تهران- ایرنا- داده‌های گمرکی دولت چین نشان می‌دهد، روسیه در ماه مارس همچنان اولین تامین کننده نفت این کشور باقی مانده و واردات نفت از روسیه به رکورد تاریخی ۲ میلیون و ۵۶۰ هزار بشکه در ژوئن سال گذشته میلادی نزدیک می‌شود.

۱به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز، در حالی که پالایشگاه‌های چینی دریافت محموله‌های شرکت نفتی سوکول روسیه را متوقف کرده اند، داده‌های گمرک چین نشان داد روسیه همچنان بزرگترین تامین‌کننده نفت چین در ماه مارس (اسفند- فروردین) بوده است.

بر اساس داده های اداره کل گمرک چین، واردات این کشور از روسیه، شامل تامین از طریق خطوط لوله و محموله های دریایی، در سال گذشته ۱۲.۵ درصد افزایش یافته و به ۱۰ میلیون و ۸۱۰ هزار تن متریک یا ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است.

این ارقام بسیار نزدیک به رکورد ماهانه قبلی است. روسیه در ماه ژوئن ۲۰۲۳ (خرداد ۱۴۰۲)، روزانه به طور متوسط ۲ میلیون و ۵۶۰ هزار بشکه نفت به چین صادرات داشت.

هفت نفتکش روسی تحت تحریم، محموله های شرکت نفتی سوکول را در بنادر چین در ماه مارس تخلیه کردند، زیرا روسیه تلاش می کرد تا در پی تشدید تحریم های آمریکا، مازاد عرضه نفت را از بین ببرد.

بیش از ۱۰ میلیون بشکه نفت عرضه شده توسط ساخالین-۱، یکی از واحدهای نفت روسیه، طی سه ماه گذشته در بحبوحه مشکلات پرداخت و تحریم شرکت های کشتیرانی، روی کشتی های حامل نفت خام انبار بود.

براساس این گزارش، انباشت نفت خام روسیه برای ذخیره سازی در ذخایر استراتژیک توسط شرکت دولتی نفت چین، نیز باعث افزایش واردات از روسیه شد.

داده‌های شرکت مشاوره کپلر (Kpler) پیش‌بینی می‌کند محموله‌های دریایی از روسیه به رکورد یک میلیون و ۸۲۰ هزار بشکه در روز، از جمله ۴۴۰ هزار بشکه نفت شرکت سوکول و ۹۶۷ هزار بشکه نفت شرکت اسپو برسد.

روسیه با وجود تحریم‌های غرب و محدودیت قیمت خرید نفت که پس از تهاجم کرملین به اوکراین در سال ۲۰۲۲، اعمال شد بزرگ‌ترین تامین‌کننده نفت چین در سال ۲۰۲۳ بود و روزانه ۲ میلیون بشکه در روز به این کشور ارسال کرد.

روسیه در هماهنگی با سایر اعضای اوپک پلاس، تصمیم گرفت کاهش داوطلبانه تولید نفت خام به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز را در سه ماهه اول سال جاری میلادی به منظور حمایت از قیمت جهانی انرژی به پیش ببرد.

واردات از عربستان سعودی که پیشتر بزرگترین تامین کننده چین بود، در ماه مارس به ۶ میلیون و ۳۰۰ تن یا یک میلیون ۴۸۰ هزار بشکه در روز رسید که ۲۹.۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.

ریاض گفته است کاهش داوطلبانه یک میلیون بشکه‌ای خود را تا پایان ژوئن (خرداد ۱۴۰۳) تمدید می کند و تولید خود را در حدود ۹ میلیون بشکه در روز ثابت می‌کند.

واردات ژانویه تا مارس از مالزی، نقطه انتقال محموله‌های تحریم شده از ایران و ونزوئلا، با ۳۹.۲ درصد افزایش در سال به ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن یا ۳ میلیون و ۲۳۰ بشکه در روز رسید.

این داده ها نشان می دهد بیش از ۳۷۵ تن واردات نفت از ونزوئلا، شامل یک محموله کم نظیر بیش از ۳۵۲ تنی نفت خام ونزوئلا در ماه فوریه (بهمن ۱۴۰۲) و در بحبوحه کاهش موقت تحریم های آمریکا علیه کاراکاس انجام شده است. تحریم ها علیه ونزوئلا از پنجشنبه گذشته دوباره اعمال شدند.