به گزارش خبرنگار ایرنا، جعفرمرادی حقیقی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: اجرای عملیات مکانیکی آبخیزداری و آبخوانداری و همچنین کارهای زیستی و بیومکانیکی در حوضههای آبخیز راهکاری مناسب برای مدیریت سیلاب ها، جلوگیری وارد آمدن خسارات به تأسیسات، اراضی کشاورزی و مناطق شهری و روستایی است.
وی اضافه کرد: عملیاتهای آبخیزداری موجب کاهش فرسایش خاک، کنترل رسوب، جلوگیری از سیلهای مخرب، تثبیت و حفظ رطوبت خاک و تقویت پوشش گیاهی میشود .
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان اظهار کرد: پنج ونیم میلیون هکتار از حوضههای آبخیز سمنان مستعد اجرای عملیات آبخیزداری است که در یک میلیون هکتار مطالعات تفضیلی و در ۱۵۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری اجرا شد .
وی ادامه داد: عملیات آبخیزداری د ر۴۶۰ هزار هکتار از حوضه آبخیز سمنان در دست اجرا و در ۳۹۰ هزار هکتار مطالعات تکمیل و در انتظار ساخت است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان بیان کرد: اجرای طرح آبخیزداری در ۳۹۰ هزار هکتار دارای طرح تفضیلی با استفاده از ظرفیت مسوولیت اجتماعی و مشارکت مردمی و از محل اعتبارات استانی در دست پیگیری است.
به گزارش ایرنا، استان سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است که با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
از ۹ و هفت دهم میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد جنگل است.
نظر شما