حمیدرضا عبدوس روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تنوع اقلیمی و برخورداری از کوه، کویر و جنگل عامل تنوع گیاهی در استان سمنان است، افزود: ۱۳۰ نوع گونه گیاه دارویی در استان شناسایی شده است.
رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین همراه با برداشت غیرمجاز و بیش از حد گونههای گیاهی مختلف از دل طبیعت هرسال در اوایل بهار درست در زمان جوانهزنی و رشد گیاه آسیب جدی به گیاهان بومی زده و گیاهان را تا مرز انقراض پیش برده است.
وی با بیان اینکه افراد سودجو با دستبرد به طبیعت، گونههای گیاهی را با بن و ریشه در حجم زیاد برای فروش در بازار از دل خاک بیرون میکشند، اضافه کرد: بیرحمی با طبیعت از عوامل مهم قرارگیری گیاهان در شرایط خطر انقراض است.
وی ادامه داد: تخریبها و تنشهای مختلف از جمله زیادهخواهی انسانها با چرا و برداشت بیش از حد، جادهسازیهای بدون مطالعه، سدسازیها، ورود به مناطق کوهستانی با خودروهای سنگین و موتورسیکلت از دیگر عوامل مهم بروز وضعیت کنونی و بروز خطر انقراض گیاهان است.
رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: برخی گیاهان از جمله گونه گیاهی متکا در طول زندگی خود فقط یکبار گل میدهند که اگر گل گیاه یا همان غوزه قطع شود، دیگر آن گیاه افزایش نخواهد یافت و این سالها دستبرد سودجویان به طبیعت و برداشت بیش از حد این گیاه و قطع غوزه، ادامه حیات این گونه گیاهی ارزشمند را به خطر انداخته است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ایران از نظر غنای گیاهی و تنوع زیستی در جهان مطرح و دارای ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم شناخته شده جهانی است و تعداد گونههای گیاهی کشور در حدود هشت هزار گونه است که از نظر تنوع گونهها حداقل ۲ برابر قاره اروپاست.
بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ گونه از گیاهان کشور دارای خواص دارویی، عطری و صنعتی هستند و استان سمنان واجد ۱۳۰ گونه گیاهان دارویی است.