به گزارش ایرنا، "مسعود میرزایی " روز شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به افزایش ابتلا به انواع سرطان در جهان، ایران و استان یزد، آمار شیوع آن در استان در هر دو ۲ جنس را ۲۱۳ در هر یکصد هزار نفر ذکر و اظهار کرد: این آمار در زنان ۲۲۰ هزار در هر یکصد هزار نفر است که یزد در این بخش در رتبه اول کشور را دارد و در مردان نیز ۲۱۰ نفر در هر یکصد هزار نفر است که استان در رتبه دوم کشور قرار دارد.
وی با بیان اینکه استان یزد در بین استانهای کشور رتبه نخست شیوع سرطان را داراست، اظهار کرد: شایعترین سرطان ها در بین مردان پوست، پروستات، روده بزرگ ، مثانه و لوسمی و در زنان پستان، تیروئید، روده بزرگ ، پوست و دهانه رحم است .
میرزایی، شایعترین سرطانها در کشور بر اساس آخرین بررسیها را پستان، پروستات، روده بزرگ ، پوست و معده بیان کرد و افزود: البته تفاوت های جزیی وجود دارد بطوری که سرطان های پستان، تیروئید، پوست، پروستات و روده بزرگ شایعتر است.
رئیس پژوهشکده بیماریهای غیرواگیر دانشگاه پزشکی یزد با بیان اینکه ۹۵ درصد جمعیت استان شهرنشین و بقیه در روستاها ساکن هستند گفت: یکی از دلایل دارا بودن رتبه نخست شیوع سرطان در استان ،دسترسی افراد به پزشکان ، مراکز درمانی و تشخیص قطعی پاتولوژی است در صورتی که در برخی استانها براساس گواهی فوت، آمار افراد مبتلا به این بیماری ثبت می شود.
وی اضافه کرد: همچنین به دلیل مراجعه بسیاری از بیماران استانهای جنوبی و جنوب شرقی کشور به مراکز درمانی و تشخیصی و درمان اولیه به استان، آدرس محل سکونت آنها کدپستی درج شده است و به عنوان فرد سرطانی در این استان به ثبت می رسد.
میرزایی شیوه زندگی نادرست را یکی از مهمترین علل ابتلا به سرطان دانست و افزود: اگر شیوه زندگی افراد به سمت زندگی سالم تغییر پیدا کند شاهد کاهش ۵۰ درصدی سرطانها، ۷۰ درصدی دیابت و ۸۰ درصدی فشار خون بالا و بیمارهای قلبی و عروقی خواهیم بود.
وی دومین عامل مبتلا شدن به سرطان را عوامل محیطی و شغلی عنوان کرد و گفت: این عوامل در پیشگیری از سرطان ۱۰ تا ۲۰ درصد تاثیر دارد .
رئیس پژوهشکده بیماریهای غیرواگیر دانشگاه پزشکی یزد با بیان اینکه عوامل عفونی نیز در بروز سرطانها مانند سرطان کبد و دهانه رحم سهیم هستند، افزود: عوامل ژنتیکی از دیگر عوامل شیوع دیابت است؛ حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد ازدواجها در شهر یزد ازدواج فامیلی است که می تواند در عامل ژنتیکی بروز سرطان موثر باشد.
وی در ادامه به شیوه زندگی مردم استان و ارتباط آن با سرطان، گریزی زد و گفت: : ۶۰ تا ۷۰ درصد جمعیت استان دارای اضافه وزن و چاقی هستند و از لحاظ کم تحرکی در رتبه اول کشور قرار دارد که این آمارها نگران کننده است.
میرزایی خاطرنشان کرد: تغذیه نامناسب از دیگر عامل شیوع بالای سرطان در بین یزدهاست استفاده از چای نبات و شیرینی بیش از حد برای سلامت ما موثر نیست که در استان بیشتر به این شیوه پذیرایی می شود.
وی تصریح کرد: این استان در مصرف غذاهای فوری (فست فودها) نیز در رتبه بالا و در مصرف سبزیجات و میوه ها در رتبه پایین کشور قرار دارد که همه مبین آن است که سبک زندگی بخش زیادی از شهروندان استان مبتنی بر سبک زندگی سالم نیست.
انجام ۲۹۸ طرح تحقیقاتی در حیطه سرطان
معاون تحقیقات تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی یزد هم گفت: در مجموع ۲۹۸ طرح تحقیقاتی در زمینه سرطان در ابعاد مختلف از پیشگیری تا درمان انجام شده است.
"امین صالحی "افزود: تاکنون ۱۶۴ مورد از این تحقیقات خاتمه و منجر به گزارش نهایی شده که نتایج از طریق فضای مجازی برای اطلاع عمومی منتشر شده است.
وی "ارتباط اسیدهای چرب ترانس بر ابتلا به سرطان روده بزرگ و «اثر اسانس و گیاه آنغوزه بر سرطان" را از جمله این طرح ها بیان کرد و گفت: همچنین ۱۰۴ مقاله متعدد با موضوع سرطان منتشر شده است.
بستری ۶ هزار و ۹۸۸ بیمار در مراکز درمانی استان یزد
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان یزد هم در این نشست با اشاره در طرح سلامت نوروزی امسال گفت: مجموعا ۶ هزار و ۹۸۸ بیمار در مراکز درمانی استان بستری و ۹ هزار و ۲۰۰ نفر هم به صورت سرپایی درمان شدند.
"علیرضا اسلامی"خاطرنشان کرد: همچنین سه هزار و ۱۹۹ نفر در این مدت تحت عمل جراحی و ۱۷۴ نفر نیز فوت کردند.
وی تعداد ماموریت های اورژانس استان را پنج هزار و ۳۷۸ مورد بیان و خاطرنشان کرد: همچنین در این بازده ۶ مورد ماموریت از طریق اورژانس هوایی انجام شده است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان یزد با اشاره معدوم سازی ۱۸ مورد محصولات آرایشی غیرمجاز در استان گفت: شهروندان مواد آرایشی از مراکز معتبر خرید کنند .
اسلامی اضافه کرد: تمام تلاش پرسنل درمان دانشگاه علوم پزشکی، ارائه خدمات با کیفیت و ارتقاء سطح سلامت به شهروندان است.