالسلام گفت: سند تحول آمادهشده و پژوهشها ادامه دارد و اکنون به این مرحله رسیدهایم که ارائه سند یک عنوان قابلتوجه نه برای استان بلکه برای کشور باید داشته باشد.
سید ابراهیم حسینی ادامه داد: کار وقتی شکل عمومی و مردمی پیدا خواهد کرد که فکر و جهتگیری، تبدیل به گفتمان عمومی باشد.
وی اظهار کرد: باید بدانیم چگونه میشود برای سند جامع سومین حرم اهلبیت علیهمالسلام گفتمانسازی کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز گفت: سومین حرم اهلبیت(ع) نه در استان بلکه در کشور مهم است و رهبر معظم انقلاب با نامگذاری سومین حرم اهلبیت(ع) توانست غبار روی این استان را پاک کند و اکنون ما باید این سند را به گونههای مختلف برای شهروندان و مسئولین بیان کنیم تا اهمیت این سند را بدانند.
شهردار کلانشهر شیراز نیز اظهار امیدواری کرد بحث گفتمان سازی دوام داشته باشد.
محمدحسن اسدی با اشاره به اینکه تقریباً وظایف همه دستگاهها مشخصشده است، افزود: تفکیک وظایف بسیا مهم است و کارکرد و رویکرد بسیار زیادی دارد که اجتماعی، فرهنگی، مذهبی، امنیتی و اقتصادی از کارکردهایی است که در نظر گرفتهشده است.
وی با اشاره به اینکه بافت تاریخی فرهنگی در جوار حرم مطهر قرار دارد، افزود: مردم شیراز پایکار گفتمان سومین حرم مطهرهستند، به شرطی که ما مسئولین زمینه آن را فراهم کنیم و امیدوارم در صورت ثبت سند از ابتدای نیمه دوم سال فعالیتهای زیرساختی آن را شاهد باشیم.
رئیس پژوهشکده رهیافت ولایت گفت: امروز گامهای اولیه برای سند سومین حرم اهلبیت علیهمالسلام در ایران اسلامی برداشتهشده است.
حجتالاسلاموالمسلمین محمدرضا طاهری ادامه داد: برای رسیدن شیراز و استان به جایگاه سومین حرم اهلبیت علیهمالسلام لازم بود یک سند جامع، کامل و روشن نوشته شود که به همت دوستان شروعشده است.
وی ادامه داد: شیراز بهعنوان سومین حرم اهلبیت علیهمالسلام بود و بهتدریج از آن غافل شده بودیم، پس مقام معظم رهبری متذکر شدند و ما باید تمام تلاش خود کنیم که به این جایگاه برسیم.
رئیس پژوهشکده رهیافت ولایت افزود: به فرصتها دقت شود هرچند مدتزمان مسئولیت ما کم است اما میتوان ریلگذاری کرد و هدفگذاری دقیق انجام داد و اگر طراحی کنیم و مدیران جدی باشند، ریلگذاری خوبی صورت خواهد پذیرفت و گفتمان سازی تنها یک گام از سند جامع سومین حرم اهلبیت علیهمالسلام است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس هم گفت: ولایت وولایتپذیری مهمترین موضوعی است که باید موردتوجه قرار گیرد و این موضوع باید به نقطه مرکزی تدوین راهبردها شکل گیرد؛ چراکه حضرت شاهچراغ(ع) بهعنوان امین ولایت شناخته میشدند.
حجتالاسلام و المسلیمن حسن قانع گفت: باید تغییر فرهنگ رفتارساز ایجاد شود و همه برنامهها و اقدامات فرهنگی و اجتماعی استان محوریت حرم حضرت شاهچراغ(ع) باشد و در این مسیر به برنامهسازی متمرکز نیازمندیم.