نویدرضا فراهانی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تولید در گلخانه ۱۰ برابر تولید در فضای باز است از سویی دیگر این نوع کشت ارزش افزوده خوبی به همراه دارد.
وی ادامه داد: به دلیل رویکرد صادراتمحور محصولات گلخانهای با رونق این نوع کشت، امکان صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای منطقه فراهم شده و سود خوبی عاید گلخانهداران میشود.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی گلستان به توسعه گلخانهها در گلستان اشاره کرد و توضیح داد: سیاست توسعه گلخانههای کشور مبتنی بر مطالعاتی بود که توسط وزارت جهاد کشاورزی در اواسط دهه ۹۰ انجام شد و براساس آن پس از تصویب هیات دولت، توسعه کشت گلخانهای در کل کشور کلید خورد.
فراهانی با اشاره به اینکه در سایه کمکهای دولت، محصولات کشاورزی از فضای باز به فضای زیرپوشش گلخانه منتقل شدند، بیان کرد: گلستان به دلیل برخورداری از اقلیمهای متفاوت از جمله مناطقی است که برای توسعه کشت گلخانهای شناسایی شده و در راستای آن دولت برای توسعه گلخانهها در مناطق مستعد، اعطای تسهیلات و صدور مجوز به متقاضیان کمک کرد.
وی به حمایت های جهاد کشاورزی از متقاضیان احداث گلخانه اشاره کرد و توضیح داد: انجام هر فعالیتی نیاز به دانش و تجربه دارد لذا علاقهمندان به این حوزه باید از حداقل اطلاعات و دانش در حوزه کشت گلخانهای برخوردار باشند.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی گلستان حداقل مساحت مورد نیاز برای احداث گلخانه در روستاها را چهار هزار متر مربع زمین اعلام کرد و گفت: حداقل سه هزار متر مربع از زمین باید زیر پوشش گلخانه ای برود.
فراهانی از علاقهمندان به احداث گلخانه خواست؛ سطوح بالاتری را برای احداث گلخانه انتخاب کنند تا ضمن افزایش درآمد، در آینده امکان صادرات محصولات خود را داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: متقاضیان پس از دریافت پروانه تاسیس گلخانه میتوانند مجوز تغییر کاربری زمین و تامین انشعابات گاز، برق را دریافت کنند در کنار آن دولت برای حمایت از این افراد، ۸۰ درصد هزینه ساخت گلخانه را در قالب تسهیلات پرداخت میکند.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه تسهیلات احداث گلخانه با بازپرداخت پنج ساله با یک سال تنفس به متقاضیان اعطا میشود، افزود: تسهیلات پرداختی برای احداث گلخانه، از محل تبصره ۱۸ و با کارمزد ۱۸ درصد به متقاضیان تعلق میگیرد.
وی از برپایی کارگاههای آموزشی مستمر در طول سال برای ارتقای دانش گلخانهداران خبر داد و گفت: از سال ۱۳۹۶ تاکنون برای ۴۰۰ طرح گلخانهای به مساحت ۱۰۴ هکتار تسهیلات اعطا شده و ۷۷ طرح گلخانهای نیز به مساحت ۵۶ هکتار در دست ساخت است.
به گفته فراهانی؛ در یک سال گذشته با توجه به محدودیت منابع مالی، روند اعطای تسهیلات کُندتر شده اما باز هم حمایت های لازم از متقاضیان وجود دارد تا اعطای تسهیلات در اولین فرصت عملیاتی شود.
به گزارش ایرنا، استان گلستان حدود ۹۲ هکتار گلخانه فعال دارد که ۱۴ هزار تن سبزی و صیفیجات از این بستر تولید میشود، همچنین بخشی از فضای گلخانهای استان به پرورش درختچهها و گلهای زینتی اختصاص یافته است.
در حال حاضر محصولات گلخانهای گلستان به ۱۰ کشور صادر میشود.