سمنان - ایرنا - استاندار سمنان با اشاره به تداوم خشکسالی‌ها گفت: شهرداری‌های استان حق استفاده از آب آشامیدنی را برای آبیاری فضای سبز ندارند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحمدرضا هاشمی روز سه شنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان سمنان در سالن غدیر استانداری افزود: شهرداری ها به هیچ عنوان حق استفاده از آب آشامیدنی برای فضای سبز را ندارند و ضرورت دارد تا نسبت‌ به جداسازی آب غیرآشامیدنی برای نگهداری فضای سبز اقدام کنند.

وی گفت: استان سمنان با خشکسالی و همچنین تنش آبی مواجه است و امسال نیز تشکیل ستاد تنش آبی به منظور مدیریت مساله در اولویت قرار دارد.

وی با تاکید بر آموزش آبداران به ویژه در روستاهای استان سمنان برای جلوگیری از هدررفت آب در شبکه آبرسانی و مخازن، تاکید کرد: امر فرهنگسازی در خصوص تبیین‌ اهمیت‌ مدیریت بهینه‌ مصرف آب در بین‌ اقشار جامعه از طریق ظرفیت های اطلاع رسانی و فضای مجازی، بسیار حائز اهمیت است.

به گفته این مسوول، جلوگیری از توسعه سطح زیر کشت، استفاده از محصولات کم‌آب‌بر، توسعه کشت گلخانه‌ای با هدف افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف آب، اصلاح شبکه آبرسانی و استفاده از سامانه نوین آبیاری، از جمله اقداماتی است که باید برای مدیریت بحث مصرف بهینه آب در دستور کار باشد.

وی بیان کرد: با استفاده از ظرفیت دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها، نظارت و بازرسی ها در این حوزه تقویت شود و جلوگیری از انشعابات غیرمجاز به صورت جدی مدنظر باشد.

استاندار سمنان یادآور شد: از ظرفیت قرارگاه محرومیت زدایی به ویژه برای آبرسانی و تامین آب شرب روستاها و مناطق محروم و کم‌برخوردار استان به بهترین شکل استفاده شود.

میزان استفاده شهرداری ها از آب شبکه توزیع برای آبیاری فضای سبز در نقاط استان متفاوت است و در شهر سمنان این جداسازی تا حد زیادی انجام شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ۲۱ درصد آب مورد نیاز استان سمنان از چشمه و قنات، ۱۷ درصد از آب‌های سطحی و ۶۲ درصد از منابع زیرزمینی و با حفر چاه‌های عمیق و نیمه‌عمیق تامین می‌شود. به بیانی دیگر ۸۰ درصد نیاز آبی استان را منابع زیرزمینی تامین می‌کنند و تنها هفت و هفت دهم درصد مساحت استان سمنان قابلیت تغذیه سفره های آب‌ زیرزمینی دارد.

اکنون با وضعیت نامطلوب بارش‌ها، مشکل کم‌آبی در استان سمنان بیش از پیش خودنمایی می‌کند که خالی ماندن ظرفیت سدها بهترین شاهد برای آن است

استان سمنان سالانه ۱۳۳ میلیون متر مکعب کسری آب‌های زیرزمینی و سه و ۲ دهم میلیارد مترمکعب کسری مخزن انباشته دارد.