به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد محمدیزاده روز پنجشنبه در نشست با نظام الدین زاهدی سفیر تاجیکستان در ایران اظهار کرد: این ۲ کشور با آشنایی بیشتر با محصولات میتوانند به توسعه مبادلات اقتصادی و تجاری کمک کنند.
وی بیان کرد: همچنین با توجه به نبود مرز دریایی در تاجیکستان میتوان از ظرفیت بنادر استان بوشهر در ساخت انبار پشتیبانی برای صادرات به کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس استفاده کرد.
استاندار بوشهر تصریح کرد: این استان طولانیترین مرز دریایی و ساحل با خلیجفارس داشته با پنج کشور حاشیه خلیجفارس همسایه است که این ظرفیتی برای افزایش مبادلات تجاری ایران و تاجیکستان است.
وی تولید ۷۴ درصد گاز مصرفی کشور، فعالیت ۲۳ مجتمع پتروشیمی و تولید ۵۰ درصد محصولات صنایع پتروشیمی را از دیگر ویژگیهای استان بوشهر برشمرد.
محمدیزاده ادامه داد: ۹۳ درصد نفت خام کشور از استان بوشهر صادر میشود و در کنار صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، ظرفیتهای مهمی در عرصه تولیدات محصولات کشاورزی از جمله خرما، میگو وجود دارد.
استاندار بوشهر وجود ۶ میلیون اصله نخل، تولید ۲۰ درصد خرما کشور، ۵۰ درصد محصول میگو پرورشی از دیگر توانمندیهای استان برشمرد.
وی افزود: استان بوشهر دارای ۱۶ بندر در بخشهای مختلف است که ظرفیت قابل توجهی برای ایجاد انبار لجستیکی تاجیکستان برای معادلات تجاری با کشورهای جنوبی خلیجفارس دارد.
محمدیزاده عنوان کرد: بندر دیر در جنوب استان بوشهر یکی از قطبهای تجارت دریایی با کشور قطر است و استان با این ظرفیتها در آمادگی کامل برای توسعه روابط با تاجیکستان قرار دارد.