زاهدان- ایرنا- نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گفت: انتقام خون شهدای اخیر استان و مجازات گروهک‌های مزدور و متجاوز از انتظارهای مردم است و باید به سختی شوند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت‌الله مصطفی محامی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته زاهدان با تاکید بر اینکه باید پاسخ محکمی به گروهک‌ها داده شود تا دیگر جرات تکرار چنین ماجراجویی‌های نداشته باشند، اظهار کرد: ناامنی‌هایی در سیستان و بلوچستان رخ داد و متاسفانه برخی عزیزان نظامی، انتظامی و امنیتی ما به شهادت رسیدند که بسیار تأثر برانگیز است و جامعه ما را عزادار کرده و مقام معظم رهبری نیز اشاره کردند که جنایات اسرائیل در غزه، شهادت سرداران در سوریه و شهادت مدافعان امنیت در بلوچستان مردم را عزادار کرده است و مردم عزادار هستند اما ما همچنان پای دفاع از انقلاب و اسلام ایستاده‌ایم و هرگز به دشمن اجازه نمی‌دهیم به کشور ما طمع داشته باشد و به ما آسیب بزند.
امام جمعه زاهدان تاکید کرد: مسئولان نظامی، انتظامی و امنیتی هوشیاری خود را بیشتر و رصد اطلاعاتی خود را برای مقابله با دشمن افزایش دهند.
نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان بیان کرد: مردم مقاومت خواهند کرد اما دارای انتظاراتی هم هستند و از مسئولان نظامی، انتظامی و امنیتی انتظار دارند هوشیاری خود را بیشتر کنند رصد اطلاعاتی خود را برای مقابله با دشمن افزایش دهند تا دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم و با رصد و اشراف عملیاتی و بالا بردن توان دفاعی از تکرار این حوادث جلوگیری کنند.
امام جمعه زاهدان افزود: نکته دوم این است که باید امکانات لازم برای انسداد و کنترل مرزها تهیه شود و مسئولان استانی و بویژه مسئولان کشوری باید در تامین بودجه و امکانات همکاری کنند و برای انسداد و کنترل مرزها، مدیریت اتباع و نیز برای جلوگیری از انواع قاچاق که در استان‌ها صورت می‌گیرد و تبدیل به پوششی برای حضور گروهک‌ می‌شود تدبیر کنند.

آیت‌الله محامی اظهار کرد: انتظار جدی مردم برخورد قاطع با هر کسی است که به هر نحوی اعمال تروریستی را تایید، حمایت و پشتیبانی کرده و طبعأ چنین عملیات‌های تروریستی گسترده بدون حمایت و همراهی داخلی امکان‌پذیر نیست و طبعأ در داخل برخی همکاری کرده‌اند و یا حداقل با خبر شدند و به نیروهای امنیتی خبر ندادند و انتظار مردم این است که بدون هیچ مسامحه با هر کس که در این جهت همکاری داشته با قاطعیت برخورد شود و به اشد مجازات برسد.
امام جمعه زاهدان بر لزوم استفاده از ظرفیت مردم و بومی سازی دفاع و مشارکت مردم در دفاع تاکید کرد و افزود: ما چنین چیزی را در دوران دفاع مقدس تجربه کردیم و معتقدیم حضور مردم در هر عرصه‌ای راهگشاست و مسئولان و فرماندهان باید زمینه حضور و مشارکت مردم در عرصه دفاع را فراهم کنند.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان گفت: مشارکت مردم راه حل کلیدی جهت رشد در عرصه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی سیاسی، اجتماعی، نظامی و دفاعی است.
آیت الله محامی با اشاره به روز ارتش افزود: چهارشنبه ۲۹ فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی است و این روز را به همه ارتشیان تبریک عرض می‌کنیم و از تلاش های آن‌ها برای حفظ استقلال و امنیت کشور قدردانی می‌کنیم.
نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان با اشاره به نامگذاری سال۱۴۰۳ تحت عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اظهار داشت: طبعأ این تعیین شعار باید برای قوای سه گانه خصوصا قوه مجریه حکم نافذ باشد و همه در راستای تحقق شعاری که مقام معظم رهبری تعیین کردند برنامه ریزی و تلاش کنند و انشالا که چنین خواهد بود.
امام جمعه زاهدان به بیان نکاتی در راستای تحقق شعار سال در سیستان و بلوچستان پرداخت و گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی و هم مرزی با ۲ کشور در خشکی و دریایی که در جنوب استان وجود دارد و نیز امکانات و استعدادهایی که خداوند در این استان قرار داده از جمله معدن، زمین‌های کشاورزی و دامداری تا انسان‌ها و استعدادهای بشری زمینه رشد فراوان دارد و این بر همگان روشن است.

