به گزارش خبرنگار ایرنا، احیای تالاب هشیلان میتواند تاثیر بسزایی در حوزههای مختلف کشاورزی، تغییرات اقلیمی (رطوبت و تعادل دما) و گردشگری استان کرمانشاه داشته باشد.
تالاب هشیلان با ویژگی زیبا و بارز خود نه از رودخانه تغذیه میکند و نه در اقلیم سردسیر و پربارانی قرار دارد بلکه تنها از چشمه آب کنار آن (چشمه سبز علی) جان میگیرد.
این زیست بوم کم نظیر که حدود ۱۱۰ جزیره بزرگ و کوچک با مساحت تقریبی ۱۰۰ مترمربع تا یک هکتار را در خود جای داده در ۲۶ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه در دهستان الهیار خانی و در دامنه کوه های خورین و ویس قرار دارد.
هشیلان به معنی لانه مارها است؛ در داخل و حاشیه تالاب علفزار مانند آن علاوه بر راسته جوندگان همچون خانواده موش ها انواع اردک، لاک پشت، گونههای مختلف پرندگان شکاری و قورباغه و پستاندارانی چون گرگ، روباه، خرگوش، شغال و گربه وحشی نیز زیست میکنند.
در استانی مانند کرمانشاه که دارای اقلیم نیمه خشک و متوسط بارندگی حدود ۴۰۰ میلی متر است وجود تالاب هشیلان به عنوان مهمترین تالاب استان، یکی از شاهکارهای طبیعت است.
تالاب هشیلان ضمن اینکه زیستگاهی مطلوب برای زمستانگذرانی پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر است دارای کارکردهای مختلف زیست محیطی، زیبا شناسی، اقتصادی، ذخیره آب برای روزهای خشک و گرم، زمستان گذرانی پرندگان مهاجر و بومی، ارزش تحقیقاتی و گردشگری و نظایر آن بوده و از اهمیت بالایی برای کشور برخوردار است.
این تالاب در ذخیره آبهای زیر زمینی، جلوگیری از خشکسالی و حفظ گونههای جانوری و گیاهی نقش حیاتی دارد بر همین اساس حفظ و نگهداری آن از اهمیت بالایی برخوردار است و این در حالیست که هشیلان روزهای تلخی را پشت سر گذاشته و طی سالهای اخیر بارها دچار آتش سوزی و خشکی کامل شد.
بارندگیهای اخیر جانی دوباره به تالاب هشیلان داده و باعث تغییر اقلیم منطقه و سرزندگی طبیعت و مردمان کرمانشاه شده است؛ فیلم آن را ببینید.