حسین فتحی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته کارگر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: صحت سنجی موارد ثبت شده در سامانه رصد نیز ۹۵.۶ درصد بود و در نتیجه این اقدامات نرخ بیکاری استان در زمستان سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱، کاهشی بوده و از ۸.۳ درصد به ۷.۴ درصد افتاده است.
وی به برنامه این اداره کل در زمینه تحقق عدالت دستمزدی در واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: طبقه بندی مشاغل در واحدهای بالای ۵۰ نفر با این هدف آغاز شده و بر این اساس، دریافتی های کارگران با گنجاندن موارد تشویقی از جمله پاداش افزایش تولید، حق جذب، حق مهارت و مدیریت و شایستگی به مراتب بالاتر از حداقل دستمزد شورایعالی کار شده است.
فتحی افزود: ظلم به کارگر، فقط در پرداخت نکردن حقوق خلاصه نمی شود و شامل حفظ کرامت و بهداشت سلامت فردی و محیطی نیز است و در این راستا نیز، این اداره کل جلسات متعددی با کارفرمایان در واحدهای تولیدی برگزار کرده که نتایج خوبی در پی داشته است.
وی با بیان اینکه بدون توجه به نیازهای مادی کارگران، شعار سال "جهش تولید با مشارکت مردم" محقق نمی شود و معتقد هستیم که هر اندازه دریافتی کارگران بیشتر باشد به همان اندازه آرامش صنعتی برقرار می شود و میل به سرمایه گذاری نیز افزایش می یابد.
افزایش ۲۱ درصدی صادرات تعاونی ها
فتحی به عملکرد بخش تعاون این اداره کل در سال قبل نیز اشاره کرد و گفت: میزان اشتغال ایجاد شده از قبل تعاونی ها، ۹ هزار نفر بوده که با رویکرد تعاونی های نوآور و پیشران در استان تاسیس شدند.
وی ادامه داد: میزان صادرات تولیدات تعاونی ها نیز در سال گذشته نسبت به سال قبل آن ۲۱ درصد بیشتر شده و این مصداق بارز مشارکت مردمی در جهش تولید است.
رتبه نخست آذربایجان شرقی در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزایی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی از رتبه نخست استان در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزایی تبصره ۱۶، خبر داد و گفت: سال گذشته از محل پرداخت این تسهیلات هشت هزار و ۸۲۰ نفر شاغل شدند.
فتحی ادامه داد: در موضوع تسهیلات اشتغال خانگی نیز، آذربایجان شرقی بیشترین اعتبار را جذب کرده و موفق به جذب ۲ هزار و ۴۰ میلیارد ریال شده که هفت درصد بیشتر از اعتبار تخصیصی و ۲.۵ برابر سال ۱۴۰۱ بود.
وی همچنین از کاهش تعداد افراد بیکاری که حق بیمه بیکاری دریافت می کنند خبر داد و گفت: پیش از آغاز دولت سیزدهم تعداد این افراد ۱۴ هزار نفر بود که این رقم در سال گذشته به هشت هزار و ۹۰۰ نفر کاهش یافته که نتیجه فعال شدن واحدهای تولیدی است.
واحدهای کوچک مقیاس امکان پرداخت پاداش مصوب شورای عالی کار را ندارند
فتحی با بیان اینکه ۹۰ درصد کارگران در استان در واحدهای کوچک و متوسط شاغل هستند گفت: حقوق و پاداشی که شورای عالی کار تعیین می کند برای تمامی کارخانجات بزرگ و کوچک است و واحدهای کوچک امکان پرداخت برخی پاداش ها را ندارند و همین امر تولید را در این واحدها دچار مشکل می کند.
وی راه رفع رفع این مشکل را استانی یا منطقه ای کردن حداقل حقوق و دستمزد اعلام کرد و افزود: حداقل حقوق به معنی تعیین حداقل ها در پرداختی هاست و کارفرمایان می توانند در صورت داشتن منابع مالی و درآمد، بیشتر از آن را نیز پرداخت کنند.
دیوان عدالت مصوبه حداقل دستمزد را ابطال کند
دبیر اجرایی خانه کارگر آذربایجان شرقی نیز در این نشست با اشاره به مصوبه، حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ که نسبت به سال ۱۴۰۲ به میزان ۳۵.۳ درصد افزایش یافت گفت: این مصوبه باید از سوی دیوان عدالت ابطال شود زیرا که پایین تر از رقم تورم سالانه اعلامی از سوی مرکز آمار است.
کریم صادق زاده تبریزی افزود: افزایش دستمزدها به میزان تورم سالانه، حداقل خواسته کارگران از شورای عالی کار است و دولت و کارفرمایان به عنوان ۲ ضلع قوی یک مثلث، باید در راستای تقویت ضلع سوم و ضعیف کارگران اقدام کنند.
وی همچنین خواستار اعمال ۲۵ درصد معوقه حقوق بازنشستگان از سال ۱۴۰۰ شد و اظهار کرد: خانه کارگر به عنوان صدای کارگران خواستار توزیع عادلانه ثروت و افزایش رفاه اجتماعی است و بر سر مسائل کارگری با کسی معامله نکرده و سکوت نخواهد کرد.
وی به درخواست ۶ تشکل مهم کارگری از فرمانداری تبریز برای صدور مجوز تجمع بزرگ در یکی از میادین شهر نیز اشاره کرد و گفت: این تجمع برای رساندن صدای کارگران و حقوق و مطالبات فراموش شده کارگران در جایی که فرمانداری تعیین کند برگزار می شود در غیر اینصورت همانند سال های قبل در سالن خانه کارگر دور هم جمع خواهیم شد.