آیت‌الله محامی با بیان اینکه نادیده گرفتن خدمات فراوان انقلاب اسلامی در سیستان و بلوچستان به دور از انصاف است، اظهار کرد: در دوران طاغوت این منطقه مورد توجه قرار نداشت و به همین دلیل با محرومیت‌های فراوان تاریخی همراه بود اما در طول سالیان بعد از انقلاب توجه به این منطقه شروع شد و همان گونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند اولین ماموریتی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) به عهده ایشان قرار دادند سفر به سیستان و بلوچستان جهت رسیدگی به مشکلات این استان بوده و در طول تاریخ انقلاب نیز فعالیت‌های فراوانی در استان صورت گرفته به گونه‌ای که وضعیت کنونی استان با زمان آغاز و قبل از انقلاب قابل‌ مقایسه نیست و کتمان این حقیقت بی انصافی است و نادیده گرفتن خدمات فراوان انقلاب برای این منطقه به دور از انصاف است.

امام جمعه زاهدان ادامه داد: البته این خدمت رسانی کم و زیاد داشته و در دولت‌های مختلف دچار افت و خیز داشته اما هیچگاه متوقف نشده و طبعا استان‌های دیگر هم متوقف نشده و برای رشد خود تلاش داشته اند و با توجه به اینکه استان‌های دیگر تلاش داشته اند و محرومیت‌های تاریخی که ما داشته ایم هنوز در بسیاری از شاخص‌های توسعه ذیل جدول هستیم و باید کار و تلاش مضاعف داشته باشیم تا بتوانیم فاصله را با سایر استان‌ها کم کنیم و رشد بیشتر داشته باشیم‌.

وی با بیان اینکه مشارکت مردم راه حل کلیدی جهت رشد در عرصه‌های مختلف کشور است، تصریح کرد: با توجه به امکانات و استعدادهایی که خداوند در سیستان و بلوچستان قرار داده زمینه رشد در عرصه‌های مختلف در استان کاملا فراهم و آماده است و ما باید از این امکانات به درستی استفاده کنیم و در ابعاد مختلف رشد پیدا کنیم و تنها یک محور کار عرصه اقتصاد است برای مثال در حوزه عمران، زیرساخت‌ها، صنعت، معدن و کشاورزی فعالیت‌های زیادی در حال انجام است اما باز هم زمینه فعالیت و کار بیشتر وجود دارد.
امام جمعه زاهدان افزود: برای استفاده درست از فرصت‌ها باید همه نیروها و امکانات را به کار گیریم تا استعداد بالقوه را به فعلیت برسانیم و راه حل کلیدی در همه این عرصه‌ها مشارکت مردم است.
آیت الله محامی تاکید کرد: مسئولان زمینه‌های مشارکت مردم در حوزه تولید و اقتصاد را رصد کرده و به اطلاع مردم برسانند.

وی بر لزوم پشتیبانی از مردم در فعالیت‌های اقتصادی تاکید کرد و گفت: مشکلی که همواره بیان می‌شود و مورد بحث قرار می‌گیرد بحث تسهیلات بانک‌ها و مصوباتی است که اعلام می‌شود اما این مصوبات اجرایی نشده و به آن عمل نمی‌شود در حالی که پشتیبانی از تولیدگران مهم است و فعالان اقتصادی همواره مطرح می‌کنند با رقم‌هایی بسیار کم می‌توانند تولید و اشتغال آفرینی کنند و به پشتیبانی نیاز دارند.


امام جمعه زاهدان بر لزوم گسترش، تقویت و توسعه پارک‌های علم و فناوری در استان تاکید کرد و گفت: پارک‌های علم‌وفناوری متعدد داریم و بر حسب بازدیدها و گزارش‌هایی که داریم خوشبختانه رشد بیشتر خم پیدا کرده و دولتمردان باید برای توسعه بیشتر این مجموعه‌ها تلاش کنند.
وی افزود: باید کارآفرینان موفق را مورد حمایت قرار داد و از آن‌ها پشتیبانی صورت گیرد و به دیگران نیز معرفی شوند تا الگویی برای سایرین باشند و تجربیات آن‌ها برای دیگران بازگو شود و آنها نیز دست دیگران را بگیرند و راهنمایی کنند.

وی پیوند زدن دانشگاه‌ها با نیاز جامعه را خواستار شد و گفت: دانشگاهیان ما باید در این عرصه حضور جدی داشته باشند و جامعه ما از محصول کار آن‌ها در جهت رشد تولید و اقتصاد به درستی استفاده کنند.