به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی این دانشگاه، "محسن حکیمی" گفت: بر اساس ارزیابی های انجام گرفته از سوی پایگاه استنادی اسکوپوس، فصلنامه «روشهای تحلیلی و عددی در مهندسی معدن» با مدیر مسئولی دکتر علیرضا یاراحمدی بافقی و سردبیری دکتر محمد فاتحی مرجی موفق شد بر اساس شاخصها و استانداردهای فنی، ساختاری و محتوایی به جایگاه بینالمللی در این پایگاه معتبر جهانی دست یابد.
وی با اشاره به اینکه سیستم ارزیابی اسکوپوس، یکی از قدرتمندترین سیستمهای ارزیابی نشریات علمی در سطح جهان است، خاطرنشان کرد: «روشهای تحلیلی و عددی در مهندسی معدن» نخستین نشریه فارسیزبان دانشگاه یزد است که موفق به کسب جایگاه علمی در این پایگاه استنادی شده است.
وی این اقدام را گام موثری در راستای عمل به فرمایش مقام معظم رهبری در مرجعیت زبان فارسی توصیف کرد.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه یزد همچنین از تایید اعتبار علمی دوفصلنامه «تداوم و تغییر اجتماعی» خبر داد و افزود: این نشریه نیز موفق شد بر اساس شاخصهای اعلامشده از سوی کمیسیون نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رتبه «ب» را در میان نشریات علمی کشور کسب کند.
وی با اشاره به اینکه نشریه تداوم و تغییر اجتماعی، فعالیت انتشاراتی را خود را به تازگی آغاز کرده است، اظهار داشت: این نشریه پس از ورود به فرآیند ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم، موفق شده است که از نخستین شماره انتشار آن حائز رتبه علمی شود.
وی با تشکر از اهتمام و تلاشهای مستمر ارکان، اعضای هیأت تحریریه، کارشناسان و داوران این نشریات، افزود: «انتشار منظم و رعایت ضوابط آییننامه ای»، «دارا بودن سامانه استاندارد، زیرساختها و اطلاعات شناسنامهای نشریه» و «رعایت آیین نگارش » از جمله شاخص های رتبهبندیهای ملی و بینالمللی نشریات علمی است.
وی «ساختار و کیفیت مقالات»، «فرایند پذیرش مقالات و داوری»، «وضعیت نشریه در نمایههای استنادی، تخصصی و اجتماعی» و «به کارگیری مقررات و امکانات سختافزاری و نرمافزاری برای رعایت اخلاق نشر و جلوگیری از بروز تخلفات علمی» را از دیگر از جمله شاخصها بیان کرد.
هم اکنون ۱۱ نشریه علمی به زبان فارسی و ۵ نشریه به زبان انگلیسی در حوزههای مختلف فنی و مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی و اجتماعی و هنر و معماری در دانشگاه یزد منتشر میشود.
از این تعداد ۲ نشریه حایز رتبه بینالمللی، ۵ نشریه دارای رتبه «الف»، ۴ نشریه با رتبه «ب» و مابقی با در مرحله مقدماتی انتشار و ارزیابی از سوی کمیسیون نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای کسب رتبه علمی هستند. علاوه بر این، دو نشریه جدید نیز در حوزه بادگیر و علم فیزیک در مرحله کسب مجوز قرار دارند.