جیرفت- ایرنا- استاندار کرمان در محل رودخانه سورگاه شهرستان قلعه‌گنج، یکی از نقاطی که هرسال در سیلاب شاهد خسارت‌ و دردسر بودیم، حضور میدانی پیدا کرد و گفت: با اقدامات یکسال اخیر و احداث سیل‌بند، دیگر اینجا تهدیدی برای ساکنان نیست.

گرچه ساکنان بومی درخواست احداث پل داشتند و آنقدر اصرار کردند تا استاندار را قانع کنند که بررسی ها در این زمینه انجام شود اما آنچه در چندروز بارش های سنگین و سیل آسا در جنوب کرمان هویدا شد، اینکه توسعه زیرساخت ها و اقدامات مقابله ای پیشگیرانه برای سیل، به واقع تاثیر خود را اینگونه نشان می دهد و استاندار نیز تاکید کرد: بعد از احداث سیل‌بند در کنار رودخانه فصلی سورگاه چراغ آباد قلعه گنج، اینجا دیگر تهدیدی برای ساکنان در مواقع بروز سیل به شمار نمی رود.

به گزارش ایرنا، البته خسارت‌های سیل در جنوب کرمان تاکنون و بعد از ۲ روز بارش های شدید، سنگین گزارش نمی شود و البته اینطور نبوده که حجم بارش‌ها زیاد نبوده، آمارهای هواشناسی گویای حجم آب است اما به مدد الهی و بسیج همه مدیران و امکانات، جلسات متعدد استانی و شهرستانی، آماده‌باش همه ارکان، گسیل تجهیزات و حضور میدانی مدیر عالی دولت در استان به همراه سایر مدیران دست به دست هم داده تا تاکنون شاهد خسارت گسترده سیل نباشیم.

آمارها حکایت از انسداد چندراه روستایی، عمدتا در مناطق کوهستانی و ۲ تا سه جاده اصلی به صورت مقطعی دارد که باتوجه به این حجم از بارش ها طبیعی است؛ بخشی از جاده ها، سیل بندها و محصولات کشاورزی نیز البته در نتیجه فشار این حجم از سیلاب آسیب دیده اند اما دیگر مثل ۲ سال پیش نبود که تلفات و خسارت های سنگین، آبگرفتگی در منازل یا خسارت های دیگر داشته باشیم و درگیر بحران گسترده شویم.

برخی مناطق جنوب کرمان در بارش های روز گذشته باران بالای ۵۰ میلیمتری را در مدت زمان چندساعت تجربه کردند.

مدیریت عالی استان کرمان چندروز قبل از شروع بارش ها، ضمن تشکیل جلسات ستاد بحران، جلسه شورای اداری استان را نیز برگزار و ضمن بسیج همه امکانات و مدیران، تاکید کرد که اقدامات پیشگیرانه با هدف حفظ جان و امکانات مردم در اولویت باشد؛ در همین زمینه سه روستا تخلیه و بخشی از جامعه عشایری از نقاط پرخطر جابه جا شدند و امروز هم هواشناسی پیش بینی می کند بارش ها رو به کاهش گذاشته و امید می رود شاهد خسارت زیادتری نباشیم.

اما استاندار کرمان که از روز دوشنبه و قبل از شروع بارش ها عازم جنوب کرمان که کانون بیشتر بارش ها بود شده، صبح امروز به قلعه گنج در انتهایی ترین نقطه استان و هم مرز با هرمزگان رسید تا از نزدیک وضعیت مواجهه با سیل را مشاهده و وضعیت خسارت ها را ببیند.

محمدمهدی فداکار در جریان بازدید از نقاط مختلف به ویژه رودخانه سورگاه قلعه گنج گفت: مسئولان گرفتگی در مسیر رودخانه را نیز برای تسهیل جریان آب رفع کنند تا ساکنان دچار مشکل نشوند.

در این بازدید اعضای شورا و اهالی تقاضای احداث پل داشتند و همچنین لوله آبرسانی بین ٢ روستا در وسط رودخانه شکسته بود که به قطع آب شرب روستا نیز انجامیده است.

سلامت گندمزارها

نگرانی دیگر البته خسارت سیل به گندمزارهایی که تاکنون برداشت نشده اند بود که استاندار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مورد احتمال آسیب دیدگی مزارع گندم با توجه به برداشت نشدن نیمی از آنها در قلعه‌گنج اظهار کرد: چون بارندگی ها با باد یا تگرگ همراه نبود، شاهد آسیب دیدگی به مزارع و شکستگی گندم ها نبودیم.

فداکار افزود: گندمزارها اگر چند روز آفتاب بخورد، امکان برداشت آنها وجود دارد و جای نگرانی نیست.

استاندار کرمان که از ظهر روز دوشنبه در جنوب کرمان حضور دارد و از شهرستان های مختلف بازدید می کند، تاکنون در شهرستان های جیرفت، عنبرآباد، منوجان، کهنوج و رودبارجنوب حضور میدانی داشته و از نزدیک مدیریت بحران مقابله با سیل و اقدامات پیشگیرانه را نظارت و عملیاتی کرده است.